Επιλογή Σελίδας


Μετά από ένα χρόνο “ανομβρίας” η Ελλάδα επιστρέφει στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Τα γαλανόλευκα κουπιά κατέκτησαν στο Μόναχο 4 μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό και 3 ασημένια καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο σχετικό πίνακα ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση. Πλέον η Ελλάδα μετράει 34 μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Α-Γ φτάνοντας τα 21 χρυσά, τα 10 ασημένια ενώ παραμένει με τα 3 χάλκινα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από το 2011 και μετά όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας πάλι τέσσερα μετάλλια , τρία χρυσά κι ένα ασημένιο.

Μάλιστα και τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε ήρθαν από αθλητές που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στην συγκεκριμένη διοργάνωση από τότε που ξεκίνησαν να τραβάνε κουπί.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου στον πρώτο τελικό της τελευταίας ημέρας προς τιμήν του Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Ο 23χρονος πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στο Κ23 τερμάτισε πρώτος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών με 7:24.21 αν και ξεκίνησε 3ος τον αγώνα αφήνοντας 2ο τον Ιταλό Σοάρες (7:24.21) και 3ο τον Ελβετό Στρούζινα (7:31.23).

«Ήμουν λίγο αγχωμένος πριν τον τελικό γιατί είμασταν όλοι πολύ κοντά στα ημιτελικά αλλά ένιωθα χαρούμενος που είχα νικήσει. Μετά τον προκριματικό σκέφτηκα ότι μπορώ να νικήσω αλλά στον αγώνα όλα μπορεί αν συμβούν. Αυτό το είχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν πιο εύκολα και το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι μπροστά σε όλη την κούρσα του τελικού» είπε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου λίγο μετά τον τερματισμό του.

Σε μια συγκλονιστική κούρσα η Ζωή Φίτσιου με ένα φοβερό τερματισμό κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ Ελ βαρών γυναικών με χρόνο 8:09.21.

Η Θεσσαλονικιά κωπηλάτρια βρέθηκε ακόμη και στη 4η θέση στα 1000μ. αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και πήρε το ασημένιο.

Το χρυσό πήρε η Ρουμάνα Κοζμιουκ με 8:04.41 και το χάλκινο η Ολλανδέζα Βελντουις με 8:10.20.

 

Μοναδική Ευαγγελία Αναστασιάδου με ένα φοβερό δεύτερο χιλιάρι πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 8:08.20 που είναι το πρώτο της στην μεγάλη κατηγορία αφήνοντας εκτός βάθρου την σπουδαία Αυστριακή Μαγκνταλενα Λομπνιγκ που τερμάτισε 4η (8:08.20). Νικήτρια η Ολλανδέζα Φλοριν(8:01.43) ενώ το χάλκινο πάνω στο τερματισμό κέρδισε η Γερμανίδα Φοστερ (8:09.86) Η Ευαγγελία ανεβαίνει ξανά στο βάθρο μέσα σε δυο εβδομάδες αφού στις 30 Ιουλίου αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ23 στο Βαρεζε.

 

Σε μια από τις πιο συναρπαστικές κούρσες των τελευταίων χρόνων ο Στεφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέφτοντας στον τερματισμό σχεδόν ταυτόχρονα με τον Ολλανδό Τβελαρ που πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:14.72 ενώ ο χρόνος του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν 7:15.01 Στην 3η θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος Βασίλεφ με 7:16.37. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να οδηγήσει την κούρσα μέχρι τα μισά . Εκεί ανέβηκε ο Γερμανός Ζίντλερ ο οποίος δέχθηκε την επίθεση του Ολλανδού τελικού νικητή αλλά και του Στέφανου στα τελευταία μέτρα μη μπορώντας να ακολουθεί και να μείνει τελικά 4ος. Ο Έλληνας κωπηλάτης πάλεψε με τον Τβέλαρ και για λίγα εκατοστά έχασε το χρυσό αλλά επέστρεψε δυναμικά μετά από ένα χρόνο. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου σε Ευρωπαϊκό Α-Γ.

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό τελικό στο διπλό σκιφ των ανδρών οι Γιάννης Καλανδαριδης-Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν την 5η θέση τερματίζοντας σε 6:53.39 Την πρώτη θέση πήραν τα αδέλφια Σινκοβιτς από την Κροατία με 6:35.93 φτάνοντας τα 36 Χρυσά μετάλλια στην καριέρα τους σε μεγάλες διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθές στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου πάλεψαν απέναντι σε μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους και πήραν την 6η θέση.

Έτσι η Εθνική ομάδα επιστρέφει σήμερα (Κυριακή) το βράδυ (22:45 από το Μόναχο) στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της 4 μετάλλια και 6 συμμετοχές (όσα ήταν και τα πληρώματα μας) σε τελικούς.     

Pin It on Pinterest

Shares
Share This