Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Κυπαρίσση με πέναλτι στο 63′, Παπαδόπουλου στο 73′ και Κατσαβάκη στο 84′ ο Πιερικός κέρδισε με 3-0 τον Δωτιέα Αγιάς, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη μετά από ένα ημίχρονο που προβλημάτισε στο επιθετικό κομμάτι απέναντι στον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, ανέβασε την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο και έφτασε στην επικράτηση.

Ο Πιερικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα αλλά δε μπορούσε να γίνει απειλητικός απέναντι σε μια ομάδα που είχε ως κύριο στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Οι Κατερινιώτες στις… επισκέψεις τους στα καρέ του Μπεκτέσι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Καλαϊτζή που ο Μπεκτέσι απέκρουσε και μια σέντρα του Κυπαρίσση που έδιωξε ο Τσακάλι προ του Κατσαμάγκα.

Στο β’ ημίχρονο ο Πιερικός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, συνεπεία και της εισόδου των Δεληγιάννη, Παπαδόπουλου Χ. και Κατσιαμήτα. Στην πρώτη φάση, στο 46′, ο Μπεκτέσι απέκρουσε το σουτ του Κατσιαμήτα ενώ “κλειδί” για τη συνέχεια αποδείχθηκε και η απόκρουση του Γκάρα σε σουτ του Βλησσαρούλη στο 57′, στην μοναδική αξιόλογη φάση του Δωτιέα.

Στο 60′ Μιτακίδης και Κατσαβάκης δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν συρτή σέντρα του Μαυρίδη αλλά στο 63′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από την άσπρη βούλα. Ήταν ένα πέναλτι που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Κατσαβάκη από τον Γιαννακόπουλου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κυπαρίσσης.

Οι παίκτες του Πιερικού δεν έμειναν μόνο στο 1-0 αλλά με δύο έξοχα γκολ των Χ. Παπαδόπουλου στο 73′ και Κατσαβάκη στο 84′ έφτασαν στο ευρύ 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη αγωνιστική ο Πιερικός ταξιδεύει στην Καστοριά για να τεθεί αντιμέτωπος με την ομώνυμη ομάδα.

Το “φιλμ” του αγώνα
13′ Μετά από σέντρα του Χατζηκωνσταντίνου από δεξιά, ο Κυπαρίσσης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
16′ Κούρσα του Βλησσαρούλη από αριστερά και συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γκάρας.
35′ Εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη, κεφαλιά του Καλαϊτζή μέσα από την περιοχή, ο Ερίων απέκρουσε και στη συνέχεια υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ.
39′ Ο Κυπαρίσσης από αριστερά έκανε τη σέντρα αλλά ο Τσακάλι έδιωξε σε κόρνερ προ του Κατσαμάγκα.
45’+ Σέντρα Κατσαβάκη από δεξιά, κεφαλιά ο Κυπαρίσσης, η μπάλα έφυγε άουτ.

46′ Από μπαλιά του Κατσαβάκη ο Κατσιαμήτας βρέθηκε απέναντι από τον Μπεκτέσι αλλά ο γκολκίπερ του Δωτιέα απέκρουσε.
57′ Από πάσα του Λαβαντσιώτη ο Βλησσαρούλης πετάχτηκε στην αντεπίθεση, προχώρησε προς την μεγάλη περιοχή του Πιερικού αλλά ο Γκάρας μπλόκαρε.
60′ Ο Μαυρίδης έκανε επικίνδυνη συρτή σέντρα από δεξιά αλλά Μιτακίδης και Κατσαβάκης δε μπόρεσαν να επωφεληθούν με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από όλους και εν συνεχεία να απομακρυνθεί από την περιοχή των Θεσσαλών.
63′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κυπαρίσσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Μπεκτέσι και έκανε το 1-0 για τον Πιερικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε ανατροπή του Κατσαβάκη από τον Γιαννακόπουλου.
70′ Συρτό σουτ του Κατσιαμήτα, μπλόκαρε ο Μπεκτέσι.
71′ Ο Μπεκτέσι βγήκε και σχεδόν πάνω στη γραμμη, τελευταία στιγμή, πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Παπαδόπουλου μέτα από πάσα του Μαυρίδη.
73′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Μιτακίδης άλλαξε τη μπάλα με τον Χ. Παπαδόπουλο και αυτός με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Μπεκτέσι και έκανε το 2-0 για τον Πιερικό.
80′ Σουτ του Κρικώνη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.
84′ ΓΚΟΛ! 3-0: Ο Κατσαβάκης με εκπληκτικό σουτ από αριστερά “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεκτέσι, κάνοντας το 3-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Αγγελόπουλο και Γιατσίδη, της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Νικολαΐδης (48′), Κυπαρίσσης (67′) του Πιερικού και οι Αναδολού (28′) και Τσακάλι (50′) του Δωτιέα Αγιάς.

Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Γκάρας, Χατζηκωνσταντίνου (46′ Δεληγιάννης), Νικολαΐδης, Πιτσόλης, Τουλίκας, Μαυρίδης (80′ Αδαμίδης), Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Μιτακίδης (80′ Σπαρτιάτης), Κατσαμάγκας (46′ Παπαδόπουλος Χ.), Καλαϊτζής (46′ Κατσιαμήτας).
Στον πάγκο: Μυλόπουλος, Μπαλάφας, Παπαδόπουλος Κ., Μακρίδης.

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Μπεκτέσι, Κορτσάρι, Γιαννακόπουλος, Ντάκουλας (81′ Φουκάλας), Λαβαντσιώτης, Βλησσαρούλης, Ντελής (71′ Κρικώνης), Τσακάλι, Τάρτας, Αναδολού (52′ Αποστολάκης), Χατζής Θ. (81′ Σταθάκος).
Στον πάγκο: Χατζής Κ., Γιαννακός, Λατέστος, Παϊτέρης, Σταθάκος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This