Επιλογή Σελίδας

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας εξασφάλισε ο Πιερικός κερδίζοντας με 4-0 την Ακαδημία Πλαταμώνα στο δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδε για τη φάση των “οκτώ” του θεσμού, το οποίο διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Πιερικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να βρει ένα γρήγορο γκολ για να “ισοφαρίσει” το 1-0 με το οποίο είχε κερδίσει η ομάδα της Νότιας Πιερίας στο πρώτο παιχνίδι.

 

Στο 10′ ο Κατσάρας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πιερικού, εκμεταλλεύτηκε πάσα του Κυπαρίσση και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “απαντήσουν” αλλά στο 22′ ο Μπαλάφας απέκρουσε σε κόρνερ το τετ α τετ του Δ. Κατέλα.

Στο 26′ καλό σουτ του Παυλίδη έφυγε δίπλα από την εστία του Μπαλάφα.

Ο Κατσάρας στο 28′ έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Χ. Παπαδόπουλου και “έγραψε” το 2-0 για τον Πιερικό, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη έφτασαν στο 3-0 στο 55′ με σουτ του Νικολαΐδη στην απέναντι γωνία του Κούσια.

Στο 65′ ο Τσενικλής που είχε περάσει ως αλλαγή τροφοδότησε τον Χ. Παπαδόπουλο αλλά το κοντινό πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Στο 76′ ο Χ. Παπαδόπουλος επιχείρησε μακρινό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κούσιας.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 83′ με ένα ακόμη γκολ του Νικολαΐδη, έπειτα από ασίστ του Χ. Παπαδόπουλου.

Στο 88′ το δυνατό σουτ του Χ. Παπαδόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κούσιας.

Η ευρεία νίκη – πρόκριση δίνει την ευκαιρία στον Πιερικό να πορευτεί με μεγαλύτερη ηρεμία στη συνέχεια η οποία περιλαμβάνει δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ο Πιερικός κατά σειρά αντιμετωπίζει ΓΑΣ Σβορώνου, Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και Κοζάνη), ενώ η Ακαδημία Πλαταμώνα πλέον θα επικεντρωθεί στην “κούρσα” του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αν. Ασλανίδης με βοηθούς τη Δ. Τσικλητάρη και τον Χατζηγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης):
Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου (70’ Αδαμόπουλος), Νικολαΐδης Μακρίδης, Κυπαρίσσης (70’ Παπαευαγγέλου), Κατσάρας (54’ Τσενικλής), Παπαδόπουλος, Κατσιαμήτας (54’ Κατσαβάκης), Τουλίκας, Αδαμίδης (46’ Δεληγιάννης), Μαυρίδης.

Ακαδημία Πλαταμώνα (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Κούσιας, Κατσαρός, Αρζάνας (88’ Καζαμίας), Μπατζέλας, Μήτρας, Παυλίδης (86’ Μανώλας), Χατζηλαδάς, Θεοδοσιάδης, Κατέλας Δ., Κατέλας Ν., Κύριλλος (46’ Σιώκας).

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This