Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Πάρα πολύ καλή ήταν και πάλι η εμφάνιση του Βλαχοδήμου και των δύο στόπερ Μαροπάνου – Χατζηδιάκου στη σημερινή νίκη της Ελλάδας επί του Κοσόβου με 2-0. Καλή απόδοση και από τον Κώστα Τσιμίκα και από τους Σιώπη – Μπακασέτα στο α’ ημίχρονο, όμως ασφαλώς πολυτιμότεροι ήταν οι Μάνταλος – Γιακουμάκης, οι οποίοι χάρισαν και το τέταρτο σερί τρίποντο στην Εθνική Ελλάδας, στην τρέχουσα φάση του Nations League.

Αναλυτικά, λοιπόν…

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Δεν είχε… φόρτο εργασίας στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε σε εγρήγορση με δυο ταχύτατες εξόδους σε αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Μετά το 75′ ήταν σταθερότατος στις εξόδους του και αλάνθαστος συνολικά.

ΜΠΑΛΝΤΟΚ: Μετριότατο πρώτο ημίχρονο με αρκετά λάθη και ημιτελείς προσπάθειες παρά τα ανεβάσματά του. Αμυντικά και τακτικά συνεπής στο β΄μέρος, δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Πολύ καλό α’ μέρος, με μεγάλη συμμετοχή στον… αναπτυξιακό τομέα, καλούς συνδυασμούς με Μασούρα – Μπουχαλάκη και συμμετοχή στο ματς ως… χαφ – εξτρέμ πολλές φορές. Εξίσου καλός στο β’ μέρος, με συμβολή και αμυντικά στο τελευταίο 15λεπτο.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ: Σταθερός στο α’ μέρος, πήρε τις περισσότερες μάχες από τον Μουρίκι. Αξιόπιστος στην πίεση των Κοσοβάρων μετά το 75′, άλλη μια ικανοποιητική εμφάνιση από τον στόπερ της Αλκμααρ.

ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ: Καλή απόδοση στο α’ μέρος, με αμυντική σοβαρότητα και δυο τολμηρά «ανεβάσματα» στα οποία η Εθνική δημιούργησε υπεραριθμία και έχασε σημαντική ευκαιρία με το δικό του άστοχο σουτ στο 37′. Εξαιρετικός ψηλά και χαμηλά μετά το 75′, όταν οι Κοσοβάρο άρχισαν τις γιόμες.

ΣΙΩΠΗΣ: Αρκετά κλεψίματα, πολλά χιλιόμετρα, ηρεμία και συντονισμός του παιχνιδιού τον χαρακτήρισαν στο πρώτο 45λεπτο. Μικρότερος ο ρόλος του στο β΄μέρος, όταν πέρασαν λιγότερες μπάλες από τα πόδια του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Επαιξε βασικά το ρόλο του «σκαλοπατιού» στις επιθέσεις της Ελλάδας στο α’ μέρος και μάλιστα ικανοποιητικά. Στο β’ μέρος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος για να παίρνει μέτρα ο Τσιμίκας και δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Του έλειψε μόνο η τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, στο οποίο ήταν πολύ κινητικός και δημιουργικός. Δεν τον ευνόησε η μετάθεση δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Βιαστικές επιλογές στο α΄ μέρος, παρότι ήταν «μέσα» στο ματς, πρωταγωνιστής στις «σπόντες» με Μπακασέτα και ακραίους, αλλά… μέχρι εκεί. Αφανής στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε στο β’ μέρος.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μόνο το γκολ του έλειψε σε πολύ «γεμάτο» πρώτο μέρος, στο οποίο πρωταγωνίστησε επιθετικά με τρία σουτ – ευκαιρίες για την Εθνική Ελλάδας.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Κακό πρώτο ημίχρονο, με λίγες πρωτοβουλίες και άστοχες πάσες, χωρίς να πάρει όμως πολλές φορές τη μπάλα. Αντικαταστάθηκε στο 46′ από τον Μάνταλο, μετά την πρώτη φορά στην οποία αγωνίστηκε ως βασικός, παίρνοντας τη θέση του άτυχου Λημνιού.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Μπήκε στο 46′ αντί του Χατζηγιοβάνη και έπαιξε καταλυτικό ρόλο με τη «γλυκιά» σέντρα – ασίστ στον Γιακουμάκη. Είχε αρκετές συνεργασίες από αριστερά με τον Τσιμίκα, πέτυχε το 2-0 δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς, πολύ καλή εμφάνιση.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Μπήκε στο 58′ αντί του Παυλίδη. Σωστή επιλογή του Πογέτ, καθώς η Εθνική σε σετ ματς χρειαζόταν φορ με το δικό του στυλ. Και δικαίωσε τον προπονητή του με υπέροχη κεφαλιά – γκολ στο 71′! Γκολάρα από τον κορυφαίο σκόρερ του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και πρωταθλητή με τη Σέλτικ.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Μπήκε στο 76′ αντί του Μπουχαλάκη για να δώσει φρεσκάδα, σκληράδα και ηρεμία στη μεσαία γραμμή, αλλά μετά το 85′ και μέχρι το 2-0 του Μάνταλου το Κόσοβο άναρχα πίεζε…

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Μπήκε στο 85′ αντί του Μπακασέτα και προσπάθησε να βοηθήσει αμυντικά στα τελευταία λεπτά, όταν το Κόσοβο προσπαθούσε μάταια να ισοφαρίσει πριν από το γκολ του Μάνταλου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 85′ αντί του Μασούρα για να συνδράμει με τα τρεξίματα και το ύψος του στην πίεση που ασκούσε το Κόσοβο για το 1-1.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This