Επιλογή Σελίδας

Εντυπωσιακός, αλλά απίστευτα άστοχος ο Παναθηναϊκός, έχασε δέκα ευκαιρίες εναντίον της Λαμίας, σκόραρε μόνο μία φορά με τον Ιωαννίδη στο 19′ και δεν κατάφερε να «σφραγίσει» από τον πρώτο ημιτελικό την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον ημιτελικό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αϊτόρ, Παλάσιος στα άκρα και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Η Λαμία του Φέστα με τον Σαράνοφ στην υπεράσπιση της εστίας. Τζανετόπουλος, Άλβες, Μαζουλούξης οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί. Σαραμαντάς αριστερός μπακ-χαφ, Προβυδάκης δεξιός και οι Μπεχαράνο, Νούνιες, Τιρόνε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ελευθεριάδης και Μανουσάκης οι δύο επιθετικοί.

Ένα και λίγο ήταν για τον Παναθηναϊκό

Πίεση από το πρώτο λεπτό, απόλυτη κυριαρχία πάνω στο χορτάρι και ιδανική νοοτροπία για αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, στο 2′ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αϊτόρ και στο 19᾽ άνοιξε το σκορ. Ο Κώτσιρας έκανε κούρσα στον κάθετο άξονα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ιωαννίδη, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τον χώρο και με υπέροχο αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε το αρχικό ζητούμενο που ήταν το γρήγορο γκολ για να αποβάλλει το άγχος. Το ”τριφύλλι” συνέχισε να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ, αν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Γκατσίνοβιτς στο 23′, ο Παλάσιος στο 36′ και ο Ιωαννίδης στο 43′ σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες.

Μάλιστα στο 36᾽ ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Τζανετόπουλου ενώ ούτε και ο VAR, Ευαγγέλου, υπέδειξε την παράβαση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, πάντως, το ”τριφύλλι” σαν να χαλάρωσε, σαν να έχασε την συγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να ισορροπήσει η Λαμία και στο 45′ να χάσει μια τεράστια ευκαιρία με τον Τιρόνε που σούταρε άουτ, αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, έπαιξε σαν την… γάτα με το ποντίκι την Λαμία αλλά έκανε ένα τρομερό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Έχασε τα άχαστα και βρήκε επίσης απέναντί του και έναν εξαιρετικό Σαράνοφ, ο οποίος κατέγραψε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 48′ ο Ιωαννίδης μετά το γύρισμα του Παλάσιος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 57′ ο Βέλεθ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 63′ ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Γκατσίνοβιτς μόνος του από την μικρή περιοχή, έστειλε και εκείνος με το κεφάλι την μπάλα άουτ, σε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία.

Το ”τριφύλλι” τα έκανε όλα σωστά, έφτανε με αξιώσεις απέναντι στον Σαράνοφ αλλά δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ που θα… κλείδωνε την πρόκριση. Στο 78′ η καταπληκτική πάσα του Καρλίτος έβγαλε τετ-α-τετ τον Αϊτόρ αλλά νικητής ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας της ομάδας του Φέστα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά αλλά η Λαμία ήταν πιο αποτελεσματική έξω από την περιοχή της και δεν απειλήθηκε περισσότερο.

Σε ένα ματς που θα έπρεπε και θα μπορούσε να… καθαρίσει από απόψε την πρόκριση, το σύνολο του Γιοβάνοβιτς πήρε την νίκη μόνο με 1-0, έκανε ένα βήμα προς τον τελικό αλλά τα πάντα είναι ρευστά ενόψει του επαναληπτικού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ). Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Σιδεράς, Σάρλια.

Λαμία: (Τζιανλούκα Φέστα): Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Σαραμαντάς, Νούνιες, Μπεχαράνο (88‘ Γκεντσογλου), Τάιρον (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This