Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Μαντί Καμαρά και του Γιώργου Μασούρα, τη στιγμή της αντικατάστασής τους από τον Κάρλος Κορμπεράν στο πρώτο παιχνίδι με τη Σλόβαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επισκιάσουν τη συγκλονιστική υποστήριξη των φίλων του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πέμπτης.

Το δήλωσε ξεκάθαρα και ο Ισπανός τεχνικός, χωρίς την παραμικρή διάθεση να… κερδίσει πόντους στην εκτίμηση των φιλάθλων της νέας του ομάδας: «Ο κόσμος μας έσπρωξε στη νίκη!»…

Τα λόγια του Ίβηρα κόουτς δεν αποτέλεσαν τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από την πραγματικότητα που βιώσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε μια εξαιρετικά απαιτητική βραδιά, σε επίπεδο διαχείρισης, για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Από τις αποδοκιμασίες της στιγμής στο… «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ»

Ωστόσο, οι αποδοκιμασίες σε συγκεκριμένους παίκτες του Ολυμπιακού, ελλοχεύουν το μεγαλύτερο, ίσως, κίνδυνο για οποιαδήποτε ομάδα βρίσκεται σε στάδιο ανασυγκρότησης και ουσιαστικής αναδόμησης του ρόστερ της, εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Δεν θέλει και πολύ – ιδιαίτερα στην Ελλάδα – να μετατραπεί μια συναισθηματική αντίδραση της στιγμής, σε κίνημα ισοπέδωσης των πάντων, και να μετατραπεί στο περίφημο παραδοσιακό άσμα των ελληνικών γηπέδων «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ»…

Θυμηθείτε απλά το πρόσφατο παράδειγμα του Παναθηναϊκού. Πως κινδύνεψαν να «καούν» ποδοσφαιριστές όπως ο Αϊτόρ και ο Χουάνκαρ (κατά τη διάρκεια της καταστροφικής σεζόν Πογιάτος – Μπόλονι) και πως θεωρούνται πλέον κομβικά βέλη στη φαρέτρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Κάρλος Κορμπεράν και οι συνεργάτες του καλούνται τις επόμενες μέρες να κερδίσουν ένα απίστευτα δύσκολο στοίχημα: Πρέπει να αξιολογήσουν σωστά το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, να καταθέσουν τις μεταγραφικές εισηγήσεις τους στον Βαγγέλη Μαρινάκη και κυρίως να μην «κάψουν» ποδοσφαιριστές που είναι σε θέση να προσφέρουν ξανά τα μέγιστα στην ομάδα, αρκεί να βγουν από τον αγωνιστικό λήθαργο των τελευταίων μηνών.

Θυμηθείτε απλά πως κινδύνεψαν να «καούν» στον Παναθηναϊκό ποδοσφαιριστές όπως ο Αϊτόρ και ο Χουάνκαρ την καταστροφική σεζόν Πογιάτος-Μπόλονι…

Το έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες, ότι όλοι, μα όλοι οι παίκτες του πρωταθλητή κινούνται σε απογοητευτικά στάνταρντς απόδοσης, σε σχέση με όσα έχουν παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας τους στον Πειραιά.

Οι τρεις δείκτες αξιολόγησης του ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Κορμπεράν και το επιτελείο του θα πρέπει να αξιολογήσουν μέσα σε καθεστώς ασφυκτικής χρονικής πίεσης ποιοι παίκτες:

  • Απλά δεν έχουν να δώσουν τίποτα περισσότερο στον Ολυμπιακό και πρέπει να αντικατασταθούν.
  • Απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω ατομικής ποιότητας στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και πρέπει να αποχωρήσουν.
  • Διανύουν περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος (ενδεχομένως όχι με δική τους αποκλειστική ευθύνη) και απλά πρέπει να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια τον καλό τους εαυτό και να παραμείνουν στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Αποδοκιμασίες σαν αυτές που ακούστηκαν σε βάρος του Γιώργου Μασούρα (για παράδειγμα) απλά δυσκολεύουν την κρίση του Ισπανού τεχνικού και απειλούν να τον οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Μπορώ να δεχτώ ότι ο Μαντί Καμαρά, για τους δικούς του λόγους, έχει κατεβάσει εσκεμμένα ταχύτητες εδώ και ένα χρόνο και από τη στιγμή που δεν πήρε μεταγραφή στη Serie A, μοιάζει απίστευτα ξενερωμένος.

Αδυνατώ να δεχτώ ότι ξαφνικά ο Γιώργος Μασούρας αδιαφορεί για τον Ολυμπιακό και δεν ανεβάζει ταχύτητες στο παιχνίδι του από πρόθεση. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση θέλετε για το ταβάνι της ποιότητας του Έλληνα άσου (προσωπικά τον θεωρώ τον πιο αξιόπιστο ακραίο επιθετικό στο ρόστερ των Πειραιωτών μετά την αποχώρηση του Ποντένσε), αλλά ο ίδιος ουδέποτε έχει δώσει το δικαίωμα να… στηθεί στον τοίχο με την κατηγορία της αδιαφορίας! Ποτέ!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την απογοήτευση, έως και αγανάκτηση, των φίλων του Ολυμπιακού για την κάκιστη απόδοση όλων των παικτών, αλλά η λογική του «όλοι είναι άχρηστοι», είναι η πιο επικίνδυνη που μπορεί να επικρατήσει αυτή τη στιγμή στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This