Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Κατσιαμήτα στο 23′ και Μιτακίδη στο 90’+1′ ο Πιερικός κέρδισε με 2-0 τον ΓΑΣ Σβορώνου στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” του Σβορώνου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και εδραιώθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας ενώ εκμεταλλεύτηκε και την ισοπαλία του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με την πρωτοπόρο Κοζάνη μειώνοντας σε 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή (16 έναντι 20).

Οι Σβορωνιώτες γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα και έμειναν στους 10 βαθμούς όσους έχουν Ελασσόνα και Δωτιέας Αγιάς που μοιράζονται την 6η θέση.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους αποβλήθηκε ο Σκαμπαρδώνης με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα και ο ΓΑΣ Σβορώνου αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα στο β’ ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφες στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά στους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του “Λάζαρος Ξανθόπουλος” με τον Πιερικό να έχει επιτέλους πολύ καλή εικόνα στο α’ ημίχρονο, χρονικό διάστημα που ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” του στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και ευτύχησαν να μετουσιώσουν σε γκολ μία από αυτές, έχοντας ως “σύμμαχο” και την τύχη στο 23′ όταν ένα τραγικό σουτ του Νικολαΐδη μετατράπηκε σε… πάσα για τον Παπαδόπουλο και εν συνεχεία σε γκολ από τον Κατσιαμήτα που δεν πανηγύρισε το τέρμα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Λίγο νωρίτερα, ο Κυρτέγος είχε χάσει ένα… άχαστο για την κλάση του γκολ, στο 18′, φάση που σε συνδυασμό με την αποβολή του Σκαμπαρδώνη στο 45’+ αποδείχθηκαν καθοριστικές για τους γηπεδούχους.

Στο β’ ημίχρονο ο Πιερικός είχε την πολυτέλεια να διαχειριστεί το προβάδισμα με παίκτη παραπάνω, με τους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη να είναι ουσιαστικά ακίνδυνοι. Στο 79′ η έμπνευση του Ν. Κυπαρίσση να απειλήσει με ψηλοκρεμαστό σουτ τα καρέ του Μπαλάφα ήταν και η μοναδική στιγμή που ο ΓΑΣ Σβορώνος έκανε την παρουσία του αισθητή επιθετικά στο β’ ημίχρονο με τον Πιερικό να “σφραγίζει” το “τρίποντο” με γκολ του Μιτακίδη στις καθυστερήσεις.

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ Δυνατό σουτ του Κατσιαμήτα μέσα από την περιοχή, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κούζας.
12′ Οι παίκτες του Πιερικού άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Μαυρίδη, το σουτ του οποίου από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έφυγε μόλις άουτ.
13′ Σε αντεπίθεση για τον ΓΑΣ Σβορώνου ο Κυρτέγος επέλεγε να σουτάρει από τη γραμμή της περιοχής αντί να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του, με τον Μπαλάφα να αποκρούει στη γωνία του.
18′ Ο Σιδηρόπουλος έφυγε στην κόντρα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Κυπαρίσση, αυτός έκανε το σουτ, ο Μπαλάφας απέκρουσε, ο Κυρτέγος πήρε το ριμπάουντ αλλά το κοντινό σουτ του έφυγε πάνω από την ανυπεράσπιστη εστία του Πιερικού.
21′ Πάσα του Παπαδόπουλου από τα δεξιά για τον Μαυρίδη, σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, το σουτ του Μαυρίδη απέκρουσε ο Κούζας πέφτοντας στη γωνία του.
23′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Νικολαΐδης δέχτηκε τη μπάλα από την Παπαδόπουλου και από ευνοϊκή θέση έκανε ένα πολύ κακό σουτ το οποίο κατέληξε σε… πάσα στον Μαυρίδη, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Κατσιαμήτα που με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Κούζα κάνοντας το 0-1 για τον Πιερικό.
37′ Μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Πιερικού, σουτ του Κυπαρίσση, έπεσε στη γωνία του και παραχώρησε κόρνερ ο Μπαλάφας.
38′ Η κεφαλιά του Κατσιαμήτα έπειτα από σέντρα του Χατζηκωνσταντίνου από δεξιά, έφυγε άουτ.
45’+2′ Αποβολή του Σκαμπαρδώνη με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ Σβορώνου να υποχρεωθεί να συνεχίσει με δέκα ποδσοφαιριστές.
45’+3′ Εκτέλεση φάουλ του Χατζηκωνσταντίνου, σουτ του Δεληγιάννη στο δεύτερο δοκάρι, απέκρουσε ο Κούζας.

75′ Σουτ του Νικολαΐδη, δεν ανησύχησε τον Κούζα που μπλόκαρε.
79′ Ο Κυπαρίσσης δέχτηκε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό να σκοράρει αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλάφα.
90’+1′ ΓΚΟΛ! 0-2: Σε αντεπίθεση του Πιερικού, ο Τουλίκας από αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα “πάρε-βάλε” στον Μιτακίδη που δε δυσκολεύτηκε να “εκτελέσει” τον Κούζα και να γράψει το 0-2.
90’+5′ Σουτ του Μιτακίδη από κοντά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίτσας με βοηθούς τους Νάκα και Κοτούμπα, της ΕΠΣ Λάρισας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Βούλγαρης (66’ Χατζηθεοδωρίδης), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου (85’ Κραγιόπουλος), Σκαμπαρδώνης, Δημηνάς (66’ Μυρωτής), Μυστρίδης, Κόλα (46’ Ναρίνογλου), Σιδηρόπουλος (66’ Μάλα), Κυρτέγος, Κυπαρίσσης Ν..

Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Νικολαίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Μακρίδης, Δεληγιάννης, Μαυρίδης (90’ Αδαμίδης), Κυπαρίσσης Γ., Κατσαβάκης (68’ Καλαϊτζής), Παπαδόπουλος (85’ Μιτακίδης), Κατσιαμήτας (68’ Τσενικλής), Τουλίκας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This