Επιλογή Σελίδας

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής εδραιώθηκε ο Πιερικός που έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, επικρατώντας με 2-1 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Σε μια αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το φινάλε, η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα που τη διατηρεί στο -4 από την πρωτοπόρο Κοζάνη ενώ παράλληλα αποσπάστηκε 6 βαθμούς από τον Εθνικό που πλέον με 13 βαθμούς “συγκατοικεί” στην 3η θέση με Κεραυνό Αγγελοχωρίου, Ελασσόνα και Δωτιέα Αγιάς.

Το σκορ άνοιξε για τον Πιερικό ο Κυπαρίσσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 73′ για να ισοφαρίσει ο Σεχολάρι στο 76′. Στο 77′ όμως, ο Χ. Παπαδόπουλος “έγραψε” το 2-1 χαρίζοντας το “τρίποντο” στον Πιερικό.

Οι φάσεις ήταν αρκετές μπροστά στις δύο εστίες, με τον Πιερικό να έχει δοκάρι στο 24′ με τον Παπαδόπουλο και μια πολύ καλή φάση με τον Κατσάρα, ο οποίος ήταν απελπιστικά άστοχος στο 22′.

Ο Εθνικός έχει τις δικές του καλές στιγμές με κυριότερες τη φάση του 32′ όταν ο Τουλίκας πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Σεχολάρι και έδιωξε σε κόρνερ αλλά και μια καλή εκτέλεση φάουλ του Κριεμάντι.

Ο ρυθμός δεν έπεσε και στο β’ ημίχρονο με ευκαιρίες να υπάρχουν εκατέρωθεν.

Ο Πιερικός προηγήθηκε με το πέναλτι του Κυπαρίσση στο 73′ όμως οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι… έμειναν στα πανηγύρια κι έτσι ο Σεχολάρι έδωσε γρήγορη “απάντηση” ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 76′.

Οι συγκινήσεις, όμως για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι δεν είχαν τελειωμό καθώς στο επόμενο λεπτό ο Χ. Παπαδόπουλος έδωσε ξανά προβάδισμα στον Πιερικό, με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Για τον Πιερικό ακολουθεί μία πολύ δύσκολη έξοδος στην έδρα της πρωτοπόρου Κοζάνης, ένα παιχνίδι κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου έμεινε για 4ο παιχνίδι μακριά από τη νίκη και πλέον στρέφει την προσοχή του στον εντός έδρας αγώνα με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

Το “φιλμ” του αγώνα
8′ Σουτ του Κριεμάντι, μπλόκαρε ο Μπαλάφας.
12′ Κεφαλιά του Κατσάρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πατσιογεώργου.
15′ Σουτ του Κριεμάντι, η μπάλα πέρασε άουτ.
19′ Ο Κατσιαμήτας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
22′ Ο Κυπαρίσσης με τακουνάκι βρήκε τον Κατσάρα που από καλή θέση εντός περιοχής έκανε το σουτ το οποίο ήταν πολύ άστοχο, καταλήγοντας… πλάγιο άουτ.
24′ Ο Χ. Παπαδόπουλος μετά από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά έκανε το σουτ, ο Πατσιογεώργος απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού και εν συνεχεία να απομακρυνθεί.
29′ Εκτέλεση φάουλ του Κριεμάντι, η μπάλα έφυγε άουτ.
32′ Ο Λαμπίρης έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα αλλά πριν ο Σεχολάρι βρει τη μπάλα παρενέβη ο Τουλίκας που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
35′ Σουτ του Παπαδόπουλου από δεξιά, η μπάλα κόπηκε από τους αμυντικούς του Εθνικού και κατέληξε κόρνερ.
36′ Μετά από συρτή σέντρα του Παπαδόπουλου ο Κατσάρας έκανε την προβολή αλλά ο Πατσιογεώργος απέκρουσε σε κόρνερ.
42′ Ο Κριεμάντι εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.
45’+1′ Μετά από κόρνερ του Νικολαΐδη ο Τουλίκας έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

49′ Μετά από σέντρα του Ιντζόγλου ο Σεχολάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
50′ Ο Χ. Παπαδόπουλος τροφοδότησε τον Χατζηκωνσταντίνου αλλά η προσπάθειά του από δεξιά κόπηκε σε κόρνερ.
53′ Σουτ του Κατσιαμήτα, η μπάλα πέρασε άουτ.
58′ Το σουτ του Σεχολάρι, μετά από πάσα του Κωτσιαρίδη, κόπηκε σε κόρνερ.
65′ Ο Κατσιαμήτας έκανε το σουτ αλλά κόπηκε σε κόρνερ.
73′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κυπαρίσσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τον Πιερικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε ανατροπή του Χ. Παπαδόπουλου από τον Φυτόπουλο, απόφαση την οποία αμφισβήτησε η πλευρά των φιλοξενούμενων.
76′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Μαργαρίτης έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά για τον αφύλακτο Σεχολάρι που δε δυσκολεύτηκε εξ επαφής να κάνει το 1-1 για τον Εθνικό.
77′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Χ. Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή του Εθνικού και ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πατσιογεώργου.
79′ Σουτ του Γ. Τουλίκα, μπλόκαρε ο Μπαλάφας.
90’+2′ Εκτέλεση φάουλ του Νικολαΐδη, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τασιόπουλος με βοηθούς τους Αγγελόπουλο και Καρακίτσιο, της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Νικολαΐδης (52′) και Παπαδόπουλος (77′) του Πιερικού και οι Μαργαρίτης (52′) και Πατσιογεώργος (66′) του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Νικολαΐδης, Χατζηκωνσταντίνου (72′ Μαυρίδης), Μακρίδης (55′ Βήτος), Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Κατσάρας (55′ Καλαϊτζής), Παπαδόπουλος Χ. (81′ Δεληγιάννης), Κατσιαμήτας (72′ Τσενικλής), Τουλίκας Β., Κραγιόπουλος.
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Δημήτρης Παυλίδης): Πατσιογεώργος, Κόλα, Λαμπίρης, Φυτόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Μπατζώνης (72′ Δαλαμήτρας), Κωτσιαρίδης (72′ Τουλίκας Γ.), Ιντζόγλου (88′ Τρούμπαλος), Σεχολάρι, Κριεμάντι (78′ Ξυδούς), Χατζηπουργάνης (46′ Μαργαρίτης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This