Επιλογή Σελίδας

Σε μια αναμέτρηση με διακύβευμα το γόητρο αλλά και τη συγκομιδή βαθμών για τη βαθμολογία της UEFA, η Φερεντσβάρος συνέτριψε τη Σουόνσι με 7-0, στον μικρό τελικό του 2ου προκριματικού ομίλου για το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών που διεξήχθη στην Κατερίνη.

Τα γκολ για την Φερεντσβάρος πέτυχαν οι Φίσλεϊ (35′), Σάμπο (38′), Μπράντιτς (51′), Πούστσαϊ (55′), Παπ (70′), Μπάρκερ (83′) και η Λέικ με αυτογκόλ (87′).

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ελεύθερα, με τις Μαγυάρες να κερδίζουν πολύ εύκολα (ο αριθμός των γκολ θα μπορούσε να είναι διψήφιος) και να δείχνουν ότι βάσει απόδοσης, ο ημιτελικός με τη Ρέιντζερς θα έπρεπε να είναι ο τελικός του ομίλου που θα έκρινε το “εισιτήριο” για τα πλέι οφ.

Η Σουόνσι παρά τη βαριά ήττα της έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρα κατώτερη από τη σημερινή της αντίπαλό και δίκαια τερμάτισε τελευταία στον όμιλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουαλές είχαν μόλις 3 αξιόλογες στιγμές στο παιχνίδι, η πρώτη όταν στο 20′ αντεπίθεση, η Χόσφορντ έκανε το σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η δεύτερη στο 66′ όταν το κοντινό σουτ της Χόργκαν μπλόκαρε η Μπίρο και η τρίτη όταν το μακρινό φάουλ της Ουίλιαμς στο 90′ χτύπησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Αντίθετα, η Φερεντσβάρος έδειξε από νωρίς τις… άγριες διαθέσει της, έχοντας μόλις στο 2′ καλή κεφαλιά της Φενιβέσι άουτ ενώ στο αμέσως μετά το σουτ της Μπράντιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Σκίννερ…

Την ίδια κατάληξη είχε και το ωραίαο σουτ της Μπράντιτς στο 14′ ενώ μετά το δοκάρι της ουαλικής ομάδας, η Φερεντσβάρος είχε άλλα δυο αξιόλογα σουτ μέσα από την περιοχή που έφυγαν άουτ, στο 23′ απο την Νέμεθ και στο 25′ από τη Μπράντιτς.

Η υπεροχή της ουγγρικής ομάδας καρποφόρησε στο 35′ όταν η Φίσλεϊ εκμεταλλεύτηκε την τροφοδότηση από την Πούστσαϊ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε την Σκίννερ, κάνοντας το 1-0.

Οι όποιες… ελπίδες της Σουόνσι να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, ουσιαστικά εξανεμίστηκαν στο 38′ όταν η Β. Σάμπο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι “έγραψε” το 0-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ της Νέμεθ.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ της Πουστσάι να περνάει μόλις άουτ στο 45’+.

Το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε στο β’ μέρος και αφού η Φίσλεϊ σούταρε άουτ στο 50′, ήλθε η Μπράντιτς να κάνει το 0-3 μετά από πάσα της Φίσλεϊ στο επόμενο λεπτό.

Στο 54′ η Φίσλεϊ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης η Μπράντιτς έδωσε στην Β. Σάμπο που με δόση τύχης έκανε σέντρα σουτ από αριστερά και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 0-5 διαμορφώθηκε στο 70′, σε αντεπίθεση για τη Φερεντσβάρος οπότε και η Πούστσαϊ έδωσε στην Παπ που σκόραρε απέναντι στην Σκίννερ.

Μετά το 70′, οι Ουαλές προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, όμως παρά την κατοχή και την πίεσή, η Φερεντσβάρος κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το μηδέν στην άμυνα.

Μάλιστα, η ουγγρική ομάδα έφτασε στο 0-6 στο 83′ όταν η Φίσλεϊ με την τρίτη της ασσίστ στον αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στην Μπάρκερ να χριστεί σκόρερ με πλασέ στο κενό τέρμα έπειτα από συρτή σέντρα από δεξιά.

Το τελικό 0-7 διαμορφώθηκε στο 87′ όταν η Λέικ στην προσπάθειά της να απομακρύνει τη μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ της Παπ από αριστερά, σημείωσε αυτογκόλ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Κατερίνα Ούσοβα από την Ουκρανία με βοηθούς τη συμπατριώτισσά της, Σβιτλάνα Γκρούσκο και την Αυστριακή Λένα Χιρτλ.

4η διαιτητής ήταν η Αυστριακή Ολίβια Τσον.

Κίτρινη κάρτες είδε η Τζον-Ντέιβις (57′) της Σουόνσι.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Σουόνσι (Τσέρι Φίλιπς): Σκίννερ, Λέικ, Πόου (68′ Ν. Τζένκινς), Σ. Τζένκινς (79′ Ρις), Φιντς, Λίγκαλ (59′ Φρίμαν), Άνταμς, Ουίλιαμς, Μπέινον (59′ Χόργκαν), Τζον-Ντέιβις (79′ Τίλεϊ), Χόσφορντ.

Φερεντσβάρος (Φάνι Βάγκο): Μπίρο, Παπ Ζλίντνις, Τσίγκι (46′ Ντεμέτερ), Νέμεθ (71′ Νάγκι), Πούστσαϊ, Φενιβέσι (Μπάρκερ), Βάγκο (46′ Τσάνι), Φίσλεϊ, Μπράντιτς, Σάμπο Β (58′ Τσέλλερ).

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This