Επιλογή Σελίδας

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας και συγχρόνως τις ήττες των Πιερικού (από Αναγέννηση Καρδίτσας), Πανσερραϊκού (από Θεσπρωτό) και Καβάλας (από Ηρακλή). Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας πήραν τη νίκη με σκορ 2-1, και περίμεναν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων για να δουν αν έχουν ελπίδες για διεκδίκηση της παραμονής στην τελευταία αγωνιστική.

Όσον αφορά το παιχνίδι, και ενώ οι απουσίες έφεραν… αλχημείες στη σύνθεση της άμυνας με τον Βερνάρδο και πάλι δεξί μπακ και τον κεντρικό Μαρκοπουλιώτη στο αριστερό άκρο, η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφεται στο 8’ και για τον Απόλλωνα Λάρισας, όταν ο Καραμόκο από πλάγια έκανε το σουτ, με τον Ξενοδόχοβ ν’ αναγκάζεται να διώξει σε κόρνερ.

Η επόμενη καλή ευκαιρία όμως ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα μετουσιώθηκε σε γκολ! Ήταν στο 10’ όταν μετά από συνεργασία Σιαφά και Κότος η μπάλα έφτασε στον Κουντουριώτη, και αυτός έπιασε το σουτ κάποια μέτρα πίσω από τη μεγάλη περιοχή για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάντζαρη, κάνοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους»!

Στη συνέχεια και στο 13’, για τον Ολυμπιακό Βόλου εκτέλεσε το φάουλ ο Κόλα και ο Κουντουριώτης έκανε το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο με τον Μάντζαρη να μπλοκάρει. Παράλληλα, στο 18’ ο Μάντζαρης είπε διπλό «όχι» στα σουτ των Σιαφά και Κατσούκη, ενώ στη συνέχεια η ευκαιρία έγινε τριπλή με τον Σιαφά να μην μπορεί να κάνει την προβολή για να σκοράρει. Μία κεφαλιά του Γιαννίτση στο 25’ από την άλλη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Σιαφά στο 32’.

Ωστόσο, στο 39’ έγινε η ζημιά και το 1-1 για τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Χατζής έκανε μία βαθιά μπαλιά, ο Βερνάρδος με το στήθος προσπάθησε να γυρίσει στον Ξενοδόχοβ, αλλά εκεί ήταν ο Καραμόκο και πήρε την μπάλα για να την περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου και να πετύχει το γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως θα μπορούσαν και πάλι να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, με τον Κότος να βρίσκει τον Κατσούκη στο 44’, αυτός πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι, αρκέστηκαν στο 1-1, και ενώ τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους αγώνες μόνο ευνοϊκά δεν ήταν για την ομάδα της Μαγνησίας…

Μία συνεργασία Σιαφά και Κότος επέτρεψε στον Ισπανό να κάνει το σουτ στο 50’ της αναμέτρησης, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 56’ ο Χατζής από πλευράς φιλοξενούμενων έκανε ένα αδύναμο σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βίγια, για να μπλοκάρει ο Βούγιοβιτς (πέρασε στη θέση του Ξενοδόχοβ στο ημίχρονο).

Φάουλ εκτέλεσε και ο Κόλα για τον Ολυμπιακό Βόλου, με την μπάλα να περνάει άουτ στο 63’ ενώ είναι χαρακτηριστική η απουσία ουσιαστικών φάσεων από εκεί και πέρα, και σε σύγκριση του δευτέρου μέρους του αγώνα με το πρώτο…

Όμως στο 86’ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου! Ήταν στο 83’ με τον Κότος να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, ο Σιαφά σούταρε με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα και να καταλήγει στον Ξύδα που σκόραρε για το 2-1!

Στο 90’ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 3-1, αλλά στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σιαφά ο Μάντζαρης έστειλε με ανάλογα καλή απόκρουση την μπάλα σε κόρνερ. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό Βόλου να ολοκληρώνει τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για φέτος.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ (46’ Βούγιοβιτς), Βερνάρδος (70’ Ξύδας), Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Στάμου (80’ Κόμνος), Μάνγκα (58’ Πέλκας), Ντιαμπί, Κουντουριώτης (58’ Χατζής), Κατσούκης, Κότος, Σιαφά.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Μάντζαρης, Καλούσης, Σκούπρας, Τιμπουέ, Βίγια, Μπαλογιάννης (76’ Ζιάκας), Χατζής, Καραμόκο, Γιαννίτσης, Παναγιώτου, Ποτόσογλου (70’ Πετράκης).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This