Επιλογή Σελίδας


Με πολύ καλές εμφανίσεις και αέρα νικητή ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την Παρασκευή 17/06 την πρόκριση στα ημιτελικά του Europe Trophy γυναικών. Στην εναρκτήρια μέρα της τελικής 8άδας (Εurope Trophy Grand Final), που γίνεται στο Χάβιροφ της Τσεχίας, επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και με δύο επιβλητικές νίκες σιγούρεψε την είσοδο στην κορυφαία 4άδα. Στο 1ο γκρουπ, όπου είναι επικεφαλής, κατέβαλλε τη Λονγκ Ίτον από την Αγγλία με 3-0 και την SKST Μπρατισλάβα από τη Σλοβακία επίσης με 3-0 και ό,τι κι αν γίνει το πρωί του Σαββάτου, στην τελευταία αγωνιστική των δυο γκρουπ, περνάει στα ημιτελικά. Στην πρώτη χρονιά του νέου θεσμού οι «πράσινες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όσον αφορά στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα, τα ρεκόρ της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού και της ανδρικής ομάδας του Πέρα Αθηνών. Το 1974 ο Παναθηναϊκός είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και το 2001 οι «Πολίτες» είχαν φτάσει στην 4άδα του Κυπέλλου πρωταθλητριών, που ακόμα τότε γινόταν παράλληλα με τα πρώτα χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Εurope Trophy Grand Final ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται το Σάββατο για την πρωτιά στο γκρουπ εναντίον της Μπόντεσντορφ της Αυστρίας (έναρξη στις 14:00 ώρα Ελλάδας). Μετά θα κυνηγήσει παθιασμένα τον τελικό ή και το τρόπαιο ώστε να φτάσει σε μεγάλη διάκριση και παράλληλα να γράψει ιστορία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε στο τελικό στάδιο του 3ου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου όταν κυριάρχησε στον όμιλό της στην πρώτη φάση, στη Λετονία. Είχε δείξει από τότε ότι θα είναι πρωταγωνίστρια και στην Τσεχία ενισχύεται κι από τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) καθυστερεί στη δημοσίευση αποτελεσμάτων από το Χάβιροφ και για την ενημέρωση παίρνουμε πολλά στοιχεία από τα δελτία Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού νίκησε 3-0 την αγγλική Λονγκ Ίτον στην τελική φάση του Europe Trophy και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.Οι «πράσινες» παρουσιάστηκαν με μεγάλη σοβαρότητα και με τον Λευτέρη Μάκρα στον πάγκο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους.

Παρότι έλειψε η Έλσα Τέρπου, λόγω ασθένειας, στάθηκαν σε υψηλό επίπεδο και επικράτησαν με τις Τόλιου, Πέργκελ και Τοφάντ. Αρχικά η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας νίκησε εύκολα την Έριν Γκριν με 3-0 σετ (11-8, 11-6 και 11-1). Μετά η Σάντρα Πέργκελ επιβλήθηκε με 11-6, 11-6 και 11-7 της Μίλι Ρεγκόουβ.

Ακόμα πιο εύκολο φάνηκε το έργο της Άνα Τοφάντ, που νίκησε 3-0 την Τζόαν Γκριν (11-1, 11-2, 11-2)

Το βράδυ οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-0 επί της Μπρατισλάβα κι έβαλαν ασφαλιστική δικλείδα στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «πράσινες» παρουσιάστηκαν σοβαρές και στο δεύτερο ματς της ημέρας και πέτυχαν το δύο στα δύο. Η ομάδα στάθηκε ξανά σε υψηλό επίπεδο και νίκησε 3-0 με την ίδια τριάδα.

Αναλυτικά ο αγώνας:

  • Σάντρα Πέργκελ–Ελίσκα Στουλέροβα 3-1 (11-2, 11-4, 8-11, 11-7)
  • Κατερίνα Τόλιου–Ντομίνικα Βίλτσκοβα 3-0 (11-1, 11-5, 11-9)
  • Άνα Τοφάντ–Γιάννα Τερέσκοβα (11-7, 4-11, 11-6, 11-8)

Αύριο κρίνεται η 1η θέση στον όμιλο, στον τελευταίο αγώνα κόντρα στη Μπόντεσντορφ της Αυστρίας. Η τελική κατάταξη των ομίλων κρίνεται το Σάββατο (στο 2ο γκρουπ είναι η Φάσιον από την Αγγλία, η Μοράβσκι Κρουμλόφ από την Τσεχία και η Κουφστέιν από την Αυστρία). Θ’ ακολουθήσουν οι χιαστί ημιτελικοί και την Κυριακή διεξάγεται ο τελικός.

Σάββατο 18 Ιουνίου

  • 14:00 Παναθηναϊκός – Μπόντεσντορφ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This