Επιλογή Σελίδας

Το πρώτο πιερικό ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής “βάφτηκε” “κιτρινόμαυρο” με… δράστη τον Κυπαρίσση ο οποίος πέτυχε το γκολ στη νίκη του ΓΑΣ Σβορώνου επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με 1-0, για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη άφησε πίσω της την ήττα από τον Μακεδονικό Φούφα ενώ για τους Κεραμιδιώτες η ήττα στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Κοζάνη να είναι πλέον στους 5 βαθμούς.

Οι Σβορωνιώτες έφτασαν τους 10 βαθμούς και ανέβηκαν στην 3η θέση του πίνακα μαζί με τον Πιερικό.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου είχε την υπεροχή στο α’ ημίχρονο, προειδοποιώντας στο 6′ με κεφαλιά του Δημηνά και αυτή η υπεροχή καρποφόρησε στο 31′ όταν ο Κυπαρίσσης νίκησε τον Πατσιογεώργο.

Στο β’ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απώλεσαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κατσαμάγκα στο 52′ να κάνουν το 2-0, όμως η συνέχεια ανήκε στον Εθνικό ο οποίος δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά έπεσε επάνω σε έναν πολύ καλό Κούζα που ήταν ανίκητος με αποκορύφωμα τις δυο μεγάλες αποκρούσεις του σε σουτ των Καρτσαμπά στο 78′ και Χατζηπουργάνη στις 90’+2′.

Πλέον, οι δυο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στα προσεχή παιχνίδια, ταξιδεύοντας αμφότερες στον νομό Κοζάνης όπου ο Εθνικός θα φιλοξενηθεί από τον Μακεδονικό Φούφα και ο ΓΑΣ Σβορώνου θα “δοκιμαστεί” στην έδρα της πρωτοπόρου Κοζάνης.

Το “φιλμ” του αγώνα
6′ Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου από δεξιά, ο Δημηνάς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά έκοψε πάνω στη γραμμή ο Φ. Κόλα.
8′ Μετά από σέντρα του Φ. Κόλα από δεξιά, ο Τουλίκας δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα που κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Σεχολάρι έκανε το σουτ αλλά ο Κούζας μπλόκαρε.
12′ Κούρσα του Τουλίκα από δεξιά και σέντρα, κεφαλιά του Σεχολάρι, η μπάλα άουτ.
18′ Σε αντεπίθεση για τον ΓΑΣ Σβορώνου ο Κυρτέγος έδωσε στον Δημητρίου που μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση του Φ. Κόλα δεν ανησύχησε τον Πατσιογεώργο, φεύγοντας άουτ.
25′ Σουτ του Κωτσιαρίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.
31′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κόλα τροφοδότησε τον Κυπαρίσση, αυτός μέσα στην περιοχή στόπαρε και με σουτ νίκησε τον Πατσιογεώργο ανοίγοντας το σκορ για τον ΓΑΣ Σβορώνου.

52′ Ο Κυρτέγος μέσα από την περιοχή έδωσε στον Κατσαμάγκα αλλά αυτός δε μπόρεσε να πιάσει το σουτ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν μεγάλη ευκαιρία.
62′ Οι παίκτες του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Σεχολάρι από δεξιά έκανε τη συρτή σεντρα και ο Κριεμάντι έπιασε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κούζα.
64′ Ο Κριεμάντι επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να αιφνιδιάσει τον Κούζα που έδιωξε ξανά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση από πλευράς φιλοξενούμενων το σουτ του Ιντζόγλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.
65′ Μετά από σέντρα του Λαγδάρη, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
78′ Ο Καρτσαμπάς από τη γωνία της μικρής περιοχής και αριστερά έκανε το πλασέ αλλά ο Κούζας απέκρουσε σωτήρια.
79′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηπουργάνη από αριστερά, η προβολή του Τουλίκα κόπηκε από τους αμυντικούς.
90’+2′ Ο Χατζηπουργάνης ανενόχλητος έξω από την περιοχή έπιασε συρτό δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κούζας.
90’+3′ Μετά από σέντρα του Λαμπίρη, ο Μπατζώνης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Κούζα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαννακός με βοηθούς τους Αλμπάντη και Γιατσίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κυρτέγος (32′), Θεοδοσιάδης (προπονητής) (69′), Κυπαρίσσης (78′), Τατόλας (παράγοντας) (82′), Δημηνάς (στον πάγκο) (90’+5′) από πλευράς ΓΑΣ Σβορώνου και οι Σεχολάρι (45′), Ιντζόγλου (70′) από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Βούλγαρης, Λαγδάρης (73′ Τροΐρης), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Δημηνάς (64′ Μυρωτής), Μυστρίδης, Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (73′ Σιδηρόπουλος), Κατσαμάγκας (84′ Δημητρουλόπουλος), Κόλα Ρ. (84′ Σκαμπαρδώνης).
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Δημήτρης Παυλίδης): Πατσιογεώργος, Κόλα Φ., Λαμπίρης, Φυτόπουλος (57′ Γιαζιτζόγλου), Καρτσαμπάς, Μπατζώνης, Κριεμάντι, Ιντζόγλου (80′ Τσενικλής), Σεχολάρι, Κωτσιαρίδης (57′ Χατζηπουργάνης), Τουλίκας (80′ Κατσάρας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This