Επιλογή Σελίδας

Σε μία λαμπερή φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Σβορώνο, ο εξαιρετικά αξιόμαχος ΓΑΣ Σβορώνου κατέθεσε μία πολύ σπουδαία προσπάθεια απέναντι στην πολύ ισχυρή Αναγέννηση Καρδίτσας που αγωνίζεται στη Super League 2 όμως γνώρισε την ήττα με 0-2 μέσα σε ένα κατάμεστο “Λάζαρος Ξανθόπουλος!”

Η ομάδα μας πήρε έναν πολύ υψηλό βαθμό στο σημερινό τεστ το οποίο μαζί με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βέροια, ήταν το δυσκολότερο από όσα έδωσε μέχρι σήμερα, κόντρα σε μία ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και που έχει στο δυναμικό της ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου (Στέφανος Αθανασιάδης, Τάσος Λαγός, Σίτο Ριέρα μεταξύ άλλων).

Το σύνολο του Σωτήρη Ζιώγα παρουσίασε ένα πολύ στιβαρό πρόσωπο ανασταλτικά, κρατώντας την Αναγέννηση μακριά από το δικό της τρίτο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και χωρίς να της επιστρέψει να δημιουργήσει πολλές τελικές προσπάθειες. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ο ΓΑΣ προσπάθησε τόσο στο δεύτερο μισό του πρώτου 45λεπτου όσο και στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου να γίνει δημιουργικός, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητικός, πράγμα που κατάφερε μέχρι ενός βαθμού χωρίς όμως να παρουσιάσει την κραυγαλέα ευκαιρία για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η ομάδα της Καρδίτσας προηγήθηκε στην αναμέτρηση στο 67ο λεπτό ύστερα από στημένη μπάλα και κοντινή προβολή του Γιάκου από εκτέλεση κόρνερ, με τους ποδοσφαιριστές μας να παίρνουν από εκείνο το σημείο τα ηνία της αναμέτρησης και να ψάχνουν με αξιώσεις το τέρμα της ισοφάρισης. Ωστόσο σε μία αντεπίθεση στο φινάλε του ματς, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και «σφράγισαν» τη νίκη τους με γκολ του Σπανού στο 89’.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ με άριστη αμυντική λειτουργία κράτησε την αντίπαλό του μακριά από την εστία του Κούζα, περιορίζοντάς την απλώς σε κατοχή της μπάλας. Ενδεικτικό στοιχείο είναι πως η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια της Αναγέννησης στο πρώτο μέρος, ήρθε στο 10ο λεπτό με το κοντινό πλασέ του Βερνάρδου το οποίο εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Κούζας.

Από το 25ο λεπτό και έπειτα το παιχνίδι άνοιξε, ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά και η ομάδα μας πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφορόντας τη μπάλα και προσπαθώντας να γίνει απειλητική, προκαλώντας «θόρυβο» στα καρέ της Αναγέννησης στο 32’ όταν μετά από ομαδική συνεργασία και σέντρα του Τροίρη από τη δεξιά πλευρά προς το ύψος του πέναλτι, ο Δημηνάς πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω σε σώματα αμυντικών.

Στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 49’ με το δεξί σουτ του Ξύδα το οποίο πέρασε εκτός εστίας από πολύ καλές προϋποθέσεις.

Στο 67’ η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ στο ματς όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πρίκα και κεφαλιά του Καρδάρη, ο Γιάκος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι βρήκε δίχτυα για το 0-1.

Στο 80ο λεπτό ο Ριέρα με κάθετη πάσα βρήκε τον Γκίνη αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Παπατολίκα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ και με τον ΓΑΣ να έχει βγει στην επίθεση ψάχνοντας το τέρμα της ισοφάρισης, η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους, βγήκε στην κόντρα επίθεση με τον Ριέρα από τη δεξιά πλευρά και εκείνος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Σπανό που σκόραρε με πλασέ από κοντινή απόσταση για το 0-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ.Ασλανίδης με α’ βοηθό την κα. Β.Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Χαλκίδη.

ΓΑΣ Σβορώνου (Σωτήρης Ζιώγας): Κούζας (70’ Παπατολίκας), Τροίρης (75’ Φωκαίδης), Καραγκούνης, Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλος (46’ Δημητρίου), Δημητρουλόπουλος (46’ Κόλα), Ναρίνογλου, Μυστρίδης (87’ Τσάνι), Κατσαμάγκας (46’ Κυπαρίσσης), Δημηνάς (65’ Σιδηρόπουλος), Τσολακίδης (83’ Καραμήτρος).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κ. Θεολόγης (30’ Τσέλιος – 63΄Γκέκας), Αναστασόπουλος (73’ Γκίνης), Σκόνδρας (41’ Γκόλιας), Αλιατίδης, Πρίκας, Λαγός (63’ Β. Θεολόγης), Μπάλλας (85’ Σπανός), Κοζορώνης, Ξύδας (63’ Ζάγγος), Βερνάρδος (70’ Ριέρα), Αθανασιάδης (46’ Καρδάρης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This