Επιλογή Σελίδας


Με σταθερά καλή απόδοση και χωρίς να συναντήσουν πίεση οι εθνικές μας ομάδες άρχισαν με ευρείες νίκες, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 15/10, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την προσπάθειά τους στο προκριματικό στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών επιβλήθηκε της Λιθουανίας με 3-0 για την εναρκτήρια αγωνιστική του 1ου γκρουπ της Β κατηγορίας. Το αντίστοιχο των γυναικών νίκησε εξίσου εύκολα το Μαυροβούνιο με 3-0 για το 4ο γκρουπ της δικής του Β κατηγορίας. Με αυτά τα αποτελέσματα οι εθνικές μας ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στο επόμενο προκριματικό στάδιο και στις 19:30 το βράδυ παίζουν για την πρωτιά στα γκρουπ περιμένοντας και πάλι τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, οι γυναίκες την Ουαλία και αύριο Κυριακή 16/10 θα γίνει η 3η και τελευταία αγωνιστική με την Ελλάδα να έχει ρεπό.

Η Ελλάδα ήταν φαβορί και στα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας και το επιβεβαίωσε στο ακέραιο χωρίς να χάσει ούτε επί μέρους σετ. Όλοι οι διεθνείς αγωνίστηκαν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο και η εικόνα των επί μέρους ματς δεν απαιτεί κριτική. Να σημειωθεί ότι Λιθουανία και Μαυροβούνιο δεν έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προκριθούν στα τελικά του θεσμού μέσα από την προκριματική διαδικασία. Στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία είχαν από μία νίκη ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Στον πάγκο κάθισαν ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Δημήτρης Κορδούτης.

Στον αγώνα με το Μαυροβούνιο την τριάδα συγκρότησαν η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον πάγκο ήταν η Αλίκη Κιούφη, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου, που ταλαιπωρείται ακόμα από πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι.

Αναλυτικά η εξέλιξη Λιθουανία-Ελλάδα 0-3:

  • Βάλντας Μαρτίνκους-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)
  • Κεστούτις Ζέιμις-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (4-11, 0-11, 4-11)
  • Ίγκνας Ναβίτσκας-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 0-3 (5-11, 7-11, 1-11)

Ο προπονητής των Λιθουανών Αρτούρας Ορλόβας είχε αναπληρωματικό τον Μάτας Βίλκας.

Αναλυτικά η εξέλιξη Ελλάδα-Μαυροβούνιο 3-0:

  • Κατερίνα Τόλιου-Ιβόνα Πέτριτς 3-0 (11-7, 11-5, 11-3)
  • Κωνσταντίνα Παρίδη-Σιμόνα Πέτριτς 3-0 (11-6, 11-3, 11-5)
  • Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Σνεζάνα Κουλάφιτς 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

Το Μαυροβούνιο ήρθε στην Αθήνα μόνο με τις τρεις αθλήτριες και χρέη κόουτς εκτέλεσε η 29χρονη Σνεζάνα Κούλαφιτς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This