Επιλογή Σελίδας


Διπλή χαρά και διπλή επιτυχία σήμερα για την ελληνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας

Και τα δυο πληρώματα που αγωνίστηκαν στους επαναληπτικούς κατάφεραν να κερδίσουν στις σειρές που αγωνίστηκαν και παράλληλα να προκριθούν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους φτάνοντας ένα βήμα πλέον μακριά από τους μεγάλους τελικούς.

Αρχικά η Ζωή Φίτσιου (ΦΩΤΟ) που αγωνίστηκε στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών κατάφερε να πέσει πρώτη στον τερματισμό  με χρόνο 7:40.03 και να πάρει το ένα από τα δυο εισιτήρια για τον ημιτελικό και τα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου που θα γίνει την Πέμπτη στις 10:50 το πρωί.

Μετά την Θεσσαλονικιά σκιφίστρια και το διπλό των ελαφρών με τις Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την πρώτη θέση στον επαναληπτικό με χρόνο 7:02.40 και πέρασε στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Μια σπουδαία διάκριση αφού το συγκεκριμένο πλήρωμα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου και παρά το νεαρό της ηλικίας τους , η Μιλένα σε τρεις μέρες γίνεται 17, ενώ η Ευαγγελία είναι 19,5 τα κατάφεραν περίφημα και θα είναι παρούσες την Πέμπτη στις 12:05 το μεσημέρι στον ημιτελικό.

Τέσσερις “γαλανόλευκες μάχες” την Τετάρτη

Την επιτυχία των δυο παραπάνω πληρωμάτων θα προσπαθήσουν να φέρουν και τα άλλα τέσσερα ελληνικά σκάφη που αγωνίζονται αύριο Τετάρτη το πρωί στο Ρατσίτσε.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά της 11 (ώρα Ελλάδας) ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί στην 2η προημιτελική σειρά του σκιφ Ανδρών με σκοπό να πάρει τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγεί στα ημιτελικά. Ίδια αποστολή έχει μισή ώρα αργότερα στον προημιτελικό του σκιφ ελ βαρών και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που θα διεκδικήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στη σειρά του που οδηγούν στα ημιτελικά.

Περίπου στις 12:30 το διπλό των ανδρών οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος θα αγωνιστούν στον δικό τους προημιτελικό με στόχο να τερματίσουν μέσα στα τρία πρώτα πληρώματα ώστε να συνεχίσουν στα ημιτελικά και τέλος περίπου στη 1 το μεσημέρι το διπλό των γυναικών με τα δυο νέα κορίτσια την Ευαγγελία Φράγκου και την Στέλλα Νάτσιουλα θα δώσει τον δικό του αγώνα στον επαναληπτικό για μια θέση στην πρώτη τριάδα που θα τις οδηγήσει στον ημιτελικό.

Αναλυτικά το αυριανό (Τετάρτη) πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων (ώρες Ελλάδας):  

11:07 Προημιτελικός σκιφ (α) Στέφανος Ντούσκος

11:35 Προημιτελικός σκιφ ελ βαρών(α) Α.Παπακωνσταντίνου

12:32 Προημιτελικός διπλού σκιφ (α): Γ.Καλανδαρίδης-Θ. Παλαιοπάνος

13:00 Επαναληπτικός διπλού σκιφ (γ) Ε.Φράγκου-Σ.Νάτσιουλα

Οι αγώνες μεταδίδονται livestream από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This