Επιλογή Σελίδας

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκης πήρε η ομάδα της Κοζάνης, κερδίζοντας με σκορ 2-0, στο «ντέρμπι» της  Δυτικής Μακεδονίας, την Καστοριά.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (2ος Όμιλος).

Μπροστά σε αρκετό κόσμο, με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες, η Κοζάνη φιλοξένησε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, την Καστοριά, σ’ ένα «ντέρμπι» από τα παλιά!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τόσο την κατοχή της μπάλας, όσο και την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ στην αντίπαλη εστία.

Από την άλλη, η Καστοριανοί, περιορίστηκαν περισσότερο σε παθητικό ρόλο, αφού περίμεναν την Κοζάνη, παίζοντας δυνατή άμυνα, καθ’ όλη την διάρκεια, δημιουργώντας και αυτοί με την σειρά κάποιους κινδύνους, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί στο ματς.

Ο κύριος Μπαδήμας, είδε την ομάδα του να σκοράρει (1-0) στο 28ο λεπτό, με αυτογκόλ του Ελευθεριάδη, ενώ το τελικό 2-0 έγραψε ο Ίσακσον.

Ο προπονητής της Καστοριάς, Ηλίας Σολάκης, σίγουρα πήρε κάποια πράγματα από τους παίχτες του, αλλά θέλει να διορθώσει πολλά ενόψει της συνέχειας, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Στο 4ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Παπαργυρίου, ο Μπίντσης θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 6ο λεπτό, ο Πάνος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 13ο λεπτό, έπειτα από πίεση στον τερματοφύλακα της Καστοριάς, η μπάλα θα φτάσει στον Καραγιάννη, ο οποίος θα κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 16’, ο Πάνος θα κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Παπαργυρίου, με τον Κοσμίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Έτσι φτάνοντας στο 28ο λεπτό, ο Αποστολίδης θα κάνει την προσπάθεια από τα αριστερά, εκεί όπου θα βγάλει συρτή σέντρα, με τον αμυντικό της Καστοριάς, Ελευθεριάδη, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, με την Κοζάνη να ανοίγει το σκορ (1-0) στο παιχνίδι.

Στο 32ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Αποστολίδη, ο Μπίντσης θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Κοσμίδης θα αποκρούσει την μπάλα. Στο 33’, ο Καραγιάννης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα απειλήσει, αλλά η μπάλα θα φύγει ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, η Κοζάνη θα απειλήσει και πάλι. Συγκεκριμένα στο 57’ έπειτα από κόντρες μέσα στην περιοχή, ο Καραγιάννης θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.

Στο 58ο λεπτό, θα έρθει η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Καστοριά, με τον Μηλιάτη να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Καραγκιόζη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 72’, ο Βοριαζίδης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή θα απειλήσει, αλλά ο Κοσμίδης θα κάνει εξαιρετική απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 86ο λεπτό, ο Παπαργυρίου θα σεντράρει προς τον Ίσακσον, με τον Φιλανδό να κατεβάζει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, να περνάει τον τερματοφύλακα και από δύσκολη γωνία θα πλασάρει, στέλνοντας την μπάλας τα δίχτυα, για το τελικό 2-0 της Κοζάνης.

Στο 88’, ο Χασάι θα απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία φάση της αναμέτρησης ανήκει στην Καστοριά, με τον Κυτερίδη να πιάνει την κεφαλιά στο 93ο λεπτό, μετά από σέντρα του Σβίρου, αλλά η μπάλα θα περάσει σε άουτ.

Τραυματίες αποχώρησαν οι Γιαλαμίδης και Μπακάλης από τους «ερυθρόλευκους».

Έτσι η ομάδα της Κοζάνης θα πανηγυρίσει το δεύτερο «τρίποντο» της σεζόν , σε ισάριθμα παιχνίδια, φτάνοντας τους 6 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Α.Ο. Χανιώτης.

Από την άλλη, η Καστοριά έμεινε στο 1 βαθμό και την επόμενη Κυριακή, θα φιλοξενήσει τον «ιστορικό» Πιερικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ. Κοζάνη: (Μπαδήμας) Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Παπαδόπουλος (73’ Μπακάλης), Ψάλτης, Καραγιάννης, Αποστολίδης (60’ Βοριαζίδης), Ίσακσον, Γιαλαμίδης (21’ Πάτας), Κούφας, Μπίντσης (73’ Πιριτζάους)

Καστοριά: (Σολάλης) Κοσμίδης, Σβίρος, Χασάι, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Μηλιάτης, Γκέκας, Μαντώς (46’ Μανακίτσας), Ταρέλι, Νάκος, Πάλλας

Διαιτητής: Διακουμάκος

Βοηθοί: Τραούδας | Κουτσικανίδης

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Πηγή: top-sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This