Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ηττήθηκε με 69-109 από τον Έσπερο Λαμίας, στο Νεό Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ομάδα της Λαμίας, με φόρα και ρυθμό από τη μεγάλη νίκη της με ανατροπή μάλιστα επί των Τρικάλων την περασμένη αγωνιστική, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του σαφώς πιο αδύναμου ΑΓΣΙ, συγκυρία που την εκτοξεύει στους 12 βαθμούς πια με την έκτη της επιτυχία σε ισάριθμα παιχνίδια κατά τη φετινή σεζόν, με τον Εσπερο να παραμένει μια από τις ελάχιστες αρμάδες των εθνικών κατηγοριών που ακόμα αγνοεί την πικρή γεύση της αποτυχίας.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν πολύ εύκολο έργο κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα πάσης φύσεως φέτος, και ήδη από τις πρώτες αναγνωριστικές στιγμές της συνάντησης είχαν κατορθώσει να ξεφύγουν στον πίνακα του σκορ με σημαντικές αποστάσεις. Ουσιαστικά λοιπόν, ήδη από την 1η περίοδο το παιχνίδι είχε δείξει πως δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με την αρμάδα της Λαμίας να ξεφεύγει αφενός με 16 πόντους (19-35) στο 10′ και αφετέρου με 34 (30-64) στο τέλος του ημιχρόνου.
Μάλιστα, με τον Εσπερο να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τα προβαδίσματά του με την πάροδο του χρόνου, από ένα σημείο και μετά το μόνο στοιχείο που είχε ενδιαφέρον από το ματς του Σαββάτου δεν ήταν άλλο από την έκταση του τελικού σκορ…

Από μεριάς τους, οι γηπεδούχοι, που ακόμα αγνοούν τη χαρά της επιτυχίας μετά από τέσσερις απόπειρες στον 3ο όμιλο της λίγκας, θα συνεχίσουν το πολύ δύσκολο πρόγραμμά τους καθότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά σειρά τους Φίλιππο Βέροιας (εκτός έδρας), Δόξα Λευκάδας (εντός έδρας) και Βίκο (εκτός έδρας) πριν και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στα Ιωάννινα.

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ., Χατζημπαλίδης, Τοπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 19-35, 30-64, 53-86, 69-109.

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Ασπρούδης): Ντούτσης 2, Κοντός, Κολότσιος 8 (1), Τσατάλας 24 (1), Χολίδης, Ζαφειρούδης 17 (3), Τριπολίδης 6, Τσόλης 2, Ντούμας, Καραθανάσης 2, Τζιφάκης 2, Στεφάνου 6 (2).

Εσπερος ΓΣ Λαμίας (Σοφογιάννης): Κυριακόπουλος 19 (6), Λάππας 16 (3), Κασπίρης 10 (2), Κολοβός 2, Τζόρτζεβιτς 13, Χατζηκυριακίδης 4, Αργύρης 2, Τεπετίδης 12, Νέστορας 11, Πελεκούδας 6, Τσατάς, Παπαδάκης 14 (1).

Πηγή: Basket Blog

Pin It on Pinterest

Shares
Share This