Επιλογή Σελίδας

Με το ευρύ 4-1 ο ΓΑΣ Σβορώνου κέρδισε τον Βατανιακό και κατέκτησε πανάξια το Super Cup της ΕΠΣ Πιερίας, στην αναμέτρηση με την οποία “άνοιξε η αυλαία” της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-2023.

Μπροστά σε περίπου 600 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, οι δύο ομάδες “μονομάχησαν” για το τρόπαιο, το οποίο κατέληξε δίκαια στο “συγκρότημα” του Σωτήρη Ζιώγα, που με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Βατανιακός μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι.

Ωστόσο, χρειάστηκε μια εκπληκτική ενέργεια του Κατσιαμήτα για να ανοίξουν το σκορ οι Σβορωνιώτες, με τον επιθετικό του ΓΑΣ να αποφεύγει τους πάντε και να πλασάρει τον Φιρινίδη στο 25′, κάνοντας το 1-0.

Στο 34′ ο Κατσιαμήτας επιχείρησε να κάνει κάτι παρόμοιο, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Φιρινίδη αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Σβορώνος στο 34′, το πέτυχε στο 45′ με τον Δημηνά να κάνει το 2-0 ουσιαστικά σε κενή εστία, εκμεταλλευόμενος ασυνεννοησία της άμυνας του Βατανιακού και απομάκρυνση της μπάλας από τον Φιρινίδη σε διεκδίκηση με τον Κυπαρίσση.

Στο β’ μέρος, μέσα σε 2 λεπτά (51′-52′, οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με σκόρερ τον Τσολακίδη, πρώτα με απευθείας φάουλ και έπειτα με κοντινό σουτ μετά από τροφοδότηση του Δημηνά.

Τα πάντα όσον αφορά στον τελικό νικητή είχαν κριθεί, με τον Βατανιακό να ψάχνει απλά το γκολ της τιμής, το οποίο και πέτυχε στο 70′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιόλιου.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, μέσα από το LIVE του katerinisport.gr.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολυχρόνης με βοηθούς τους Βρούζο και Μηνούδη.

4ος διαιτητής ήταν ο Παραδεισόπουλος και παρατηρητής διαιτησίας ο Ευθυμιάδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Σωτήρης Ζιώγας): Κούζας, Χατζηθεοδωρίδης, Καραγκούνης, Τροΐρης, Δημητρίου, Δημητρουλόπουλος (62′ Σιδηρόπουλος), Κατσιαμήτας (62′ Ναρίνογλου), Μυστρίδης, Κυπαρίσσης (81′ Κυρτέγος), Δημηνάς (81′ Μακράκης), Τσολακίδης (70′ Κατσαμάγκας).

Στον πάγκο: Καμπερίδης, Βούλγαρης, Κωτσιόπουλος, Παπατολίκας.

Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Σαμανίδης, Δερμίσης, Παντζιάλας, Λιόλιος, Ανανιάδης, Ζώβληκας, Κολαξίδης, Παπαδόπουλος (75′ Πολυχρονιάδης), Παρδάλης (75′ Τσικαδέρης), Μητράκας (67′ Αδαμόπουλος).

Στον πάγκο: Καλαϊτζίδης, Ευθυμιάδης, Τσιώμης, Δαδάκος, Οικονόμου, Λάιος.

  • Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες, ο Δημήτρης Δημηνάς.
  • Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Βρούζος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΕ της ΕΠΣ Πιερίας, Αστέριο Τόκα για την πολυετή προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Πιερίας από το μετερίζι της διαιτησίας.
  • Τα έσοδα θα διατεθούν για τον Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο “Η λάμψη της αγάπης”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This