Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Αθανασίου

Με δύο νίκες κόντρα στη Λαμία ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους τελικούς του Κυπέλλου από το 2014! Οχτώ χρόνια μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ (4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο) οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν ακόμη τίτλο.

Η Λαμία του Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ χαφ ο Σαραμαντάς, δεξιός ο Προβυδάκης και οι Τζανετόπουλος, Σιμόν, Άλβες οι τρεις στόπερ. Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τιρόνε στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ο Μανούσος με τον Ελευθεριάδη.

Στον αντίποδα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας, τον Χουάνκαρ αριστερό μπακ, τον Κώτσιρα δεξιό και τον Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς στον άξονα του κέντρου. Αϊτόρ και Παλάσιος στα άκρα της επίθεσης και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο «αφεντικό» του αγώνα. Είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας(74%-26%) αλλά με εξαίρεση μία σέντρα σουτ του Παλάσιος που «έβγαλε» ο Σαράνοφ και ένα άστοχο σουτ του Αργεντινού εξτρέμ, είχε μεγάλο πρόβλημα στη κυκλοφορία της μπάλας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους που είχαν κλείσει τον άξονα και υποχρέωναν τους «πράσινους» είτε σε παιχνίδι από τα άκρα είτε με βαθιές μεταβιβάσεις.

Η Λαμία πίεζε πιο ψηλά σε σχέση με το πρώτο ματς, είχε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε πέντε στατικές φάσεις για να φτιάξει κάποια ευκαιρία αλλά η άμυνα του «τριφυλλιού» είχε σωστές αντιδράσεις.

Το ημίχρονο πήγαινε «σβηστό» προς την ισοπαλία αλλά η μαχητικότητα του Φώτη Ιωαννίδη και ένα λάθος του Τζανετόπουλου… κλείδωσαν από το 42′ την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου! Ο Έλληνας στράικερ κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, ο στόπερ της Λαμίας έκανε το λάθος και ο σέντερ φορ των «πρασίνων» με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Σαράνοφ, πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του γκολ απέναντι στους «κυανόλευκους».

Το γκολ του Ιωαννίδη είχε επί της ουσίας εξασφαλίσει στον Παναθηναϊκό την επιστροφή του στους τελικούς μετά το 2014, το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία αλλά οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι σοβαροί και να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 58′ το λάθος του Σιμόν και το κλέψιμο του Αϊτόρ έξω από την περιοχή, έδωσαν στον Βιγιαφάνιες ένα εύκολο πάτημα στην περιοχή, ένα τέλειο γύρισμα στον Παλάσιος, ο οποίος με ένα «χάδι» στη μπάλα με το αριστερό έγραψε το 2-0.

Άμεσα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «φρέσκαρε» την ενδεκάδα, ξεκουράζοντας και αρκετούς από τους βασικούς ενόψει του Άρη, η Λαμία σκόραρε με τον Μπαγκουρά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ από το VAR.

Ο Μπεχαράνο είχε ένα καλό σουτ πάνω στον Μπρινιόλι, ο Ιταλός μπλόκαρε και την κεφαλιά του Αφρικανού φορ και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα. Μάλιστα είχε και δύο πολύ καλές στιγμές με τον Καρλίτος για να κάνει και το 3-0, με τον Ισπανό να μην ευστοχεί δύο φορές απέναντι από τον Σαράνοφ.

Πλέον το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει αντίπαλο από την «μονομαχία» του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ απόψε στο Καραϊσκάκη.

Λαμία 1964 (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης. Μανούσος(68′ Καραμάνος), Τιρόνε(68′ Νούνιες), Σιμόν, Μπεχαράνο(86′ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης(57′ Μπαγκουρά, 86′ Μανουσάκης), Άλβες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ(68′ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ(72′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ(62′ Βιτάλ), Παλάσιος(68′ Σάντσες), Ιωαννίδης(62′ Καρλίτος).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This