Επιλογή Σελίδας


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή που πέρασε. Η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Les Gets της Γαλλίας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο συνολικό, όσο και για την ελληνική αποστολή.

Στην Γαλλία βρέθηκαν τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής ποδηλασίας, λαμβάνοντας μέρος στο downhill. O λόγος για τον Αλέξανδρο Τοπκάρογλου, τον Σωκράτη Ζώτο και τον Θανάση Παναγίτσα. Ο πρώτος έμεινε εκτός στον προκριματικό των ανδρών, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 83η θέση, με επίδοση 03:49.861. Οι έτεροι δύο προκρίθηκαν στον τελικό των εφήβων και ανδρών αντίστοιχα.

27ος ο Ζώτος, 52ος ο Παναγίτσας

Ο Σωκράτης Ζώτος άνοιξε τον χορό των ελληνικών εμφανίσεων στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο νεαρός ποδηλάτης έκλεισε την διαδρομή σε 3:52.593 (+0:24’’ από νικητή), κάνοντας ένα λάθος λίγο πριν από το φινάλε, που τον περιόρισε στην 27η θέση της τελικής κατάταξης των εφήβων. Παρά ταύτα ήταν μία πάρα πολύ καλή παρουσία για τον αθλητή του Θησέα, που παρουσιάζει διαρκώς σημάδια βελτίωσης.

Ο Θανάσης Παναγίτσας πάλεψε απέναντι στα μεγαθήρια του αγωνίσματος, κάνοντας και εκείνος με την σειρά του μία πολύ καλή προσπάθεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής και αθλητής του ΠΓΣ Λάρισας, τερμάτισε στην 52η θέση με χρόνο 3:37.824, 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Για την ιστορία, την φανέλα με τα χρώματα της ίριδας, κατέκτησε ο Λοΐκ Μπρουνί με 03:20.478. Ο Γάλλος έφτασε τους πέντε Παγκόσμιους τίτλους, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από τρία χρόνια.

Στην δεύτερη και την τρίτη θέση βρέθηκαν επίσης ποδηλάτες από την Γαλλία. Ο Αμορί Πιερόν ήταν 2,5 δευτερόλεπτα πιο αργός, ενώ ο Λορίς Βερζιέ 3,3 παίρνοντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This