Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Τσαρτσιανίδη

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης, με σκορ 6-1, κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, στο πρώτο επίσημο ματς των «Ποντίων» για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Μπορεί οι «βυσσινή» ακόμα να είναι ανέτοιμοι, χωρίς να έχουν έρθει ακόμα οι μεταγραφές, αλλά τα «πιτσιρίκια» πετούσαν φωτιές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι και χαρίζοντας στην ομάδα τους τη νίκη.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης, μπροστά σε λιγοστό κόσμο.

«Ντεπούτο» για τον Ιταλό προπονητή της ΑΕΠ Κοζάνης, κύριο Εουτζένιο Σένα.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε (1-0) ο Κολούσιας στο 10ο λεπτό, με ωραίο συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η ΑΕΠ διπλασίασε τα τέρματά της (2-0) στο 36ο λεπτό, με τον Μιχαηλίδη να κάνει ωραία κάθετη μπαλιά στον Τζημολάκα και τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία, αφού πρώτα περάσει και τον τερματοφύλακα.

Στο 31’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κουλούσια, ο Καλιακάτσος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας αυτογκόλ και δίνοτνας προβάδισμα στην ΑΕΠ Κοζάνης με 3-0.

Το 4-0 έκανε ο Ρίντι Σάλλα στο 57ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση πέναλτι.

Στο 57ο λεπτό, η Αναγέννηση Άρτας θα κερδίσει και αυτή με τη σειρά της πέναλτι, το οποίο θα εκτελέσει ο Χριστογιάννης, με τον Καλιαμπάκα να το αποκρούει με τα πόδια, αλλά ο Χριστογιάννης με δεύτερη προσπάθεια θα μειώσει για τους φιλοξενούμενους σε 4-1.

Το 5-1 έγραψε ο Τσελέπης στο 77ο λεπτό, όπου μετά από ατομική προσπάθεια, θα βγει σε τετ α τετ, όπου με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαλιζόγλου.

Το τελικό 6-1, διαμόρφωσε με δεύτερο προσωπικό τέρμα ο Τσελέπης, βάζοντας «το κερασάκι» στην τούρτα!

Έτσι η ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, απέναντι σε ένα όχι και τόσο καλό σύνολο.

Σίγουρα ο Ιταλός προπονητής, έβγαλε αρκετά συμπεράσματα για τους «μικρούς» που θα κρατήσει, για την σεζόν που έρχεται.

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης: Καλιαμπάκας, Λιάκος (68’ Γκιούρος), Παπαναστασίου, Βοριαζίδης, Σάλλα, Τσελέπης, Δαλλής (68’ Ντόβας), Μιχαηλίδης, Κουλούσιας (84’ Μπαλτζής), Τζημολάκας (84’ Αδαμόπουλος), Βασιλτσής (90’ Καραγιαννίδης)

Αναγέννηση Άρτας: Μαλιζόγλου, Μπιθυκούκης (80’ Τσουμάλης), Γκαρτζώνης, Καλικάτσος, Τσόγκας, Κραμπής, Χριστογιάννης, Παππάς (65’ Κωτσής), Παπακίτσος, Μουσωτίτσας, Κωτσής (80’ Βαΐτσης)

  • Διαιτητής: Μαγγιώρος
  • Βοηθοί: Γκελής | Ευαγγέλου

Πηγή: Top Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This