Επιλογή Σελίδας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Γιάννη Φιρινίδη, ο Βατανιακός πανηγύρισε την πρόκρισή του στην β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι τον ΑΟ Υπάτου με 4-2.

Τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η ημίωρη παράταση έληξαν χωρίς τέρματα, σε μια αναμέτρηση με λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο έμπειρος πορτιέρε του κατερινιώτικου συλλόγου ήταν ανίκητος. Απέκρουσε δύο πέναλτι στη “ρώσικη ρουλέτα” ενώ είχε καθοριστική παρουσία και στην κανονική διάρκεια, κρατώντας το μηδέν τόσο στο σουτ του Σπηλιώτη στο 16′ όσο και στο σουτ του Λαουρέν στο 77′.
Αυτές ήταν οι καλύτερες φάσεις από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, απέναντι σε έναν Βατανιακό που μπήκε δυνατά και προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός κόντρα στον αντίπαλο που προερχόταν από μεγαλύτερη κατηγορία, ωστόσο σε ελάχιστες στιγμές φάνηκε επιθετικά, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη των μετόπισθεν.

Η ομάδα του ΑΟ Υπάτου ήλθε με προβλήματα στην Πιερία και είναι χαρακτηριστικό πως ταξίδεψε με μόλις 14 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, η μοναδική αλλαγή για τους Βοιωτούς, ήλθε στο 106′ με τον γνώριμο στους φιλάθλους της Πιερίας, Μαρσέλο Πέντα, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Από ένα σημείο και μετά, η έλλειψη δυνάμεων ήταν εμφανής στην πλευρά του ΑΟ Υπάτου, ο οποίος έμεινε και με δέκα παίκτες στο 96′ της παράτασης λόγω αποβολής του Σπηλιώτη.

Παρόλα αυτά, ο Βατανιακός δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στην κορυφαία στιγμή του στο παιχνίδι, στο 100′, ο Μητράκας αστόχησε από πολύ καλή θέση, έπειτα από σέντρα του Κολαξίδη.

Οι δυο ομάδες έδειχναν έλλειψη διάθεσης ή αδυναμία να κυνηγήσουν “ζωηρά” το γκολ της νίκης και έτσι στο “εισιτήριο” για τη συνέχεια της διοργάνωσης μπήκε η “σφραγίδα” του Φιρινίδη.

Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Μετά από πάσα του Παρδάλη, ο Παπαδόπουλος έκανε το σουτ από δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
16′ Μετά από σέντρα του Αλμπάνη από δεξιά, ο Σπηλιώτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Φιρινίδης απέκρουσε σε κόρνερ, στην πρώτη καλή φάση για τον ΑΟ Υπάτου.

21′ Μετά από σέντρα του Σταγάκη από αριστερά, ο Αλμπάνης έπιασε μέσα από την περιοχή την κεφαλιά, η οποία έφυγε άουτ.
35′ Ο Λιόλιος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά επέλεξε να σουτάρει συρτά και χλιαρά, με τη μπάλα να καταλήγει χωρίς πρόβλημα στα χέρια του Διαμαντή.
36′ Σέντρα σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή, σε ετοιμότητα ο Φιρινίδης, μπλόκαρε.
41′ Ωραία ενέργεια του Ντρούγκα που απέφυγε τον Παρδάλη και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξία, όμως ο Δερμίσης με προβολή έκοψε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
45′ Μακρινό σουτ του Σαμανίδη από δεξιά, δεν αιφνιδιάστηκε ο Διαμαντής που μπλόκαρε εύκολα.
64′ Καλή σέντρα του Ζώβληκα από δεξιά, όμως ο Παρδάλης δεν πρόλαβε να κινηθεί προς τη μπάλα, στο δεύτερο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, σουτ του Τσιώμη από τη γραμμή της περιοχής, μπλοκαρίστηκε με προβολή αμυντικού.
65′ Ωραία άλλαξαν τη μπάλα οι παίκτες του Υπάτου από δεξιά με τον Ντρούγκα να κάνει τη συρτή σέντρα, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
75′ Ο Αλμπάνης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Βατανιακού αλλά ολιγώρησε με αποτέλεσμα ο Λιόλιος να του κλέψει τη μπάλα.
77′ Ο Αλμπάνης πάνω στη γραμμή “άδειασε” τον Σαμανίδη και πάσαρε στον Λαουρέν που έκανε το συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Φιρινίδης απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξί δοκάρι και να βγει κόρνερ, στην καλύτερη στιγμή του ΑΟ Υπάτου στον αγώνα.
90′ Κεφαλιά του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
96′ Δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα για τον Σπηλιώτη. Ο ΑΟ Υπάτου συνεχίζει με δέκα ποδοσφαιριστές.
100′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Βατανιακό όταν ο Κολαξίδης από δεξιά σέντραρε για τον Μητράκα αλλά ο παίκτης της κατερινιώτικης ομάδας αστόχησε σε σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.
113′ Μετά από σέντρα του Πέντα από αριστερά, ο Ποτουρίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Φιρινίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Τα πέναλτι
Τσικαδέρης, 1-0
Δρούγκας, απέκρουσε ο Φιρινίδης
Παπαδόπουλος, 2-0
Πολύζος, απέκρουσε ο Φιρινίδης
Τσιώμης, 3-0
Ποτουρίδης, 3-1
Παρδάλης, απέκρουσε ο Διαμαντής
Πέντα, 3-2
Λιόλιος, 4-2

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημεράς με βοηθούς τους Μίχο και Δίχρη από την Λάρισα.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ζώβληκας, Τσιώμης, Λιόλιος, Παντζιάλας και Παρδάλης του Βατανιακού ενώ από τον ΑΟ Υπάτου εκτός από Σπηλιώτη που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, κίτρινες κάρτες είδαν ακόμη ο Γλυνός και κάποιονς από τον πάγκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Σαμανίδης (78′ Κολαξίδης), Δερμίσης, Παντζιάλας, Λιόλιος, Οικονόμου, Ζώβληκας (71′ Μητράκας), Καλαϊτζίδης (106′ Τσικαδέρης), Παπαδόπουλος, Τσιώμης, Παρδάλης.

Στον πάγκο: Αδαμόπουλος, Δαδάκος, Ευθυμιάδης, Πολυχρονιάδης, Ανανιάδης, Λάιος.

ΑΟ Υπάτου (Γιώργος Αντωνόπουλος): Διαμαντής, Ντρούγκας, Σταγάκης, Γλυνός, Ρόκας, Πολύζος, Σπηλιώτης, Τσιάτρης, Ποτουρίδης, Λαουρέν (106′ Πέντα), Αλμπάνης.

Στον πάγκο: Άρμπρι, Γερογιάννης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This