Επιλογή Σελίδας


Κορυφαία διάκριση πέτυχε για τα Ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αίγυπτο η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού γυναικών! Η επιτυχία της αυτή, εξασφάλισε για τη χώρα μας μια θέση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024!

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Στον προκριματικό η Άννα τερμάτισε τρίτη με σκορ 585/600-22Χ (98, 98, 98, 98, 98, 95) πετυχαίνοντας τον αρχικό της στόχο που ήταν οι οκτώ κορυφαίες για τον τελικό του αγωνίσματος.

Το θρίλερ της κατάταξης!

Οι αγώνες κατάταξης στη Σκοποβολή είναι ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμασίες. Η παραμικρή ατυχία αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα. Σε κάθε γύρο αποκλείεται ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Με τις πρώτες επιδόσεις της, η Άννα ξέφυγε από τη ζώνη αποκλεισμού, ενώ μετά τις τρεις πρώτες σειρές βρισκόταν ήδη στη δεύτερη θέση. Ο στόχος της πλέον, ήταν μια θέση στο βάθρο και η κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024. Με την πρόκρισή της στη μονομαχία του Χρυσού μεταλλίου, εξασφάλισε την κάρτα για τους Ολυμπιακούς και το ασημένιο μετάλλιο.

Η πρώτη των Ελλήνων

Η μονομαχία με την Lu Kaiman από την Κίνα εξελίχθηκε σε θρίλερ. Το χρώμα του μεταλλίου κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο και μια κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εδραιώνει τη συμμετοχή της χώρας μας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον ίδιο αγώνα η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια, Χριστίνα Μόσχη είχε σκορ 569-14X και κατετάγη στην 46η θέση, ενώ νωρίτερα ο Διονύσης Κορακάκης τερμάτισε 52ος τον αγώνα των ανδρών με επίδοση 573-15X.

Δείτε τον τελικό:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This