Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Γιορδαμνή

Πραγματοποιώντας μια άκρως πειστική εμφάνιση, η Α.Ε.Ρ.Α συνέτριψε με 7-0 τον Ποσειδώνα Καρδαμύλων στο Δημοτικό Γήπεδο Χίου και πήρε την πρόκριση για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Νικήτας (πεν), Σπαχίου (δις), Αρφαράς, Κορλός, Τελλίδης (αυτογκόλ) και Αποστολάκης οι σκόρερ για την ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην Χίο καθώς η Α.Ε.Ρ.Α κυριάρχησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και έδειξε ξεκάθαρα την ανωτερότητα της στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη ανέβαζε σταδιακά στροφές και προηγήθηκε στο 22ο λεπτό όταν ο Φερεντίνος κέρδισε πέναλτυ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σαββίδη και ο Νικήτας από τα 11 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η Α.Ε.Ρ.Α με μπροστάρη τον Σπαχιού συνέχισε να απειλεί την εστία του Σαββίδη και με τον νεαρό μεσοεπιθετικό έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 30ο λεπτό. Ο Ζέλεφ με εξαιρετική διαγώνια πάσα από δεξιά, βρήκε τον Σπαχιού και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 0-2.

Στο 42΄ ο Ζέλεφ κινήθηκε και πάλι από δεξιά και με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Σπαχιού, με τον τελευταίο να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, πλασάροντας στα δίχτυα για το 0-3. Λίγο πριν την εκπνοή στο πρώτο μέρος η ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη πέτυχε ένα ακόμη τέρμα. Συγκεκριμένα στο 45΄ ο Τομόρι σέντραρε στην περιοχή από δεξιά, η άμυνα του Ποσειδώνα απομάκρυνε αρχικά και ο Αρφαράς με τρομερό σουτ στην κίνηση πέτυχε το 0-4 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν «κλειδώσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση από το πρώτο μέρος και ο Παναγιώτης Μπεκιάρης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην επανάληψη δοκιμάζοντας παράλληλα και διάφορα σχήματα. Στο 54΄ ο Δήμος Κορλός πέτυχε το γκολ της αναμέτρησης καθώς με σέντρα-σουτ από τα 40 μέτρα, αιφνιδίασε τον Σαββίδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-5. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ της Α.Ε.Ρ.Α επιχείρησε βαθιά μπαλιά με στόχο τον Σπαχιού και ο Τελλίδης στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-6. Το τελικό 0-7 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο νεαρός Αποστολάκης, με άψογο πλασέ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Φυλακούρη.

ΑΕΡ Αφάντου (Παναγιώτης Μπεκιάρης): Κεφάλας, Γιατσιάτσος (55΄ Κιλασίν), Κορλός, Φυλακούρης, Νικήτας, Ζέλεφ, Φλεβάρης, Αρφαράς (65΄ Αποστολάκης), Τομόρι (55΄ Φιλιππάκος), Φερεντίνος (46΄ Πελαρδής), Σπαχιού (60΄ Κριέζης).

Πηγή: XX Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This