Επιλογή Σελίδας

Από έναν βαθμό πήραν Καλλιθεακός Καλλιθέας και Δίας Δίου που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Καλλιθέας το απόγευμα του Σαββάτου, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Για την ομάδα της Καλλιθέας αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Ακαδημία Πλαταμώνα ενώ πρώτος βαθμός ήταν και για τον Δία που στην 1η αγωνιστική είχε υποστεί βαριά εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό.

Ήταν ένα πολύ μέτριο, ποιοτικά, παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 21′ με τον Τσιτλακίδη, έπειτα από λάθος του Καλουσίδη, ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων και κακή εκτίμηση του Γκεβρέκη.

Ο Δελαβερίδης ήταν αυτός που στο 33′ έκανε το τελικό 1-1 για τον Δία, σκοράροντας με πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι στο β’ μέρος ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά δε μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε στη νίκη, με τον Μανίκα στο 90′ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να χαρίσει το “τρίποντο” στην ομάδα του Δίου. Νωρίτερα όμως, στο 81′, τεράστια ευκαιρία είχε χάσει και το Καραμανώλας, για την ομάδα της Καλλιθέας.

Το “φιλμ” του αγώνα:
11′ Ο Δίας είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Μανίκας τροφοδότησε με ωραία κάθετη πάσα τον Δελαβερίδη ο οποίος σούταρε με το δεξί από θέση βολής, αλλά ο αμυντικός του Καλλιθεακού πρόλαβε να απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.
21′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από λάθος του Καλουσίδη και αμυντική ολιγωρία της άμυνας του Δία, ο Τσιτλακίδης εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Γκεβρέκη και με αριστερό πλασέ σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0!
25′ Ο Μανίκας έπιασε ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
26′ Από λάθος του Ζώβληκα στη μεσαία γραμμή, ο Τσιτλακίδης κατάφερε να βγει σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Γκεβρέκης έσωσε σωτήρια με τα πόδια.
33′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Δίας κατάφερε να φέρει την παρτίδα στα ίσα, όταν ύστερα από οργανωμένη επίθεση, ο Μανίκας «έσπασε» τη μπάλα στον Δελαβερίδη και εκείνος πλάσαρε με το δεξί στην γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1!

66′ Ο Χρήστος Καραθάνος απείλησε με ωραίο δεξί σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει ελάχιστα και να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
71′ Ο Δελαβερίδης έπιασε συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.
79′ Ο Καραμήτρος τροφοδότησε από την αριστερή πλευρά τον Δελαβερίδη βγάζοντάς τον σε θέση βολής αλλά ο Σεμιτσίδης βγήκε έγκαιρα και έσωσε το πλασέ του επιθετικού του Δία.
81′ Ο Καλλιθεακός άγγιξε το 2-1, με τον Τσιτλακίδη να βγάζει τη σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα και τον Καραμανώλα να χάνει … το άχαστο στο δεύτερο δοκάρι, πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια σε κενή εστία!
90′ Ο Δίας έχασε εκείνος μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, όταν ο Κουντούρης βρήκε με γλυκιά σέντρα τον Μανίκα, με τον έμπειρο επιθετικό να πιάνει χωρίς πίεση την κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής βλέποντας τη μπάλα να περνά ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Την ερχόμενη αγωνιστική ο Καλλιθεακός φιλοξενείται από τον Αετό Καταλωνίων ενώ ο Δίας Δίου έχει ρεπό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τραούδας με βοηθούς τη Φωτιάδου και τον Μπίνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Καλλιθεακός Καλλιθέας (Παναγιώτης Κυπαρίσσης): Σεμιτσίδης, Αλχατίδης, Παραδείσης, Μπαμπέτας, Μπιτσάνης, Ιωάννου, Καραμανώλας, Αμβροσιάδης, Πιατίδης (12′ λ.τ. Κεραμιδιώτης – 64′ Παπαδόπουλος Δ.), Τσιτλακίδης, Παπαδόπουλος Ι. (76′ Μαυρόπουλος).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Βούλγαρης, Αλεξανδρίδης (78′ Κουντούρης), Καλουσίδης (55′ Παγωνίδης), Σιαμάγκας (64′ Τσενεκίδης), Ζώβληκας (64′ Γκίνιας), Πεΐδης, Καραθάνος Χ., Καραθάνος Α. (46′ Καραμήτρος Ν.), Μανίκας, Δελαβερίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This