Επιλογή Σελίδας

Κατώτερος των περιστάσεων ενός ακόμη “τελικού”, ο Πιερικός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αναγέννηση Καρδίτσας και είδε τις πιθανότητές του για σωτηρία να μειώνονται ακόμη περισσότερο. Τα γκολ των Β. Παπαδόπουλου στο 13′ και Ζαφειράκη στο 35′ δεν ήταν αρκετά για τους Κατερινιώτες που είδαν τον Μάνιο στο 64′ να μειώνει σε 2-1 και τον Χαρτσιά στο 90’+6′ να διαμορφώνει με αυτογκόλ το τελικό 2-2.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έφτασε τους 32 βαθμούς που τη διατηρούν στη 12η θέση του πίνακα μαζί με τον Πανσερραϊκό, ΄χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στους 34 βαθμούς που θα την έφερναν επάνω από τον 11ο Θεσπρωτό. Έτσι, ο Πιερικός είναι αναγκασμένος να περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, προσδοκώντας σε “δώρα”, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την προσέφερε το LIVE του katerinisport.gr.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την κατερινιώτικη ομάδα, η οποία μπήκε μπροστά στο σκορ μετά από εξαιρετική κούρσα και σέντρα του Ζαφειράκη στο 13′, την οποία αξιοποίησε ο Β. Παπαδόπουλος, “γράφοντας” το 1-0.

Ο Ζαφειράκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Πιερικού και στη συνέχεια καθώς με γκολάρα στο 35′ έκανε το 2-0, δεχόμενος όμως αμέσως μετά την κόκκινη κάρτα. Ήταν μια σωστή απόφαση του διαιτητή Αγγελάκη που τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον σκόρερ του Πιερικού επειδή αυτός στους πανηγυρισμούς έβγαλε τη φανέλα του.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πιερικός φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδια απέναντι σε μια Αναγέννηση Καρδίτσας που δεν έδειχνε απειλητική, πλήν μιας φάσης του 45′ στην οποία ο Γαλάνης μπλόκαρε τη μπάλα σε προβολή του Badibanga.

Τα μαντάτα από τα άλλα γήπεδα (Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Βόλος) ήταν θετικά (με εξαίρεση την Αριδαία) και ο Πιερικός έδειχνε να είναι… καβάλα στο άλογο, μπαίνοντας στο β’ μέρος.

Οι Καρδιτσιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και αφού… προειδοποίησαν με τους Badibanga (κεφαλιά άουτ) και Bianconi (φοβερό σουτ που απέκρουσε ο Γαλάνης), έφτασαν στο 2-1 με πλασέ του Μάνιου στο 64′.

Μάλιστα, στο 70′ ο Γκίνη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Sudar να σώζει πάνω στη γραμμή, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων μετά το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά η επιλογή του Πιερικού ήταν να ροκανίσει τον χρόνο με κάθε τρόπο, προκειμένου να φτάσει στο υπερπολύτιμο “τρίποντο”.

Στο 87′ ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να αποβληθούν ο Καρρίκι της Αναγέννησης Καρδίτσας, οι δυο προπονητές, Περικλής Αμανατίδης (συγκέντρωνε καθ’ όλη τη διάρκεια την μήνι των οπαδών του Πιερικού) και Γιώργος Βαζάκας αλλά και από ένα μέλος των επιτελείων των δύο ομάδων.

Η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο κι ενώ όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα, η ασυνεννοησία Γαλάνη – Χαρτσιά “κόστισε” στον Πιερικό, με τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της κατερινιώτικης ομάδας και να διαμορφώνει το 2-2 στο 90’+6′.

Ο Πιερικός μάζεψε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθώντας να φτάσει στο νικητήριο γκολ αλλά το σουτ του Χαντζάρα στο 90’+8′ κατέληξε στην αγκαλιά του Γκέκα.

Η νεκρική σιγή που επικρατούσε στο τέλος του αγώνα στις κερκίδες του Α’ ΔΑΚ αλλά και κάποιοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού που έμειναν στο χορτάρι συντετριμμένοι μετά την καταδικαστικά, όπως όλα δείχνουν, ισοπαλία, τα έλεγε όλα για το δράμα που βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην αναμέτρηση…

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ Ο Μηλιώτης έκανε το γύρισμα στον Κανούλα αλλά ο τελευταίος δε μπόρεσε να κάνει το πλασέ.
13′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Ζαφειράκης πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε την κούρσα από αριστερά και την κατάλληξη στιγμή σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Β. Παπαδόπουλος έκανε με σουτ το 1-0.
16′ Μετά από γύρισμα του Β. Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Κανούλας έκανε το γυριστό σουτ από κοντά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκέκα.
28′ Γυριστό σουτ του Ζαφειράκη από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε άουτ.
33′ Μετά από σέντρα του Ντίνα που έδιωξαν οι αμυντικοί της Αναγέννησης, η μπάλα κατέληξε στον Ζαφειράκη αυτός έδωσε στον Φωκαΐδη που έκανε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Γκέκας βρήκε τη μπάλα στέλνοντάς την κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
35′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Ζαφειράκης πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και ενώ θα μπορούσε να δώσει σε κάποιον από τους συμπαίκτες του, έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα.
36′ Αποβολή του Ζαφειράκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει. Σωστή απόφαση. Είχε δει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 26′.
45′ Ο Γαλάνης μπλόκαρε τη μπάλα σε προβολή του Badibanga από τη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Πλέγα και κεφαλιά του Γκίνη.

52′ Σκαστή κεφαλιά του Badibanga μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πλέγα από αριστερά, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Γαλάνη.
55′ Γυριστό δυνατό σουτ του Bianconi μέσα από την περιοχή, φοβερή απόκρουση του Γαλάνη.
64′ ΓΚΟΛ! 2-1: Με έξυπνο πλασέ του Μάνιου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η Αναγέννηση Καρδίτσας μείωσε σε 2-1.
69′ Εκτέλεση φάουλ του Sudar από αριστερά, ο Κανούλας έκανε την προβολή μέσα στη μικρή περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Γκέκας.
70′ Ο Γκίνι “άδειασε” τον Γαλάνη και έκανε το πλασέ στο κενό τέρμα, αλλά ο Sudar την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ, σε μια μεγάλη στιγμή για την Αναγέννηση Καρδίτσας.
75′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Πλέγα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γαλάνη.
80′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πολίτη από δεξιά, ο Μάνιος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλάνη.
89′ Αποβολή του Καρρίκι με κόκκινη κάρτα.
90′ Αποβολή του προπονητή της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλή Αμανατίδη με κόκκινη κάρτα, διότι ήλθε στα χέρια με τον προπονητή του Πιερικού, Γιώργο Βαζάκα. Κόκκινη κάρτα είδε και ο Βαζάκας, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 86′).
90’+1′ Από μία κόκκινη κάρτα στους πάγκους του Πιερικού και της Αναγέννησης Καρδίτσας.
90’+4′ Σουτ του Β. Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
90’+6′ Γαλάνης και Χαρτσιάς δε συννενοήθηκαν, με τον Χαρτσιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πιερικού, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
90’+8′ Σουτ του Χαντζάρα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Γκέκας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγελάκης με βοηθούς τους Νατσιόπουλο και Μποζατζίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Τακίδης της ΕΠΣ Κιλκίς.

Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής τιμώρησε με δυο κίτρινες κάρτες τον Ζαφειράκη (29′-36′) ενώ από πλευράς Αναγέννησης Καρδίτσας αποβλήθηκε στο 89′ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καρρίκι ενώ κίτρινες κάρτες είδαν οι Bianconi (29′) και Καρανίκας (69′).

Ο Γιώργος Βαζάκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90′ (είχε δει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 86′) ενώ με απευθείας κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε στο 90′ και ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης.

Τέλος, από μια κόκκινη κάρτα είδαν μέλη των πάγκων του Πιερικού και της Αναγέννησης Καρδίτσας, στο 90′.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (73′ Χαντζάρας), Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Παντελιάδης, Κριμιτζάς (73′ Τόσκας), Ζαφειράκης, Φωκαΐδης (36′ λ.τ. Sudar), Κανούλας (73′ Bouoli), Ντίνας (62′ Ebwelle), Παπαδόπουλος Β..
Στον πάγκο: Τζήμας, Παπαδόπουλος Χ., Δεμηρτζόγλου, Κουκόλης.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Γκουγκούδης (46′ Καρανίκας), Κουτρομάνος (68′ Καρρίκι), Γκίνη, Λαγός, Μπάλλας, Πλέγας, Αθανασιάδης (46′ Μάνιος), Badibanga (53′ Πολίτης), Bianconi.
Στον πάγκο: Θεολόγης Μ., Καλαμπόκας, Ζάγγος, Θεολόγης Β., Οικονόμου, Πολίτης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This