Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Δαλαταριώφ

Η ρεβάνς του 2-2 μεταξύ Αγίου Νικολάου και Απόλλωνα Παραλιμνίου ήταν το ίδιο συναρπαστική με το πρώτο ματς.

Η ομάδα των Σερρών άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη, αλλά ο Μηνάς στο 30′ ισοφάρισε και εν συνεχεία οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Απόλλων ήταν πιο αποτελεσματικός κι ο Γεωργιάδης στο 109′ έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερη φορά στο ίδιο ματς και έστειλε την ομάδα του στους «8» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας – με την ομάδα των Σερρών να είναι η πρώτη Γ’ εθνικής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Επόμενος αντίπαλος η Λαμία που απέκλεισε την Καλλιθέα.

Οι φιλοξενούμενοι, ήταν αυτοί που μόλις στο 2′ άνοιξαν το σκορ με τον Γεωργιάδη να βρίσκει δίχτυα με καταπληκτική εκτέλεση φάου, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά πλευρά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για να φτάσουν στην ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 30′ με τον Περικλή Μηνά, ο οποίος είχε κάνει το 1-1 και στο πρώτο ματς βρήκε δίχτυα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός κατάφερε να σκοράρει το 4ο του τέρμα στο θεσμό του φετινού Novibet Κυπέλλου με δεξί πλασέ στην κίνηση (στην αριστερή γωνία η μπάλα).

Mέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι κι η αγωνία για το ποιος θα πάρει το «εισιτήριο» για τους «8» συνεχίστηκε…

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν… φοβικές. Καμία από τις δύο δεν έδειξε σαφή διάθεση να απειλήσει με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να φτάνει πιο εύκολα έξω από την περιοχή των Κρητικών, χωρίς όμως, να μπορούν να φτάσουν και στο γκολ.

Πάντως, αν μία ομάδα έφτασε πιο κοντά στη νίκη – πρόκριση στην κανονική διάρκεια, αυτός ήταν ο Άγιος Νικόλαος όταν ο Μηνάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε το σουτ του να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Και στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με την αγωνία για την πρόκριση να κορυφώνεται. Τελικά, την απάντηση στο ερώτημα «ποιος θα γράψει ιστορία;», έδωσε ο Γεωργιάδης, o οποίος έκλεψε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ τελείωσε την υπόθεση «πρόκριση».

Στο 109′ ο χρυσός παίκτης του Απόλλωνα Παραλιμνίου, με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα διαμόρφωσε στο 109′ το τελικό 1-2 και χάρισε στην ομάδα του την ιστορική αυτή πρόκριση στους «8«» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 119′ ο Φουκαράκης, μέσα από τη μικρή περιοχή, πήγε να κάνει ντρίμπλα αντί να εκτελέσει κατευθείαν κι οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στα πέναλτι.

Ετσι, οι Σερραίοι είναι η πρώτη ομάδα Γ’ εθνικής που φτάνει ποτέ στα προημιτελικά του θεσμού.

ΑΟ Αγίου Νικολάου (Γιώργος Κούτσης): Γιαγκιόζης, Γωνιωτάκης (69’ Δολαψάκης), Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χύσι, Νοκάι (63’ λ.τρ. Πλουσής), Μελισσόπουλος, Μηνάς (105’ Μαρκάκης), Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Φ. Κουτζαβασίλης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (117’ Γάκης), Καρυοφύλλης (77’ Πέτρου), Κιουτσεκτσίδης (102’ Παπαδόπουλος), Τζαμπέγια (113’ Κωνσταντινίδης), Τζελίδης, Γεωργιάδης (113’ Καρατλίδης), Γκέκας.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This