Επιλογή Σελίδας

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο που έκρινε ουσιαστικά την τύχη της αναμέτρησης, η ΑΓΕ Πιερίας κατάφερε να επικρατήσει με 46-70 επί των Πανθήρων στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, πετυχαίνοντας έτσι την έκτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στο πρώτο μέρος με τους Πάνθηρες να είναι μέσα στο «κόλπο» μέχρι και τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο η ΑΓΕ Πιερίας με ένα τρομερό 4-19 επιμέρους σκορ στην συνέχεια της περιόδου εκτόξευσε τη διαφορά στο συν είκοσι και εξασφάλισε επί της ουσίας τη νίκη της απέναντι στους γηπεδούχους που δεν είχαν άλλες απαντήσεις στην τελική ευθεία του ματς. Έτσι με αυτό τον τρόπο, η ΑΓΕ Πιερίας που έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο ομαδικό μπάσκετ με καλή κυκλοφορία μπάλας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 6-7. Από την άλλη, το σύνολο του Δάμη Χρυσίδη που πάλεψε για τριάντα περίπου λεπτά δεν κατάφερε να αποφύγει την δωδέκατη ήττα του έπειτα από δεκατρείς αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Η ομορφότερη εικόνα ωστόσο υπήρξε πριν από το τζάμπολ, με την κατάθεση λευκών λουλουδιών από όλα τα μέλη της ΑΓΕ Πιερίας στην καρέκλα που συνήθιζε να κάθεται και να παρακολουθεί τα παιχνίδια η μητέρα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου, Ειρήνη, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, με τους παίκτες και όλο το staff να αποδίδουν με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής και να καταχειροκροτούνται από όλο το γήπεδο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να χτίζουν πολύ control επιθέσεις και το σκορ να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά, η ΑΓΕ Πιερίας ανέβασε στη συνέχεια τη διαφορά μέχρι το συν πέντε (7-12, 7’ και 48’’), με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να τρέχουν από εκείνο το σημείο ένα σερί 5-0 και να ισοφαρίζουν το σκορ, με την περίοδο να κλείνει στο 12-12.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ άλλαζε χέρια, με την ΑΓΕ Πιερίας να τρέχει από τα μέσα περίπου και μετά ένα σερί 0-6 μετατρέποντας το 18-18 σε 18-24 και τους Πάνθηρες να απαντούν με την σειρά τους στέλνοντας το ματς στο καλάθι (22-24, 2’ και 43’’). Η φιλοξενούμενη ομάδα ωστόσο «γκάζωσε» στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα οκτώ πόντων (24-32, 0’ και 42’’) ενώ κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (24-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκείνο που έκρινε εν πολλοίς την τύχη του αγώνα. Η ΑΓΕ Πιερίας αύξησε με το «καλημέρα» το προβάδισμα στο συν δώδεκα (24-36), με τους Πάνθηρες να τρέχουν ένα 7-0 σερί στην συνέχεια και να μειώνουν τη διαφορά στους πέντε ξαναμπαίνοντας δυναμικά στο ματς (31-36, 7’ και 30’’). Παρόλα αυτά, η ΑΓΕ Πιερίας στη συνέχεια βρήκε πολύ καλό ρυθμό και με ένα επιθετικό «κρεσέντο» διεύρυνε συνεχώς το προβάδισμά της το οποίο σε συνδυασμό με την «αφλογιστία» των γηπεδούχων στο μπροστινό μέρος του παρκέ έφτασε σε υψηλά επίπεδα, με την ομάδα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου να κλείνει την περίοδο με ένα «μαξιλάρι» είκοσι πόντων, έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την αναμέτρηση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το τρίποντο των φιλοξενουμένων στο ξεκίνημα που εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 «σκότωσε» κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για κάποια επιστροφή και το κομμάτι που απέμεινε ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ΑΓΕ Πιερίας ανέβασε το προβάδισμά της μέχρι τα επίπεδα του +27 (39-66) με τους Πάνθηρες απλά να επιδιώκουν στη συνέχεια να μετριάσουν το εύρος της ήττας τους, να μειώνουν στους είκοσι δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται εν τέλει με τελικό σκορ 46-70.

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ., Σιώκας.

Δεκάλεπτα: 12-12, 24-34, 35-55, 46-70.

ΓΑΣΠ Πάνθηρες ΑΓΕ Πιερίας
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
1 Παναγιωτής 1 4 Ζαδές 10 2
5 Γεωργόπουλος 5 Μωυσίδης* 9 2
6 Βουτσακόπουλος Α.* 7 6 Βαϊτσόπουλος* 7 1
7 Γώττας 7 Καρατιόλιος* 16 2
8 Κουτσικάς* 5 8 Κουπάντσης
9 Χαρισσόπουλος 3 9 Μουλάς* 3
10 Ζήσκας* 7 1 10 Μαργαριτίδης 6
11 Βουτσακόπουλος Θ.* 8 2 11 Λάππας* 12 2
12 Μαργαρίτης 8 1 12 Σαμακοβλής 2
13 Σεραφείμ 3 1 15 Κισκίνης
15 Μάνης 16 Βασδιάρης
24 Ζιάκος* 4 17 Γαβαλάς 5 1
Σύνολο 46 5 Σύνολο 70 10
Προπονητής: Χρυσίδης Προπονητής: Χρυσανθόπουλος

Pin It on Pinterest

Shares
Share This