Επιλογή Σελίδας


Η ελληνική σημαία ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό στο Τόκιο, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης πανηγύρισε τη μεγαλύτερη από όλες τις σπουδαίες διακρίσεις της καριέρας του, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων παρκούρ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG)!

Παρότι προερχόταν από αγωνιστική απουσία ενός και πλέον έτους λόγω τραυματισμού, ο 27χρονος πρωταθλητής θριάμβευσε στο freestyle ανδρών με εκπληκτική εμφάνιση και με 26,0 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, μπροστά από τον Κινέζο Τενγκ Γκαοζένγκ (25,5 β.) και τον Ιταλό Ντάβιντε Ρίτσι (24,5 β.), που συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών.

Ο καταξιωμένος Έλληνας αθλητής κέρδισε, εκτός των άλλων, την αναγνώριση των αντιπάλων του, οι οποίοι τον σήκωσαν στον αέρα αμέσως μετά την ανάδειξη της τελικής κατάταξης, σε μία σπουδαία επίδειξη αθλητικού πνεύματος.

Στον προκριματικό του freestyle, που είχε διεξαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα, ο “DK” Κυρσανίδης είχε ξανά την κορυφαία επίδοση με 25,5 β., ενώ ο δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο ανερχόμενος Μίμης Θεοδωρίδης, δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερο εαυτό του και να διεκδικήσει την είσοδο στην οκτάδα των φιναλίστ, τερματίζοντας 19ος με 20,5 β., εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ που διοργανώνει η FIG ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 16/10) με το αγώνισμα ταχύτητας ανδρών, στο οποίο έχουν επίσης δηλωθεί οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι, αλλά η συμμετοχή τους θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν από την έναρξη του προκριματικού.

Η προσπάθεια του Δημήτρη Κυρσανίδη στον τελικό του freestyle ανδρών:

Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Δημήτρη Κυρσανίδη:

Στιγμιότυπα από τον τελικό και από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Έλληνα πρωταθλητή:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This