Επιλογή Σελίδας

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας πήρε ο Πιερικός που κέρδισε με 1-0 στην παράταση τον ΓΑΣ Σβορώνου, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” το απόγευμα της Τετάρτης.

Το γκολ που χάρισε την πρόκριση στον Πιερικό πέτυχε ο Πιτσόλης στο 104′ με πλασέ στο δεύτερο δοκρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα από δεξιά.

Η υπόδειξη του φάουλ για χέρι του Βούλγαρη στη συγκεκριμένη φάση καθώς και μια φάση μετά το γκολ του Πιερικού στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι παίκτη του Πιερικού εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων, ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Σβορώνου, με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Οι Σβορωνιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο α’ μέρος περιορίζοντας τον Πιερικό σε ρόλο αμυνόμενου, με την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη, πάντως, να κρατάει το μηδέν χωρίς να… καρδιοχτυπήσει ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία στιγμή για τον ΓΑΣ Σβορώνου ήταν το γυριστό σουτ του Σιδηρόπουλου στο 40′ το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλάφα.

Στο β’ ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε με τον Πιερικό να ανεβάζει την απόδοσή του μετά το 55′ και να είναι ανώτερος, “αγγίζοντας” το γκολ πρώτα στο 56′ όταν το σουτ τη Νικολαΐδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και μετά στο 68′ όταν ο Κατσιαμήτας αστόχισε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κούζα.

Πάντως και ο ΓΑΣ είχε τη δική του μεγάλη στιγμή όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπαλάφας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Β. Κατσαμάγκα στο δεύτερο δοκάρι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου ο Πιερικός ευτύχησε να προηγηθεί με 0-1 στο 104′ με το γκολ του Πιτσόλη και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα, παίρνοντας το “εισιτήριο” για τους “οκτώ” του Κυπέλλου.

Το “φιλμ” του αγώνα
8′ Σουτ του Κυρτέγου έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Μπαλάφας.
33′ Ο Καραγκούνης τροφοδότησε τον Β. Κατσαμάγκα, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και αριστερά, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από την εστία του Μπαλάφα.
40′ Οι παίκτες του Πιερικού έκλεψαν τη μπάλα και έφυγαν προς τα καρέ του Σβορώνου αλλά το σουτ του Κατσαβάκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων κατέληξε στην αγκαλιά του Κούζα.
41′ Καλό γυριστό σουτ του ΣΙδηρόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλάφα.
45’+1′ Σουτ του Πιτσόλη έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Κούζα.

56′ Ο Νικολαΐδης μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.
68′ Ο Κατσαβάκης έβγαλε τον Κατσιαμήτα τετ α τετ με τον Κούζα αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κούζα.
78′ Ο Κυρτέγος εκτέλεσε φάουλ, ο Κυπαρίσσης με το κεφάλι προσπάθησε να δώσει στον Βούλγαρη αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ ο Τουλίκας.
82′ Ξαφνικό σουτ του Δημητρουλόπουλου από μακριά, η μπάλα έφυγε άουτ.
86′ Ο Κωτσιόπουλος πήρε τη… μπουκιά από τον Χ. Παπαδόπουλο διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ με τάκλιν μέσα στην περιοχή του ΓΑΣ Σβορώνου ενώ ο παίκτης του Πιερικού ετοιμαζόταν να σουτάρει απέναντι από τον Κούζα έπειτα από πάσα του Κατσιαμήτα.
89′ Συρτό σουτ του Κατσιαμήτα, μπλόκαρε εύκολα ο Κούζας.
90’+3′ Κεφαλιά του Κατσαμάγκα στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Κυρτέγου, απέκρουσε ο Μπαλάφας εντυπωσιακά, στην κορυφαία φάση από πλευράς γηπεδούχων.

92′ Σουτ Νικολαΐδη μέσα από την περιοχή, έκοψε σε κόρνερ αντίπαλος αμυντικός.
93′ Γυριστό σουτ Κ. Κατσαμάγκα από κοντά, απέκρουσε ο Κούζας.
104′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα από δεξιά, ο Πιτσόλης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1 για τον Πιερικό.
110′ Μετά από σέντρα Ναρίνογλου από δεξιά ο Ν. Κυπαρίσσης έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
119′ Ο Μιτακίδης κέρδισε στο σπριντ τον Βούλγαρη και μπήκε στην περιοχή αλλά ο Κούζας απέκρουσε το τετ α τετ.
120′ Σουτ του Τσολακίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μέγας με βοηθούς τους Μηνούδη και Τραούδα.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Σκαμπαρδώνης (56′ Βούλγαρης), Καραγκούνης (106′ Ναρίνογλου), Κραγιόπουλος (106′ Τσολακίδης), Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης, Δημηνάς (100′ Μυρωτής), Σιδηρόπουλος (59′ Κόλα – 78′ λ.τ. Δημητρουλόπουλος), Κυπαρίσσης Ν., Κυρτέγος, Κατσαμάγκας Β..
Στον πάγκο: Αδάμος, Δημητρίου, Σέμπα.

Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Νικολαΐδης (108′ Μιτακίδης), Πιτσόλης, Τουλίκας, Μαυρίδης, Μυλόπουλος (56′ Κυπαρίσσης Γ.), Δεληγιάννης, Σπαρτιάτης (56′ Κατσαμάγκας Κ.), Κατσαβάκης (81′ Παπαδόπουλος Χ.), Καλαϊτζής (59′ Κατσιαμήτας – 108′ Αδαμίδης).
Στον πάγκο: Γκάρας, Βαρβαρέζος, Παπαδόπουλος Κ..

Pin It on Pinterest

Shares
Share This