Επιλογή Σελίδας

Μεγάλης σημασίας νίκη, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά πανηγύρισε ο Πιερικός που υπέταξε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αποδείχθηκε “χρυσή αλλαγή” για την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη καθώς μπήκε στο παιχνίδι στο 82′ και στο 86′ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καβουσάκη διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Οι Κατερινιώτες έφτασαν τους 7 βαθμούς και ανέβηκαν στην 4η θέση μαζί με Ελασσόνα, Μακεδονικό Φούφα και ΓΑΣ Σβορώνου ενώ οι Βολιώτες έμειναν στους 5 βαθμούς όσους έχουν Εδεσσαϊκός, ΑΟ Χανιώτης και Καστοριά που μοιράζονται την 9η θέση του πίνακα.

Ο Πιερικός “σπατάλησε” για έναν ακόμη αγώνα ένα ημίχρονο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό Βόλου που μπορεί να μην είχε πολλές καλές στιγμές, “άγγιξε” όμως το γκολ στο 24′ έχοντας δοκάρι με τον Ντινιωτάκη ενώ στις άξιες λόγους φάσεις μπορεί κανείς να αναφέρει το σουτ του Μυλωνά στο 18′ που έφυγε άουτ, το σουτ του Κατσαγεωργίου που είχε την ίδια τύχη στο 30′ αλλά και το φάουλ του Σκοπελίτη που επίσης πέρασε εκτός της εστίας του Πιερικού.

Ο Πιερικός είχε δυο καλές στιγμές στα τελευταία 8′ λεπτά του α’ ημιχρόνου αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε τα σουτ των Νικολαΐδη στο 38′ και Κατσιαμήτα στο 45′.

Στο β’ ημίχρονο, οι Βολιώτες είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 57′ όταν ο Μπαλάφας απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Διαμαντόπουλου, όμως η συνέχεια ανήκε στον Πιερικό.

Οι Κατερινιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν τα καρέ των φιλοξενούμενων και έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες με Μακρίδη στο 63′ (απέκρουσε ο Καβουσάκης), Κατσιαμήτα στο 68′ (άουτ) και 83′ (μπλόκαρε ο Καβουσάκης).

Στο 81′ σημειώθηκε η μοναδική… αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου στην πίεση του Πιερικού όταν ο Χατζηκωνσταντίνου έκλεψε προ του Καρατσώλη για να έλθει η φάση του 86′ όταν ο Καλαϊτζής μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καβουσάκη “γράφοντας” το 1-0 για τον Πιερικό μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πάνω στη νίκη αυτή που τερμάτισε τη δυσμενή παράδοση που είχε ο Πιερικός κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου από το 1998, πρέπει οπωσδήποτε να “χτίσει” ο Πιερικός, ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε διοικητικό και πιθανόν και αγωνιστικό επίπεδο, προκειμένου να μην αποδειχθεί μια πρόσκαιρη αναλαμπή. Η ομάδα θα πρέπει να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στα επόμενα παιχνίδια μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων και στη συνέχεια να περιμένει την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού που θα τη βοηθήσει να είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το “φιλμ” του αγώνα
6′ Ο Κατσαγεωργίου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού από αριστερά και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή που όμως δεν ανησύχησε τον Μπαλάφα καθώς πέρασε πάνω από την εστία του Πιερικού.
10′ Αδύναμο σουτ του Κατσαβάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Καβουσάκης.
18′ Σουτ του Μυλωνά έξω από τη περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαλάφα.
21′ Ο Χατζηκωνσταντίνου έκανε την κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή των Θεσσαλών αλλά άργησε να σεντράρει με αποτέλεσμα να κόψουν εύκολα οι αμυντικοί.
24′ Σουτ-φωτοβολίδα του Ντινιωτάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
28′ Ο Κατσαβάκης έκλεψε τη μπάλα λίγο μετά τη μεσαία γραμμή και έδωσε στον Κατσιαμήτα που προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα συρτό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Καβουσάκης.
30′ Μετά από ενέργεια του Μυλωνά και προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς του Πιερικού, γυριστό σουτ του Κατσαγεωργίου από τη μικρή περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
33′ Εκτέλεση φάουλ του Σκοπελίτη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπαλάφα.
38′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό όταν ο Κατσαμάγκας έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Νικολαΐδης δεν έπιασε το σουτ όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο Καβουσάκης να γραπώσει τη μπάλα με το ένα χέρι και να μπλοκάρι.
45′ Ο Κατσιαμήτας πήρε τη μπάλα από τον Κατσαμάγκα και μπήκε στην περιοχή από δεξιά κάνοντας το συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Καβουσάκης.

57′ Εκτέλεση φάουλ του Διαμαντόπουλου, “απογειώθηκε” στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαλάφας.
57′ Ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ με τον Αναστασίου να πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπαλάφα.
63′ Οι παίκτες του Πιερικού ξεδιπλώθηκαν όμορφα στην επίθεση με τον Μακρίδη να είναι τελικός αποδέκτης, κάνοντας δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καβουσάκης απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά το σουτ του Κυπαρίσση ήταν αδύναμο και απομακρύνθηκε.
68′ Κεφαλιά του Κατσιαμήτα από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια ακόμη καλή στιγμή για τον Πιερικό.
81′ Ο Αναστασίου μέσα από τηνπεριοχή και αριστερά έστρωσε με το κεφάλι για τον Καρατσόλη στη γραμμή της μικρής περιοχής αλλά ο Χατζηκωνσταντίνου έκλεψε τη μπάλα την τελευταία στιγμή.
83′ Δυνατό σουτ του Κατσιαμήτα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω στον Καβουσάκη που μπλόκαρε.
86′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Καλαϊτζής μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καβουσάκη, ανοίγοντας τον σκορ για τον Πιερικό.
90′ Εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα από πολύ μακριά, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα γκολπόστ του Καβουσάκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημέρας της ΕΠΣ Λάρισας με βοηθούς τους Αλεξόπουλο και Παπαγεωργόπουλο της ΕΠΣ Τρικάλων.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κατσιαμήτας (31′) και Πιτσόλης (32′) του Πιερικού και ο Παπαϊωάννου (72′) του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Μακρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Πιτσόλης, Δεληγιάννης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Κατσαμάγκας (82′ Μαυρίδης), Κατσιαμήτας (90’+3′ Σπαρτιάτης), Αδαμίδης, Νικολαΐδης (82′ Καλαϊτζής).
Στον πάγκο: Γκάρας, Μιτακίδης, Παπαδόπουλος Κ., Τουλίκας, Παπαδόπουλος Χρ..
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Κατσαγεωργίου (67′ Καμπέρης), Διαμαντόπουλος (84′ Θεοδωρόπουλος), Παπαϊωάννου, Αναστασίου (84′ Λάμπος), Σκοπελίτης, Ψιάνος, Κόλα, Κυρίτσης, Μυλωνάς (70′ Καρατσώλης), Ντινιωτάκης.
Στον πάγκο: Βρονταράς, Γιαρλελής, Ακριβόπουλος, Σταμπουλής, Σιουμουρέκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This