Επιλογή Σελίδας

Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 84-82 του Φίλιππου Βέροιας, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ντέρμπι με τα όλα του παιχνίδι του Φίλιππου Βέροιας στην έδρα της Νίκης Βόλου. Η αναμέτρηση ήταν σαφώς η πιο οριακή που έχει δώσει η ομάδα της Βέροιας στις φετινές της επίσημες υποχρεώσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρή “σώμα με σώμα” μάχη τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πίνακα του σκορ. Οι τρεις πρώτες περίοδοι βρήκαν τον Φίλιππο Βέροιας να προηγείται με τρεις, δύο και τέσσερις πόντους αντίστοιχα και τα πάντα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο.

Εκεί ο φιλοξενούμενος ξεκίνησε δυναμικά και “έχτισε” μια μικρή διαφορά, η οποία στα πέντε λεπτά έφτασε να είναι στους επτά πόντους. Η Νίκη Βόλου πέρασε στην αντεπίθεση και με τη βοήθεια ευνοϊκών διαιτητικών αποφάσεων σε καίριες στιγμές του δεκαλέπτου, κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει και εν τέλει να πάρει τη νίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο, σχεδόν όλοι οι παίκτες του Φίλιππου ήταν χρεωμένοι με τέσσερα φάουλ, κάτι που αποτελούσε εμπόδιο για την αμυντική του λειτουργία. Όλα κρίθηκαν, κυριολεκτικά, στην τελευταία επίθεση με τη Νίκη Βόλου να πετυχαίνει τρίποντο κάνοντας το 84-82  με τον Σιπητάνο και τον Φίλιππο να αστοχεί σε τρίποντο του Ξενιτίδη.

Διαιτητές: Γερακίνης, Μαραμής, Παζώλης.

Δεκάλεπτα: 25-28, 43-45, 65-69, 84-82.

ΓΣ Νίκη Βόλου (Μαύρος): Κωστούλας, Βερτζάγιας, Σιπητάνος 20 (2), Κουτίνας 29, Παπαδόπουλος 15, Ζησόπουλος, Σπηλιόπουλος 9 (3), Εντό 2, Βρεττάς 9, Τσεσμετζίδης.

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Αποστολίδης 4, Ιγγλέζος 2, Καραγιώργος 6 (2), Νίκαι, Δημάλης, Ελευθεριάδης 34 (1), Ξενιτίδης 12, Κωνσταντινίδης 4, Κάτζος 8 (2), Μπένας 12, Πολυμένης, Αμανατίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This