Επιλογή Σελίδας

Ένας διαφορετικός ΓΑΣ τόσο σε σχηματισμό όσο και σε αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος», με την ομάδα της Πιερίας να επικρατεί με 2-0 επί του ΠΟ Ελασσόνας στην τελευταία φιλική της αναμέτρηση, στο ντεμπούτο του Νίκου Θεοδοσιάδη στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο!

Ο νέος τεχνικός της ομάδας δοκίμασε μια νέα “συνταγή” για το ΓΑΣ, με σχηματισμό 3-5-2, τριάδα στο κέντρο της άμυνας τους Κωτσιόπουλο, Κραγιόπουλο και Μυστρίδη, πλάγιους full back τους Βούλγαρη και Ναρίνογλου, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τρίαδα στον άξονα Δημητρουλόπουλο, Κόλα και Σιδηρόπουλο με δύο επιθετικούς τους Κυπαρίσση και Κατσαμάγκα.

Η ομάδα του Σβορώνου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, μπήκε με το “μαχαίρι στα δόντια” στον αγωνιστικό χώρο, με ορμή και με πρόθεση να πρεσάρει τον αντίπαλο στην πρώτη πάσα, με τους ποδοσφαιριστές μας να κερδίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών και τις διεκδικούμενες μπάλες.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και γρασίδι

Ο ΓΑΣ κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, έβγαλε ωραίους αυτοματισμούς, δημιουργώντας πολλές επιθέσεις αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή του σε κάποια σπουδαία τελική προσπάθεια, μετρώντας σε 45 λεπτά παιχνιδιού, δυο μόλις καλές στιγμές, μία με το σουτ του Νίκου Ναρίνογλου στο 2ο λεπτό και μία με την κεφαλιά του Χρήστου Βούλγαρη στο 8′.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο ΓΑΣ δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια για να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο ρυθμού και πρέσινγκ, με την φιλοξενούμενη ομάδα να ισορροπεί το ματς, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να γίνει απειλητική. Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Θεοδοσιάδης προχώρησε σε πενταπλή αλλαγή σε μία προσπάθεια να «φρεσκάρει» την ομάδα του κάτι το οποίο απέφερε καρπούς, καθώς ο ΓΑΣ ξαναπήρε τα ηνία του παιχνιδιού ανεβάζοντας την απόδοσή του και ασκώντας εκ νέου πίεση στον αντίπαλο.

Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούνταν στο 78ο λεπτό, με τον Σπύρο Μακράκη να ανοίγει το σκορ ύστερα από υποδειγματικά εκτελεσμένη αντεπίθεση!

Το 2-0 ήρθε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με τέρμα του Δημήτρη Δημηνά έπειτα από τελική πάσα του Κυρτέγου, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σέρβιρε δύο ασίστ!

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΉταν μία εμφάνιση που σκόρπισε χαμόγελα και ενθουσιασμό στους φίλους του ΓΑΣ, με τον Νίκο Θεοδοσιάδη να παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή του και την ομάδα μας να αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και σε ένα πιο απαιτητικό στυλ παιχνιδιού με περισσότερη πίεση και τρεξίματα στο γήπεδο!

Η πρώτη τελική προσπάθεια σημειώθηκε για το ΓΑΣ μόλις στο 2ο λεπτό όταν έπειτα από ωραία κυκλοφορία μπάλας, ο Ναρίνογλου έπιασε δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο 8’ ο Κυπαρίσσης από την αριστερή πλευρά έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Βούλγαρης έκανε κίνηση ως φορ, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54’, ο Ναρίνογλου δοκίμασε ξανά το δεξί του πόδι από απόσταση, με τη μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει στα χέρια του Γούπου.

Στο 62’ η ομάδα της Ελασσόνας απείλησε με το δεξί σουτ του Φυτόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κούζας απομάκρυνε με τις γροθιές.

Στο 69’ ο Τσολακίδης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Μακράκη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά να μη βρίσκει στόχο για λίγο.

Στο 74’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, όταν έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντοθανάση, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΓΑΣ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κυρτέγο να τροφοδοτεί εξαιρετικά τον Τσολακίδη στο πίσω δοκάρι και τον τελευταίο να πιάνει το αριστερό σουτ στην κίνηση, αλλά ο Γούπος μπλόκαρε τη μπάλα έχοντας κλείσει τη γωνία του.

Στο 78’ η υπεροχή του ΓΑΣ καρποφόρησε, όταν ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση ο Κυπαρίσσης έσπασε υπέροχα τη μπάλα στον Κυρτέγο, εκείνος μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μακράκη ο οποίος από κοντά και με ιδανική εκτέλεση βρήκε δίχτυα για το 1-0!

Στο 90ο λεπτό και μετά από λάθος εκτίμηση του αντίπαλου αμυντικού, ο Μακράκης έφυγε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Γούπο, πλάσαρε με το δεξί με τον τερματοφύλακα της Ελασσόνας να διώχνει με τα πόδια και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυρτέγος «σέρβιρε» για τον Δημηνά που ερχόταν από πίσω, με τον μέσο του ΓΑΣ να σκοράρει με το δεξί στην κίνηση για το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας (66’ Αδάμος), Βούλγαρης (60’ Καραγκούνης), Ναρίνογλου (60’ Σκαμπαρδώνης), Κραγιόπουλος, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης (60’ Τσολακίδης), Δημητρουλόπουλος (81’ Μυρωτής), Κόλα (60’ Δημηνάς), Κυπαρίσσης (81’ Μάλα), Σιδηρόπουλος (60’ Κυρτέγος), Κατσαμάγκας (60’ Μακράκης).

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

ΠΟ Ελασσόνας (Νίκος Φώλλας): Γούπος, Καγκελίδης, Κακάμης, Λαγός, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Ιγγλέζος, Ντουλάγκ, Σεμερτζίδης, Φυτόπουλος, Ματούλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Μπούσιας, Κουκούλης, Καραγκούνης, Κουρδής, Γκουτζουρέλας, Μπαγιώτας.

  • Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν για μία ακόμη φορά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα του ΠΟ Ελασσόνας καλή σεζόν με υγεία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This