Επιλογή Σελίδας

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

Το τελικό 1-1 σίγουρα δεν δικαιώνει τις προσπάθειες που έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στην Κοζάνη, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πίσω στο σκορ, να ισοφαρίζουν με τον Αναστασίου στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν βρήκαν παρά τις ευκαιρίες ένα ακόμη γκολ που θα τους έδινε δύο ακόμη βαθμούς, πέρα από αυτόν της ισοπαλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις φάσεις, αλλά στο τέλος πάντα κάτι χαλούσε, με εξαίρεση το σουτ του Αναστασίου στο 57ο λεπτό, που έφερε την ισοφάριση, απέναντι στο τέρμα που είχε πετύχει ο Ίζακσον ήδη από το 40’.

Αν και πιο ορεξάτος ξεκίνησε Ο Ολυμπιακός Βόλου, η πρώτη τελική προήλθε από την Κοζάνη, με τον Ίζακσον να σουτάρει από το ύψος του ημικύκλιου, και ο Καβουσάκης έπεσε αριστερά για να μπλοκάρει την μπάλα. Από την άλλη, στο 9’ ο Σκοπελίτης επιχείρησε το σουτ από δεξιά για να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Για πολλή ώρα από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου, πέρα από κάποιες εξάρσεις του Ίζακσον από πλευράς Κοζάνης, είχε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να ολοκληρώνονται όμως οι επιθετικές κινήσεις. Έτσι, το γρήγορο γκολ για το σύνολο του Σάκη Θεοδοσιάδη δεν ήρθε ποτέ, και μόνο στο 37’ καταγράφεται ένα σουτ του Κυρίτση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Κάπως έτσι ήρθε και η στιγμή της ζημιάς για τον Ολυμπιακό Βόλου και στο 40’ παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Καβουσάκη, η Κοζάνη ευνοήθηκε από τις κόντρες μέσα στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και ο Ίζακσον σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει κιόλας σε σώματα και να γίνεται το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων…

Παρά την όποια πίεση των παικτών του Σάκη Θεοδοσιάδη στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 υπέρ της Κοζάνης, και με τον Ολυμπιακό Βόλου να ψάχνει γκολ…

Να βγάλει την καλώς νοούμενη ένταση ήθελε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου και σε γενικές γραμμές έβγαλε φάσεις, για να φτάσει μάλιστα και στο 1-1.

Η πίεση που άσκησε στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου μέρους είναι σίγουρα κέρδος για τον Ολυμπιακό Βόλου που έφτασε και σε σχετικά γρήγορη ισοφάριση. Μάλιστα η μπάλα έφτανε συχνά στα καρέ του αντίπαλου τερματοφύλακα, ενώ η Κοζάνη δεν είχε την ίδια δυναμική με αυτή του πρώτου μέρους.

Στο 51’ ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, καθώς ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντινιωτάκης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν πρόλαβε να ακουμπήσει έστω λίγο την μπάλα που πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κυρίτσης έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση αλλά έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Καραγκιόζης, και ενώ όλοι ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν το γκολ…

Τελικα στο 57΄από εκτέλεση πλαγίου του Σκοπελίτη, η μπάλα έφτασε στον Αναστασίου μετά από κόντρες, για να σουτάρει σε πρώτο χρόνο και να ισοφαρίσει τελικά για τον Ολυμπιακό Βόλου! Μάλιστα, ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» πανηγύρισε με τη φανέλα που έφερε τον αριθμό «3», αφιερώνοντας το τέρμα στον Αντώνη Μάνδαλο…

Στο 73’ πάλι και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει κάπως, ο Ντινιωτάκης βρέθηκε πάλι μόνος του απέναντι στον Καραγκιόζη, αλλά δεν βρήκε την μπάλα με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να σκοράρει.

Στο 82’ από την άλλη, εντυπωσιακό ήταν το σουτ του Καρατσόλη, με τον Καραγκιόζη να επεμβαίνει αναλόγως και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 87’ ο Νιάσε σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου και έδιωξε τον κίνδυνο για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 90’ πάλι, ο Κυρίτσης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καρατσόλης σούταρε από καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την αντίπαλη εστία. Από εκεί και πέρα στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν προέκυψε κάτι περισσότερο και το τελικό σφύριγμα βρήκε τις ομάδες να μένουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ολυμπιακός Βόλου (Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Σιουμουρέκης (46’ Μυλωνάς), Διαμαντόπουλος, Κατσαγεωργίου (72’ Καρατσόλης), Παπαϊωάννου, Κόλα (79’ Καμπέρης), Ψιάνος, Κυρίτσης, Αναστασίου, Σκοπελίτης (79’ Λάμπος), Ντινιωτάκης (84’ Σταμπουλής).

Κοζάνη ΦΣ (Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Παπαδόπουλος, Ψάλτης (60’ Νιάσε), Καραγιάννης (46’ Βοριαζίδης), Αποστολίδης (76’ Κανούλας), Ίζακσον, Παλαμίδης (74’ Πάτας), Κούφας, Μπίντσης.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This