Επιλογή Σελίδας

Κατώτερος των περιστάσεων, ο Πιερικός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον ΑΟ Χανιώτης, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, απογοητεύοντας τον κόσμο που παρά τις αντίξοες συνθήκες βρέθηκε στις κερκίδες για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας.

Οι Κατερινιώτες έφτασαν τους 4 βαθμούς όσους έχουν επίσης Καστοριά, ΠΑΟΚ Κρηστώνης και Μακεδονικός Φούφα ενώ οι Χαλκιδικιώτες πήραν τον δεύτερο βαθμό τους στον φετινό “μαραθώνιο”, μετά από αυτόν της πρεμιέρας στον Σβορώνο.

Ο Πιερικός δεν έπεισε με την εικόνα του ότι δικαιούταν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, καθώς ειδικά στο α’ μέρος η επιθετική του πρωτοβουλία εξαντλήθηκε σε κάποια μακρινά σουτ που δεν προβλημάτισαν τον Συλλέκτη.

Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη ήταν πιο ορεξάτοι, χωρίς όμως και πάλι να μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί.

Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά αν στο 50′ ο διαιτητής Αγρίμης και ο βοηθός Γενετζάκης έδειχναν σέντρα όταν η μπάλα μετά από κεφαλιά του Μακρίδη έπειτα από κόρνερ του Κατσαβάκη, χτύπησε πρώτο στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού, εν συνεχεία στο σώμα του αμυντικού του ΑΟ Χανιώτης Αναγνώστη για να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα Συλλέκτη.

Η πλευρά του Πιερικού διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή όταν έσκασε στο έδαφος, ωστόσο διαιτητής και βοηθός είχαν αντίθετη άποψη (δείτε τη φάση εδώ).

Πέρα από τη φάση, όμως, ο Πιερικός δε μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τους φιλοξενούμενους στα εναπομείναντα 40 λεπτά και είναι χαρακτηριστικό πως το μεγαλύτερο “αχ” των οπαδών των γηπεδούχων ήλθε στο 90’+4′ όταν ο Μιτακίδης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Μπορεί να υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος στο πρωτάθλημα, όμως τα μέχρι τώρα δείγματα του Πιερικού δεν είναι ενθαρρυντικά και οπωσδήποτε η ομάδα θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της και να ενισχυθεί ουσιαστικά τον Ιανουάριο αν θέλει να μην κινδυνεύσει, στόχος που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει ως ο μοναδικός ρεαλιστικός…

Το “φιλμ” του αγώνα
11′ Σουτ του Τουλίκα έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και εν συνεχεία μπλόκαρε ο Συλλέκτης.
14′ Σουτ του Φούσκα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μπαλάφας.
16′ Συρτό σουτ του Κυπαρίσση έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Συλλέκτης.
30′ Ο Τοπούζης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού του Πιερικού.
36′ Ο Μιτακίδης στον κενό χώρο δέχτηκε τροφοδότηση από τον Κατσιαμήτα αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα η μπάλα να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του ΑΟ Χανιώτης.

50′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσαβάκη από δεξιά ο Μακρίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο χορτάρι, στη ρίζα του αριστερού δοκαριού των φιλοξενούμενων, εν συνεχεία χτύπησε στον Αναγνώστη και πήρε ξανά πορεία προς τα δίχτυα για να τη μπλοκάρει πάνω στη γραμμή ο Συλλέκτης. Η φάση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Πιερικού με τους Κατερινιώτες να υποστηρίζουν πως η μπάλα έσκασε εντός εστίας αλλά ο διαιτητής Αγρίμης και ο βοηθός Γενιτσάκης είχαν διαφορετική άποψη.
52′ Σουτ του Τοπούζη, ο Χατζηκωνσταντίνου έκοψε με το κεφάλι.
53′ Σουτ του Κυπαρίσση, η μπάλα έφυγε άουτ.
57′ Μακρινό σουτ του Κατσαβάκη, η μπάλα έφυγε άουτ.
82′ Μετά από συρτή σέντρα του Φούσκα ο Κράββαρης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
90’+4′ Ο Μιτακίδης από δεξιά έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγρίμης με βοηθούς τους Γενετζάκη και Λαζαρίδη, της ΕΠΣ Θεσσαλονίκης.

Κίτρινες κάρτες είδαν ο Κυπαρίσσης (52′) του Πιερικού και οι Αναγνώστης (39′), Τοπούζης (78′) και Αγγελίδης (87′) του ΑΟ Χανιώτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Μακρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Πιτσόλης, Μαυρίδης (37′ Κατσαμάγκας), Κυπαρίσσης (72′ Νικολαΐδης), Κατσαβάκης, Κατσιαμήτας (72′ Σπαρτιάτης), Τουλίκας (29′ λ.τ. Δεληγιάννης), Αδαμίδης, Μιτακίδης.
Στον πάγκο: Γκάρας, Παπαευαγγέλου, Παπαδόπουλος Κ., Μυλόπουλος, Καλαϊτζής.
ΑΟ Χανιώτης (Τάσος Δούμας – Βασίλης Μπούρκας): Συλλέκτης, Αγγελίδης, Αναγνώστης, Κουτσικοβαγγέλης, Ράτζα, Τρόκας, Αζούδης (51′ Κανάνι), Καραγιάννης (70′ Κράββαρης), Τοπούζης (85′ Μόλα), Κεφαλάς (51′ Αλωπούδης), Φούσκας (85′ Πάγκος).
Στον πάγκο: Μπίμπα, Τσακίρης, Τότσκα, Τσινίκαλης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This