Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η βιωσιμότητα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες όχι μόνο της αυτοκίνησης συνολικά, αλλά και της Formula 1 ειδικά, που έχει στόχο να γίνει carbon net zero ως το 2030.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι ομάδες, με τη Mercedes να είναι η πρώτη που δοκιμάζει τη χρήση βιοκαυσίμου για τις μετακινήσεις των φορτηγών της εντός της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, εφοδίασε με βιοκαύσιμο τύπου HVO100 τα 16 φορτηγά της για τις μετακινήσεις σε Σπα, Ζάντφοορτ και Μόντσα, και κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 44.091 κιλά, ήτοι κατά 89%, με τη συνολική απόσταση των ταξιδιών να φτάνει τα 1400 χιλιόμετρα.

Μετά από αυτήν τη δοκιμαστική περίοδο, η γερμανική ομάδα σκοπεύει να πράξει το ίδιο για όλες τις μετακινήσεις της από το 2023.

Ο Toto Wolff, Team Principal και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας F1 της Mercedes-AMG PETRONAS, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Η δοκιμή της χρήσης βιοκαυσίμων για τις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσής μας να ενσωματώνουμε τη βιωσιμότητα σε κάθε απόφαση και δράση που λαμβάνουμε. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στην αιχμή της αλλαγής και ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε δυνατή την υιοθέτηση της βιώσιμης τεχνολογίας καθώς όλοι βρισκόμαστε στον αγώνα για ένα βιώσιμο αύριο».

Η Alice Ashpitel, Διευθύντρια Αειφορίας & Περιβάλλοντος στην Ομάδα F1 της Mercedes-AMG PETRONAS F1 σχολίασε: «Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα μηχανοκίνητου αθλητισμού μας για να είμαστε ηγέτες στο ταξίδι όχι μόνο προς βιώσιμους αγώνες αλλά και προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής με μείωση των εκπομπών κατά 89% είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειάς μας να γίνουμε η πιο βιώσιμη αθλητική ομάδα και έρχεται μετά από μια περίοδο δεσμεύσεων από την ομάδα να επενδύσει σε κορυφαίες στον κλάδο στρατηγικές βιωσιμότητας».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This