Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Είναι το χειρότερο πρώτο ημίωρο  της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχω παρακολουθήσει ποτέ. Το να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 4-0 στο πρώτο μέρος είναι σαφέστατα κάτι πρωτόγνωρο και η αλήθεια είναι πως αποτελεί κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ! Ποτέ οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με τέσσερα γκολ μακριά από το «Όλντ Τράφορντ».

Έμοιαζε χειρότερο από το 4-0 της Λίβερπουλ στο «Θέατρο των Ονείρων» με την συμπλήρωση 45 λεπτών και έμοιαζε επίσης πολύ πιο κακό από το 4-1 της Τότεναμ, στις 4 Οκτωβρίου του 2020, με τη Γιουνάιτεντ να έχει προηγηθεί, αλλά να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας μίας ανόητης αποβολής του Άντονι Μαρσιάλ. Αυτή η εικόνα ήταν ακόμα πιο ενοχλητική! 

Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, αν αυτή επιδέχεται αλλαγές και βελτιώσεις και τι πρέπει να συμβεί ώστε το βαρέλι να μην πιάσει πάτο.

Ευθύνη κατά βάση έχει σίγουρα η διοίκηση, η οποία από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έπειτα, δεν προέβη σε ορθολογικές, ποδοσφαιρικές επιλογές παικτών! Οι ακριβές επενδύσεις, όπως ο Πολ Πογκμπά, δεν βγήκαν και αν και φαινόταν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πως δεν μπορούν να βοηθήσουν, παρέμεναν στην ομάδα. Ο Σάντσο το ίδιο, κόστισε πολλά προσφέρει λίγα! 

Συνέβη το ίδιο με τον Χάρι Μαγκουάιρ, για τον οποίον δαπανήθηκαν 80 εκατομμύρια χωρίς να τα δικαιολογήσει, ενώ  ο Ράσφορντ, ο Μαρσιάλ ο Μπρούνο Φερνάντες ο Μπισάκα, ο Νταλότ  δεν βοήθησαν ή  έμειναν στάσιμοι! Άλλοι  αποτελούν λάθη των Γκλέιζερς και του Γούντγουορντ, όπως και διάφορες επιλογές προπονητών αλλά γενικά είναι ένας σύλλογος που τίποτα δεν δείχνει να λειτουργεί! Και όταν έχεις έναν τερματοφύλακα, τον Ντε Χέα, που κάποτε ήταν ο καλύτερος στην Ευρώπη, αλλά  είναι σε μόνιμη πτώση  και δίνει όπως στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ, δύο γκολ στο πιάτο στον αντίπαλο, τότε κυνηγάς σκιές!

Σχεδόν κανένας λοιπόν ποδοσφαιριστής από όσους αποκτήθηκαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία δεκαετία, με συνολικό κόστος περισσότερο από 1,5 δις. δεν έχει αλλάξει επίπεδο τον σύλλογο.

Συνεπώς, όταν ο Ραλφ Ράνγκνικ αποχωρούσε το καλοκαίρι και έλεγε πως η ομάδα είναι ένας ασθενής που χρειάζεται εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, δεν απείχε πολύ από τη πραγματικότητα. Χρειάζεται ένα «σοκ» αυτή η Γιουνάιτεντ, ο προπονητής άλλαξε αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να διαφοροποιηθούν, ώστε να επιστρέψει ο σύλλογος σε τίτλους και διακρίσεις.

Το χειρότερο είναι πως όσο κι αν κάποιοι νομίζουν πως δεν υπάρχει παρακάτω, με την εικόνα που βγάζει η ομάδα με τους παίκτες που δεν παίζουν και δεν τρέχουν, με τις τραγικές επιλογές της άμυνας, με ποδοσφαιριστές που κάθε χρόνο γίνονται χειρότεροι, πως η ομάδα δυστυχώς μπορεί να έχει και παρακάτω από την περσινή σεζόν. Φυσικά όχι για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό αυτό είναι αδιανόητο αλλά το να βρεθεί ακόμα και εκτός οκτάδας όσο θα προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα ο Έρικ Τεν Χαγκ, είναι εφιαλτικό αλλά ρεαλιστικό σενάριο! Ο Ολλανδός  έγινε ο πρώτος τα τελευταία 100 χρόνια στον πάγκο της, που χάνει τα δύο πρώτα του ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Χρειάζονται λοιπόν τουλάχιστον 6-7 προσθήκες, ριζικές αλλαγές, στήριξη και όχι απλώς… μερεμέτια. Ο Τεν Χαγκ είναι ικανός, αλλά είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να επιδράσει θετικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλη η μετατροπή θέλει χρόνο υπομονή και τρεις με τέσσερις μεταγραφικές περιόδους για να αλλάξει όλη η δυναμική. Όποιος πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε έναν χρόνο, είναι πολύ γελασμένος! Και επίσης ακόμα και αν έφευγαν αύριο το πρωί οι Γκλέιζερς, πάλι χρειάζεται τεράστια υπομονή και μεθοδικές κινήσεις! 

Πηγή: England365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This