Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η Mercedes συνεχίζει να ψάχνει λύσεις στα προβλήματα με τις αναπηδήσεις της W13, που με τη σειρά τους προκαλούν ζητήματα σε μία σειρά τομέων, όπως είναι η θερμοκρασία των ελαστικών και τα επίπεδα κάθετης δύναμης του μονοθέσιου.

Σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στο Autosport, ο George Russell παραδέχεται πως κάτω από τον μανδύα της «ντίβας» W13 βρίσκεται ένα καλό μονοθέσιο, που η ομάδα προσπαθεί συνεχώς να φέρει στην επιφάνεια:

«Ναι, υπάρχει η απόδοση, πρέπει απλά να την ‘ξεκλειδώσουμε’. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί είναι τόσο απρόβλεπτο το μονοθέσιο. Ο Toto λέει πως είναι ντίβα, αλλά εγώ πιστεύω πως αυτό μάλλον το υποτιμά, γιατί είναι τόσο απρόβλεπτο. Όταν αρχίζει να αναπηδά στις στροφές, είναι σκοτώστρα».

Και συνέχισε:

«Όλοι ξέρουμε εξ αρχής ότι μέσα εκεί κρύβεται ένα γρήγορο μονοθέσιο. Την Παρασκευή [στο Μαϊάμι] τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο. Προφανώς ο Lewis τα πήγε καλύτερα από μένα το Σάββατο, πήρε την 6η θέση, αλλά ακόμα και με τα σωστά επίπεδα καυσίμου και τα σωστά ελαστικά, πιο γρήγοροι ήμασταν την Παρασκευή. Θα ήθελα πολύ να έχω να σας δώσω μία απάντηση. Έχουμε τους καλύτερους μηχανικούς να δουλεύουν νυχθημερόν πάνω σε αυτό το θέμα, και ακόμα δεν έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναλύουμε τα δεδομένα, και ίσως αυτό το Σαββατοκύριακο να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικό σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This