Επιλογή Σελίδας

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 ο Πιερικός που με γκολ του Πιτσόλη στις καθυστερήσεις νίκησε με 4-3 την ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. 

Οι Κοζανίτες προηγήθηκαν 0-2 με γκολ των Βασίλτση στο 24′ και στο 42′ για να μειώσει σε 1-2 ο Παπαδόπουλος στο 45’+1′.

Ο Σάλα στο 62′ έδωσε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων στην ΑΕ Ποντίων Κοζάνης διαμορφώνοντας το 1-3 με τον Κατσαβάκη να “απαντάει” στο 65′ πετυχαίνοντας το 2-3.

Στο 71′ ο Πιτσόλης έφερε το ματς “στα ίσα”, με το 3-3 να παραμένει έως τις καθυστερήσεις οπότε ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό το γκολ, στο πρώτο παιχνίδι μετά την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά και την ανάληψη των ηνίων από τον Ηλία Σαραηλίδη, χάρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον Πιερικό που τον φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς έναντι 19 της πρωτοπόρου Κοζάνης.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Πιερικός “σπατάλησε” σχεδόν ένα ημίχρονο, με την εικόνα της ομάδας να προβληματίζει απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκμεταλλεύτηκε δυο από τις τρεις αντεπιθέσεις που έκανε και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με “δράστη” τον Βασίλτση που σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή και προβολή μετά από σέντρα από αριστερά. 

Οι Κατερινιώτες “ξύπνησαν” μετά το 0-2 και αφού πρώτα… προειδοποίησαν με το σουτ του Κυπαρίσση που απέκρουσε ο Καλιαμπάκας, μείωσαν σε 1-2 με σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή έπειτα από κόρνερ του Κατσαβάκη.

Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, όμως και πάλι η ΑΕ Ποντίων Κοζάνη ήταν αυτή που σκόραρε με τον Σάλλα στο 62′ να πετυχαίνει το 1-3 με διαγώνιο σουτ, ολοκληρώνοντας ωραίο ομαδικό συνδυασμό. 

Η αντίδραση του Πιερικού ήταν άμεση με τον Κατσαβάκη να μειώνει σε 2-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65′.

Η συνέχεια ανήκε στον Πιερικό που βρήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης το οποίο πέτυχε στο 71′ ο Πιτσόλης με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους πίεσαν τα αντίπαλα καρέ, δείχνοντας πως το γκολ θα είναι θέμα χρόνο. 

Πράγματι, “άγγιξαν” το 4-3 σε τρεις περιπτώσεις αλλά στο 78′ ο Τουλίκας δε μπόρεσε να πλασάρει, στο 88′ το δυνατό σουτ του Κατσαβάκη κατέληξε στην αγκαλιά του Καλιαμπάκα και στο 88′ ο Κατσιαμήτας… κατόρθωσε να αστοχήσει σχεδόν σε κενό τέρμα.

Στο 90’+1′ ο Μπαλάφας κράτησε τον Πιερικό “ζωντανό” καθώς σε μια επέμβαση αλά Μαρτίνεζ νίκησε σε τετ α τετ τον Σάλλα, διατηρώντας το 3-3. 

Η “λύτρωση” για τον Πιερικό ήλθε στο 90’+3′ όταν ο Κατσιαμήτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Παπαδόπουλος με σουτ στο δεύτερο δοκάρι “έγραψε” το τελικό 4-3 μέσα σε αποθέωση από τους 500 περίπου οπαδούς του Πιερικού που έφυγαν με “χαμόγελα”.

Πλέον, η διακοπή λόγω των εορτών δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του Ηλία Σαραηλίδη να προχωρήσει με ηρεμία στις απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ, ισχυροποιώντας την ομάδα με σκοπό να παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένη το 2023.

Το “φιλμ” του αγώνα
10′ Μετά από συνεργασία των Κατσιαμήτα-Χρ. Παπαδόπουλου ο Καλιαμπάκας μπλόκαρε τη σέντρα του τελευταίου.
16′ Εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Καλιαμπάκας βγήκε και μπλόκαρε σταθερά.
24′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από βαθιά μπαλιά ο Βασίλτσης βρέθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Πιερικου που δεν τον έκοψαν και με σουτ έξω από την περιοχή κεραυνοβόλησε τον Μπαλάφα κάνοντας το 0-1.
38′ Μετά από σουτ του Χ. Παπαδόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων αλλά η βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.
42′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Βασίλτσης εκμεταλλεύτηκε σέντρα από αριστερά και με προβολή νίκησε τον Μπαλάφα κάνοντας το 0-2 για τους Ποντίους.
44′ Σουτ του Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή, ο Καλιαμπάκας απέκρουσε.
45’+ ΓΚΟΛ! 1-2: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσαβάκη, οι αμυντικοί της ΑΕ Ποντίων Κοζάνης απέκρουσαν προσωρινά, η μπάλα κατέληξε στον Παπαδόπουλο που με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Καλιαμπάκα μειώνοντας σε 1-2.

47′ Υποψία πέναλτι πάνω στον Κυπαρίσση.
52′ Μετά από βαθιά μπαλιά του Τουλίκα ο Κατσιαμήτας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και έκανε το πλασέ αλλά δε μπόρεσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.
53′ Διαγώνιο σουτ του Σάλλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Μπαλάφα.
55′ Διαγώνιο σουτ του Νικολαΐδη ανάγκασε τον Καλιαμπάκα να αποκρούσει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
63′ ΓΚΟΛ! 1-3: Ο Σάλλα έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από ομαδικό συνδυασμό της ΑΕ Ποντίων Κοζάνης και με συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπαλάφα κάνοντας το 1-3.
65′ ΓΚΟΛ! 2-3: Ο Κατσαβάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καλιαμπάκα, μειώνοντας σε 2-3 για τον Πιερικό.
71′ ΓΚΟΛ! 3-3: Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσιαμήτας έκανε το γύρισμα από το δεύτερο δοκάρι για τον Πιτσόλη που με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 3-3.
78′ Ο Νικολαΐδης έδωσε στον Τουλίκα που δε μπόρεσε να πλασάρει τον Καλιαμπάκα, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για τον Πιερικό.
88′ Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Πιερικού ο Κατσαβάκης έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Καλιαμπάκας μπλόκαρε.
89′ Τεράστια ευκαιρία για τον Πιερικό με τον Κατσιαμήτα να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.
90’+1′ Ο Μπαλάφας κράτησε “ζωντανό” τον Πιερικό αποκρούωντας το πλασέ του Σάλλα σε τετ α τετ.
90’+3′ ΓΚΟΛ! 4-3: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα από δεξιά, ο Πιτσόλης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Καλιαμπάκα χαρίζοντας τη νίκη στον Πιερικό, μέσα σε αποθέωση!

Διαιτητής του αγώνα ήταν Λαμπρίδης με βοηθούς τον Βλαδίκα και τη Σιώνη της ΕΠΣ Πέλλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Πιτσόλης, Μακρίδης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Παπαδόπουλος, Κατσιαμήτας, Τουλίκας, Αδαμίδης, Καλαϊτζής.
Στον πάγκο: Γκάρας, Νικολαΐδης, Δεληγιάννης, Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος Κ., Μαυρίδης, Σπαρτιάτης, Μιτακίδης, Μυλόπουλος.

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης (Σάββας Μπιτσώρης): Καλιαμπάκας, Δάλλης, Παπαναστασίου, Λιάκος, Κιρκιλιανίδης, Μιχαηλίδης, Κουλούσιας, Σάλλα, Τσελεπής, Παπαζήσης, Βασίλτσης.
Στον πάγκο: Αδαμόπουλος, Καραγιαννίδης, Σαράφης, Τζημολάκης, Σάλλα, Μεντεσίδης Α., Μεντεσίδης Χ., Μπαλτζής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This