Επιλογή Σελίδας


Η ποδηλατική δράση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την Κυριακή περιελάμβανε τον αγώνα αντοχής των ανδρών. Η ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκε από τους Γιώργο Μπούγλα, Περικλή Ηλία και Παναγιώτη Χριστόπουλο Χέλλερ, οι οποίοι έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα.

Πρωταθλητής ο Γιάκομπσεν, καλύτερο πλασάρισμα ο Μπούγλας

Η διαδρομή των 207,9 χιλιομέτρων από το Μούρναου στο Μόναχο, ήταν χωρισμένη σε δύο κομμάτια. Τα πρώτα 134 χιλιόμετρα είχαν τα δύο ανηφορικά περάσματα (Κέσελμπεργκ, Όιρασμπουργκ) και την πλειονότητα των υψομετρικών (1331 μ.). Από εκεί και μετά, ξεκινούσε το σιρκουί στο Μόναχο, όπου έκρυβε αρκετά τεχνικά κομμάτια.

Οι τρεις Έλληνες ποδηλάτες κινήθηκαν με ασφάλεια στο πελοτόν και διατηρήθηκαν μπροστά στο σύνολο της διαδρομής. Στο φινάλε, ο Γιώργος Μπούγλας ήταν εκείνος με τις περισσότερες δυνάμεις και ακολούθησε τις επιθέσεις που έγιναν στους τελευταίους γύρους του σιρκουί, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 49η θέση (+18’’). Ο Τάκης Χριστόπουλος ακολούθησε με ένα μικρό γκρουπ λίγο πιο πίσω στην 75η θέση (+46’’) και ο Περικλής Ηλίας στην 86’ (+1:45’).

Στην κεφαλή του αγώνα, έγινε τεράστια μάχη ανάμεσα στους elite σπρίντερ, με τον Φάμπιο Γιάκομπσεν να παίρνει τη νίκη και τη φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Αρνό Ντεμάρ (Γαλλία) και το χάλκινο ο Τιμ Μερλιέ (Βέλγιο).

Για να γίνει αντιληπτή η ποιότητα του πελοτόν, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην πρώτη 10άδα τερμάτισαν Σαμ Μπένετ (Ιρλανδία), Λούκα Μέζγκετς (Σλοβενία), Ελία Βιβιάνι (Ιταλία), Αλεξάντερ Κρίστοφ (Νορβηγία) και Μαντς Μέντερσεν (Δανία). Όλοι τους με νίκες σε ετάπ των τριών Μεγάλων Γύρων, φανέλες Παγκόσμιου και Ευρωπαίου Πρωταθλητή και παρουσία επί σειρά ετών στο World Tour.

Μπούγλας

«Μπορούσαμε την 15αδα»

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Γιώργος Μπούγλας και ο Περικλής Ηλίας μίλησαν στο επίσημο site της ελληνικής ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό και ο αγώνας μία ξεχωριστή εμπειρία. Μάλιστα, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην αντοχή για το 2022, είπε χαρακτηριστικά ότι μία θέση στην πρώτη 15άδα ήταν εφικτή, ωστόσο δεν αισθανόταν πολύ καλά από το πρωί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This