Επιλογή Σελίδας

Το “εισιτήριο” για τα πλέι οφ που θα καθορίσουν την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών εξασφάλισε η Ρέιντζερς που επικράτησε με 4-0 του ΠΑΟΚ, στον τελικό του 2ου προκριματικού ομίλου που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, χάρη σε γκολ των Ντόχερτι, Ντάβισον, Παπαϊωάννου (αυτογκόλ) και Άρνοτ.

Οι Σκωτσέζες ήταν ανώτερες πήραν δίκαια τη νίκη – πρόκριση, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μόνο στο δεκάλεπτο 30′-40′ ήταν πιο καλός από την αντίπαλη ομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα ίσως να ήταν διαφορετική αν στο 13′ το σουτ της Ακίντα δε σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι ή αν ο ΠΑΟΚ κατόρθωνε να σκοράρει σε ένα από τα διαδοχικά κόρνερ του διαστήματος 31′-36′, ωστόσο, βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα, ακόμα και με το 1-0 υπέρ τους, θα ήταν απίθανο να αντέξουν οι Θεσσαλονικείς στην πίεση της Ρέιντζερς.

Η Ρέιντζερς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τα παιδαριώδη λάθη στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ απείλησε με γκολ στα πρώτα λεπτά.

Συγκεκριμένα, μόλις στο 1′ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, η Χατζηχαρίστου δε μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα αλλά οι αμυντικές έδιωξαν την τελευταία στιγμη προ της Μ. Χέι που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Στο 5′ η Μακόι δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί απρόσεκτο γύρισμα των παικτριών του ΠΑΟΚ και να σπρώξει τη μπάλα σε κενό τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα, ωστόσο, αφού πέρασε τα πρώτα λεπτά πίεσης, ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ όταν στο 13′, σε αντεπίθεση, η Μίτκου τροφοδότησε την Ακίντα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Το σκηνικό με τις Σκωτσέζες να έχουν την κατοχή συνεχίστηκε μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ που μετέφεραν το σκηνικό στην αντίπαλη περιοχή και η τερματοφύλακας των Σκωτσέζων, Έσσον, ένοιωσε πίεση.

Μάλιστα, σε ένα από τα κόρνερ, η Βαρδαλή, εκτελώντας από αριστερά, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, πριν η μπάλα φύγει άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους, η βρετανική ομάδα πήρε ξανά την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί κάποια αξιόλογη στιγμή μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Γλασκώβης μπήκε στο β’ ημίχρονο με την ίδια διάθεση που είχε ξεκινήσει και το παιχνίδι και ένα τραγικό λάθος της Χατζηχαρίστου έδωσε την ευκαιρία στη Ντόχερτι να κάνει το 0-1 στο 50′.

Συγκεκριμένα, η παίκτρια της Ρέιντζερς έκανε ένα σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, πέρασε από πάνω της και παρά την προσπάθειά της να την αποκρούσει, κατέληξε στα δίχτυα.

Νωρίτερα, η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ, το μακρινό σουτ της Μ. Χέι, έχοντας κάνει πάλι λάθος υπολογισμό.

Μετά το 0-1, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει παραδομένος στα… νύχια των Σκωτσέζων.

Στο 58′, μετά από εκτέλεση φάουλ της Κορνέτ από δεξιά, η Ντάβισον πετάχτηκε και με κεφαλιά νίκησε την Χατζηχαριστού και έκανε το 0-2.

Στο 70′, η Αρνότ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από την Χατζηχαριστού και η Παπαϊωάννου στην προσπάθειά της να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας της, διαμορφώνοντας το 0-3.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το καλό σουτ της Μίτκου στο 74′ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλιξενούμενων.

Στο 84′ η κεφαλιά της Γουότσον από το ύψος του πέναλτι και αριστερά, έφυγε άουτ.

Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 86′ όταν η Χάουατ από δεξιά εκανε τη σέντρα, Χατζηχαριστού και Πέντερσεν άργησαν να βγουν στη μπάλα και η Άρνοτ αφού στόπαρε με το σώμα δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στο άδειο τέρμα.

Στο 90’+2′ η Όρτσμαν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-5 με το σουτ της μέσα από την περιοχή να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Χατζηχαριστού.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Ρουμάνα Αλίνα Πέσου με βοηθούς τη Ρουμάνα Μιχαέλα Τεπούσα και τη Λιθουανή Ούγκνε Σμιτάιτε.

4ης διαιτητής ήταν η Λιθουανή Γιουργκίτα Ματσικουνιτέ.

Κίτρινη κάρτα είδαν η Καλέση (38′), Μίτσκου (77′) και Χαλατσογιάννη (80′) του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Λευτέρης Κανατάς): Χατζηχαρίστου, Γιαννακά, Παπαϊωάννου, Δοϊρανλή, Μίτκου, Γκορνέλα, Ακίντα (76′ Πέντερσεν), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Καλέση (57′ Μπασούρη), Βλασσόπουλος.
Ρέιντζερς (Μάλκολμ Τόμσον): Έσσο, Ντόχερτι, Ντάβισον, ΜακΛόλαλ, Μακλίν (82′ Μακλίρι), Μίνταγκ, Κορνέτ, Κερ (82′ Όρτσμαν), Χέι Μ. (67′ Αρνότ), Ντάνιελσον (73′ Γουότσον), Μακόι (73′ Χόουατ).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This