Επιλογή Σελίδας


Συγκλονιστικές εμφανίσεις από τα ελληνικά πληρώματα την πέμπτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Και οι τρεις γαλανόλευκες βάρκες που αγωνίστηκαν στα ημιτελικά κατάφεραν να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς που ξεκινούν αύριο στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση τους κούρσας του και σφράγισε πανηγυρικά την πρόκριση του στον μεγάλο τελικό. Ο πρωταθλητής Ευρώπης μάλιστα πέρασε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο από τις δυο ημιτελικές σειρές τερματίζοντας σε 7:02.46 και θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο φέτος μετά το χρυσό στο Μόναχο νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο πρώτος, χρονικά, τελικός των ελληνικών κουπιών σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε από την Ζωή Φίτσιου που με μια συγκροτημένη και μεστή κούρσα πήρε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:47.07 και σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος όπου θα πάρει για πρώτη φορά μέρος αύριο Παρασκευή στις 16:19.

Σαν έτοιμες από καιρό Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, πήραν την τρίτη θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:04.43 και θα δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (15:07). Τα δυο κορίτσια που η διαφορά ηλικίας τους με τις αντιπάλους αγγίζει ακόμα και τα δέκα χρόνια, ανήκουν σε μικρότερες κατηγορίες. Μάλιστα η Μιλένα Κοντού αύριο κλείνει τα δεκαεπτά της χρόνια.

Το αυριανό πρόγραμμα στο Ρατσίτσε είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα ελληνικά κουπιά αφού περιλαμβάνει τους δυο τελικούς του σκιφ ελαφρών βαρών με τους Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου αλλά και τους δύο ημιτελικούς στο σκιφ ανδρών με τον Στέφανο Ντούσκο και στο διπλό σκιφ των ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα της Παρασκευής για τις ελληνικές συμμετοχές:

  • 12:16 Ημιτελικός σκιφ (α): Στ. Ντούσκος
  • 13:06 Ημιτελικός διπλού σκιφ (α): Θ. Παλαιοπάνος – Γ. Καλανδαρίδης
  • 16:02 Τελικός σκιφ ελαφρών βαρών (α): Α. Παπακωνσταντίνου
  • 16:19 Τελικός σκιφ ελαφρών βαρών(γ): Ζ. Φίτσιου

Όλο το πρόγραμμα των τελικών (15:30-17:00) θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3

Pin It on Pinterest

Shares
Share This