Επιλογή Σελίδας

Αν και χωριά του όμορου Νομού Ημαθίας η Κυψέλη και η Αγκάθια (ίδια κοινότητα για πολλά χρόνια), εν τούτοις αρκετοί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον Αιγινιακό και αντίθετα, αφού οι φιλικές σχέσεις των χωριών αυτών με το Αιγίνιο δημιούργησε μια  αμφίδρομη συνεργασία σε επίπεδο μεταγραφικών κινήσεων.

Από την Κυψέλη (δεν γνωρίζω αν τότε υπήρχε επίσημος σύλλογος)  στον Αιγινιακό ήρθαν ο Κώστας Καλυβιώτης, ο Οδυσσέας Καλυβιώτης και οι αδελφοί Κατιάγκα, Πασχάλης και Παναγιώτης,  οι πρώτοι μεταγραφέντες στην ομάδα του Αιγινίου, ίσως στα τέλη της δεκαετίας του 1960 – αρχές της δεκαετίας του 1970 (σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έρχονταν στο Γυμνάσιο Αιγινίου).

Αρκετά χρόνια μετά ο Κώστας Μπουγκούρης και ο τζούνιορ Κατιάγκας έπαιξαν για λίγο στον Αιγινιακό ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ο Θέμης Παπαδόπουλος με καταγωγή από την Αγκάθια και παίκτης της Δόξας φόρεσε τα κυανόλευκα με επιτυχία στον αιγινιώτικο σύλλογο κ.α.

Στον αντίποδα, πολλοί Αιγινιώτες επάνδρωσαν την Δόξα Κυψέλης όπως οι Αντώνης Ιορδανίδης, Μαρίνος Γιατσίδης μετά από την καριέρα του στο Αιγίνιο, Πέτρος Τερζής ύστερα από παρουσία 10 χρόνων στον Αιγινιακό, Ρούλης Δημητριάδης ο οποίος μετά τον Αιγινιακό αγωνίστηκε σ’ αρκετές ομάδες της γύρω περιοχής αλλά και μεταγενέστερα οι αδελφοί Κοντόπουλου, ο Σάββας Αχλατλής κ.α.

Από τη Νίκη Αγκαθιάς ο Αργύρης Μουσενίκας στόπερ το 1987 μεταγράφηκε στον Αιγινιακό της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και τον ακολούθησαν ο Κώστας Μπατάλας μέσος το 1990 επίσης στη Δ’ Εθνική και ο Μπάμπης Χατζόπουλος, γνωστός επιθετικός στα τέλη της δεκαετίας του 2000 που αγωνίστηκε σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών όπως Αλεξάνδρεια, Βέροια, Αστέρας Τρίπολης κ.α.

Το φετινό καλοκαίρι ο Βασίλης Παπαδημητρίου αριστερός μεσοαμυντικός και ο τερματοφύλακας Γιώργος Κωστογλίδης είναι οι τελευταίοι της “αγκαθιώτικης παροικίας” στο γειτονικό Αιγίνιο.

Αντίστροφα, από τον Αιγινιακό στη Νίκη μεταπήδησαν ο μέσος Γιώργος Ακρίβος και ο Πάρης Μηλκούδης (δεκαετία του 1990) και αρκετά αργότερα ο γκολκίπερ Θάνος Τόλιος, ύστερα από σπουδαία καριέρα σε επαγγελματικές κατηγορίες καθώς επίσης και οι Κατερινιώτες άσσοι του Αιγινιακού της Β’ Εθνικής κατηγορίας, Γιώτης Γιαζιτζόγλου και Βασίλης Λιόλιος.

Κλείνοντας ευελπιστούμε ότι τόσο η ιστορική Νίκη Αγκαθιάς όσο και η Δόξα Κυψέλης θα ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και θα αγωνιστούν κανονικά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας .

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20210104_133642

Ο Πέτρος Τερζής (καθήμενος δεύτερος από αριστερά) με τον Αιγινιακό του 1987-88 .

IMG_20220704_152117

Οι μεταγραφές του Αιγινιακού το καλοκαίρι του 1987 με τον Αργύρη Μουσενίκα ( καθήμενο δεύτερο από αριστερά) .

IMG_20210816_090207

Ο Κώστας Καλυβιώτης με τη φανέλα του Αιγινιακού αρχές της δεκαετίας του 1970 (διακρίνεται όρθιος τρίτος από δεξιά).

IMG_20210819_201245

Ο Μαρίνος Γιατσίδης (καθήμενος τέταρτος από αριστερά )  σε ηλικία 16 χρόνων με τον Αιγινιακό της εθνική ερασιτεχνικής της περιόδου 1978-79.

IMG_20220704_152419

Ο Αιγινιακός με τον Μπάμπη Χατζόπουλο όρθιο πρώτο από αριστερά την περίοδο 2009-10.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This