Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη νίκη του στη Γ’ Εθνική κατέκτησε ο ΓΑΣ Σβορώνου, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ Κρηστώνης σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος”.

Η ομάδα της Πιερίας ήταν ανώτερη των αντιπάλων της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, περιόρισε τους αντιπάλους της σε παθητικό ρόλο και έφτασε στο “τρίποντο” χάρη σε δυο γκολ του Κυπαρίσση στο 53′ και στο 66′.

Πέραν των δυο τερμάτων, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ και ευρύτερη νίκη.

Κομβική στιγμή για την επικράτηση του ΓΑΣ Σβορώνου ήταν το σχετικά γρήγορο γκολ του Κυπαρίσση στο β’ μέρος που έδιωξε το άγχος που πιθανότατα θα ερχόταν στους γηπεδούχους όσο έβλεπαν τη μπάλα να μη μπαίνει στα δίχτυα. Μετά το 2-0 στο 66′, οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι μη κινδυνεύοντας στην άμυνα ενώ αντίθετα δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα.

Πλέον, ο ΓΑΣ Σβορώνος στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στην ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, για την 4η “στροφή” του πρωταθλήματος.

Το “φιλμ” του αγώνα
Στο 9′ ο ΓΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς, με τον Τσολακίδη να πιάνει διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά «ξυστά» από το κάθετο δοκάρι.
Στο 13’ ο Τσολακίδης εκτέλεσε το φάουλ με τον Κυπαρίσση να πιάνει την κεφαλιά αλλά χωρίς να βρει στόχο.

Στο 24’ ξανά ο Τσολακίδης τροφοδότησε τον Κυπαρίσση, με τον σέντερ φορ του ΓΑΣ να εκτελεί στην κίνηση με το αριστερό και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παραχωρεί το κόρνερ.
Στο 28’ ο Μυρωτής εκτέλεσε με το αριστερό λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.
Στο 37’ ο ΓΑΣ άγγιξε το γκολ, όταν ο Κυρτέγος με έξυπνη πάσα έβγαλε τον προωθημένο Καραγκούνη σε θέση βολής, εκείνος τελείωσε τη φάση με σκαφτό εξωτερικό, αλλά οι αμυνόμενοι του ΠΑΟΚ Κρηστώνης κατάφεραν να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.
Στο 38′ έπειτα από ωραία κυκλοφορία μπάλας, ο Κυρτέγος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά με το αριστερό από κοντά αλλά η
μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ χάνοντας τεράστια ευκαιρία.
Στο 45’ ο Τσολακίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δημητρίου με σκαστή κεφαλιά από κοντινή απόσταση υποχρέωσε τον Σακαλίδη σε επέμβαση και σε νέο κόρνερ.


Στο 53’ ο ΓΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο ματς, με τον Κυπαρίσση να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, να εκτελεί σε πρώτο χρόνο με τον αντίπαλο αμυντικό να του βάζει την κόντρα και σε δεύτερο χρόνο να σουτάρει δυνατά με το δεξί βάζοντας την ομάδα μας σε θέση οδηγού!
Στο 57’ ο Μυστρίδης έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ.
Στο 61’ ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς με τον Κούζα να κάνει κακή έξοδο και τον Ρωμανίδη να επιχειρεί να τον κρεμάσει από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.
Στο 64’ ο Κωτσιόπουλος με μακρινή μεταβίβαση τροφοδότησε τον Κυπαρίσση ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, εκείνος «άδειασε» με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε δυνατά με το δεξί αστοχώντας για πολύ λίγα εκατοστά.
Στο 65’ ο Κυρτέγος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κυπαρίσση στο πίσω δοκάρι, εκείνος με ακόμη μία υπέροχη προσποίηση απέφυγε την πίεση του αντιπάλου και σούταρε με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να εκτινάσσεται στη γωνία του και να αποκρούει και τον Κυρτέγο να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 66’ η ασφυκτική πίεση του ΓΑΣ καρποφόρησε και έφερε το 2-0, με τον Τσολακίδη να βγάζει με εξαιρετική πάσα τον Κυπαρίσση σε θέση τετ-α-τετ και τον επιθετικό της ομάδας μας να πλασάρει υποδειγματικά με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα!
Στο 73’ η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη έφτασε μία ανάσα από το 3-0, όταν έπειτα από ωραία συνεργασία και τελική πάσα του Κυπαρίσση στον Κατσαμάγκα, ο τελευταίος αστόχησε με αριστερό σουτ από κοντά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 83’ ο Χατζηασλανίδης βγήκε σε θέση βολής αλλά έκανε αδύναμο πλασέ με τον Κούζα να μην προβληματίζεται και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 86’ ο Μυστρίδης με περίτεχνη ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του και πέρασε για τον Κυπαρίσση, εκείνος μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έσπασε τη μπάλα για τον Κατσαμάγκα ο οποίος με κοντινή προβολή δεν κατάφερε για λίγα εκατοστά να βρει εστία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσίντζας με βοηθούς τους Σφυρή και Τασιόπουλο, της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Ναρίνογλου (71’ Σκαμπαρδώνης), Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης, Δημηνάς (87’ Μάλα), Μυρωτής (75’ Σιδηρόπουλος), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (71’ Μακράκης), Τσολακίδης (71’ Κατσαμάγκας).
ΠΑΟΚ Κρηστώνης (Βασίλης Παμπορίδης): Σακαλίδης, Χατζηλιάδης, Ιωαννίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ματετζίδης, Κόλα (80’ Κωτάκης), Μπελίτσας (62’ Ιωαννίδης), Ευθυμιάδης, Ρωμανίδης (62’ Χατζηασλανίδης), Αποστολίδης (62’ Παπαδόπουλος), Μωυσιάδης (80’ Νικολαΐδης).

  • Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και σε αυτό τον αγώνα και εύχεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ Κρηστώνης καλή σεζόν με υγεία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This