Επιλογή Σελίδας


Την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (14/8) η ελληνική αποστολή. Είναι χάλκινο και το χάρισαν στους εαυτούς τους και σε ολόκληρη την Ελλάδα τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στον τελικό του Κόμπο.

Η ελληνική ομάδα με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη) εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 89,4000 β., που την έφερε στην τρίτη θέση της Ευρώπης.

Είναι το τρίτο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο Κόμπο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (τα προηγούμενα ήταν το ασημένιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και το χάλκινο το 2004 στη Μαδρίτη) και ένατο συνολικά για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση (έκτο χάλκινο, ενώ έχουμε και τρία ασημένια).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία με 95,2000 β. και το ασημένιο η Ιταλία με 92,6667 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Τον αγώνα των κοριτσιών παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της LEN Κυριάκος Γιαννόπουλος μαζί με τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκο Ξυλούρη και Δέσποινα Καράμπελα (μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής στη LEN), οι οποίοι αμέσως μετά συνεχάρησαν τα κορίτσια, την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα και τη συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη.

Αύριο Δευτέρα 15/8, τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό, στις 10:30 το πρωί αγωνίζονται στο τελικό του Τεχνικού Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου και στις 16:00 η Εθνική μας ομάδα στον Τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This