Επιλογή Σελίδας


Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έγραψε ιστορία με τρόπο θριαμβευτικό! Είναι ο νικητής του Europe Trophy γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022 ύστερα από μία καταπληκτική πορεία, στην οποία έχασε μόλις ένα επί μέρους ματς. Μπορεί επίσης να έχει τη χαρά και την περηφάνια ότι έγινε το πρώτο ελληνικό σωματείο στο άθλημα, που φτάνει στην κορυφή ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο Europe Trophy Grand Final, που έγινε στο Χάβιροφ της Τσεχίας, οι «πράσινες» έκαμψαν στον τελικό την (επίσης αήττητη μέχρι σήμερα) Κρουμλόφ από τη διοργανώτρια χώρα με 3-1. Δύο νίκες πέτυχε η Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ, μία η Κατερίνα Τόλιου, ενώ οριακή ήττα γνώρισε ενδιάμεσα η Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Στον πάγκο ήταν η Μαρία Αρτσέτου και στην τεχνική καθοδήγηση ο Λευτέρης Μάκρας.

Το νέο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό Κύπελλο έγινε φέτος πρώτη φορά και είναι το τρίτο τη τάξει, που έχει στο καλεντάρι της η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το EuropeCup. OΠαναθηναϊκός είχε πορεία χωρίς αμφισβήτηση στα δύο στάδια των γκρουπ και σημείωσε έξι συνολικά νίκες με 3-0. Νούμερο 1 φαβορί ήταν και στο τελικό στάδιο και αφού προχώρησε με 3-0 και στον σαββατιάτικο ημιτελικό με την Αντβέρπ, ανέλαβε πολύ δύσκολο έργο στον τελικό. Με συνολικά πολύ αξιόλογη εμφάνιση όμως και κυρίως νοοτροπία νικητή πέρασε το εμπόδιο της Κρουμλόφ, επικράτησε με 3-1 και σήκωσε το τρόπαιο.

Φυσικά η διάκριση είχε ξεχωριστή διάσταση για το σωματείο και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έγραψε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ότι «πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (συνολικά 1662ος) και προστίθεται στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μετά το ένα διηπειρωτικό και τα έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ και το Βαλκανικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο».

Να σημειωθεί ότι άλλη μια χρονιά εφαρμόστηκε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα ο κανονισμός να κρίνεται το 5ο σετ υπέρ της αθλήτριας, που φτάνει πρώτη στον 6ο πόντο και όχι τον κλασικό 11ο. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε η ήττα από την Τοφάντ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Παναθηναϊκός-Κρουμλόφ 3-1:

  • Σάντρα Πέργκελ-Μπερναντέτ Μπαλίντ 3-1 (11-7, 5-11, 11-8, 11-6)
  • Κατερίνα Τόλιου-Μιτσούκι Γιοσίντα 3-2 (11-7, 11-3, 13-15, 11-7)
  • Άνα Τοφάντ-Εκατερίνα Τσερνάσκαγια 2-3 (11-9, 11-13, 13-15, 11-8, 4-6)
  • Πέργκελ-Γιοσίντα (11-7, 11-5, 11-8)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This