Επιλογή Σελίδας

Έπειτα από ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε ένα πολύ καλό crash test και για τους δύο αντιπάλους, ΓΑΣ Σβορώνου και Πιερικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» το απόγευμα του Σαββάτου σε φιλική αναμέτρηση.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά κλειστό με τις δύο ομάδες να είναι σχεδόν αψεγάδιαστες στο τακτικό κομμάτι χωρίς να δώσει κανείς το δικαίωμα στον αντίπαλο να δημιουργήσει το παιχνίδι του και να φτάσει στη δημιουργία φάσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις μόλις δύο τελικές προσπάθειες σε 45 λεπτά παιχνιδιού, μία για τον ΓΑΣ με τον Ναρίνογλου στο 43’ και μία για τον Πιερικό με τον Παπαδόπουλο στο 44’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην, με το ρυθμό να ανεβαίνει αισθητά και τις δύο ομάδες να παίρνουν αρκετά μέτρα στο γήπεδο, να κυκλοφορούν τη μπάλα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην επίτευξη τέρματος.

Ο ΓΑΣ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 58ο λεπτό με το υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Νίκου Κυπαρίσση, με τον Πιερικό στη συνέχεια να ανεβάζει την απόδοσή του και να φτάνει κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις χωρίς ωστόσο επιτυχία. Το σύνολο του Σωτήρη Ζιώγα είχε μία καλή στιγμή για να φτάσει στο 2-0 και πάλι με δράστη τον Κυπαρίσση στο 75’, με τους φιλοξενουμένους όμως να βρίσκουν λίγο πριν το φινάλε το 1-1 με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα από τον Μιτακίδη στο 86’, σκορ καθ΄όλα δίκαιο βάσει τις εικόνας των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για την ομάδα μας σημειώθηκε στο 43’ με το Ναρίνογλου να πιάνει δυνατό διαγώνιο σουτ από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιερικός παρουσίασε και εκείνος την πρώτη τελική του προσπάθεια στο ματς, με τον Παπαδόπουλο να κάνει πολύ κακό σουτ από ευνοϊκή θέση.

Στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ο ΓΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Κυπαρίσσης έφυγε σε θέση τετ-α-τετ εκμεταλλευόμενος μία φανταστική μεταβίβαση του Κωτσιόπουλου και με δεξί ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπαλάφα, στέλνοντάς την στα δίχτυα της εστίας του για το 1-0!

Στο 61’ ο Πιερικός κυκλοφόρησε όμορφα τη μπάλα με τον Χατζηκωνσταντίνου να κάνει το γύρισμα για τον Καλαιτζή μέσα στην περιοχή, με το αριστερό σουτ εν κινήσει του τελευταίου να περνά για λίγο άουτ.

Στο 72’ ο Καλαιτζής έπιασε φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά δε βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά.

Στο 75’ ο ΓΑΣ, ύστερα από εξαιρετική κομπίνα που διέσπασε την άμυνα του Πιερικού μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυρτέγου, ο Καραγκούνης από τη δεξιά πλευρά τροφοδότησε με κεφαλιά-πάσα τον Κυπαρίσση, αλλά ο επιθετικός της ομάδας μας δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα που βγήκε έγκαιρα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 86ο λεπτό ο Πιερικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μιτακίδη να δέχεται τη μπάλα στο όριο της μεγάλης περιοχής και από πλάγια θέση να πιάνει γυριστό ψηλοκρεμαστό πλασέ το οποίο κατέληξε στο βάθος της εστίας του Παπατολίκα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Στο 90’ η ομάδα του Σωτήρη Ζιώγα είχε μία τελευταία ευκαιρία, αλλά το αριστερό σουτ του Καραγκούνη έξω από την μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό την κα. Φωτιάδου.

ΓΑΣ Σβορώνου (Σωτήρης Ζιώγας): Κούζας (46’ Παπατολίκας), Καραγκούνης, Σκαμπαρδώνης (84’ Μάλα), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου (67’ Μακράκης), Δημητρουλόπουλος (56’ Κραγιόπουλος), Τσολακίδης (56’ Κυρτέγος), Μυστρίδης (81’ Μυρωτής), Κυπαρίσσης (79’ Κατσαμάγκας), Κόλα (56’ Σιδηρόπουλος), Ναρίνογλου (84’ Φωκαίδης).

Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Μπαλάφας, Κυπαρίσσης, Τουλίκας, Μακρίδης, Πιτσόλης, Βήτος, Κατσιαμήτας, Μαυρίδης, Σπαρτιάτης, Κατσαβάκης, Παπαδόπουλος.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν επίσης: Παπαευαγγέλου, Καραθάνος, Δεληγιάννης, Μότσιας, Μητακίδης, Α.Κυπαρίσσης, Χατζηκωνσταντίνου, Μυλόπουλος, Καλαιτζής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This