Επιλογή Σελίδας


Της Ελισάβετ Γρηγοριάδου

Η Δέσποινα Γεωργιάδου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάιρο, ξεκίνησε να αγωνίζεται απευθείας από το κυρίως ταμπλό της σπάθης λόγω της υψηλής της θέσης στην παγκόσμια κατάταξη (Νο4) και πρώτη της αντίπαλος ήταν η ξιφομάχος από την Σιγκαπούρη, Νικόλ Βι, την οποία και κέρδισε άνετα 15-1 και συνέχισε στον επόμενο γύρο. Στο ταμπλό των 32 βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Μικέλα Μπατίστον και κυριάρχησε πάλι με 15-5 και στις 16 καλύτερες ούτε η Αμερικανίδα Ανν Ελίζαμπεθ Στόουν δεν κατάφερε να την σταματήσει και έτσι η Γεωργιάδου βρέθηκε στο ταμπλό των 8. Εκεί έπαιξε με την Ισπανίδα Λουκία Μάρτιν Πορτουγκές και με τον αγώνα να ολοκληρώνεται 15-12 εξασφάλισε την θέση της στα ημιτελικά και το χάλκινο μετάλλιο. Στο ημιτελικό η Γεωργιάδου αντιμετώπισε την Άνα Μπάστα (απέκλεισε την Γκουντούρα), όμως η αντίπαλος της ήταν αφοπλιστική και δεν άφησε περιθώρια λάθους και το παιχνίδι έληξε 15-9 και η Γεωργιάδου θα κρεμάσει το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος της.

Η Δώρα Γκουντούρα έδωσε για ακόμα μια φορά στην καριέρα τρομερή μάχη για να βρεθεί στα μετάλλια αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2019. Η αθλήτρια του Θανάση Δελενίκα, ξεκίνησε και αυτή από το κυρίως ταμπλό (Νο8) με πρώτη αντίπαλο την Βουλγάρα, Άνα Μιχαΐλοβα. Στον μεταξύ τους αγώνα η Γκουντούρα αναδείχθηκε νικήτρια με 15-6, συνέχισε στις 32 εναντίον της Πολωνής, Σουζάνα Σισλάρ, όπου και πάλι ήταν νικήτρια με 15-14 και προκρίθηκε στο ταμπλό των 16 κόντρα στην Ιταλίδα Ελόισα Πασάρο.

Η Γκουντούρα μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση της αντιπάλου της και το παιχνίδι έληξε 15-13 υπέρ της και εξασφάλισε την παρουσία της στις 8 καλύτερες της διοργάνωσης. Εκεί όμως ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, την ξιφομάχο του Αζερμπαϊτζάν, Άνα Μπάστα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο όμως η Μπάστα στάθηκε καλύτερα στο παιχνίδι και απέκλεισε την Γκουντούρα με 15-11, και κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Στο κυρίως ταμπλό του ξίφους ασκήσεως, ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος, αντιμετώπισε τον Ιταλό Ντανιέλ Γκαρότσο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο και τον αργυρό του Τόκιο. Η αναμέτρηση των δυο ξιφομάχων είχε νικητή τον Ιταλό με 15-2 και τον Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 63η θέση. Ο Γιαννος Ρίζος συνέλεξε πολύτιμες εμπειρίες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καΐρου (πρώτη του συμμετοχή) που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί στο μέλλον και να κυνηγήσει τους στόχους του.

Πηγή: sportsfeed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This