Επιλογή Σελίδας


Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από τον Παναθλητικό Συκεών με 49-73 Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βέροιας Δημήτριος Βικέλας σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην A1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Ο Παναθλητικός αν και δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στις αξιόμαχες παίκτριες του coach Τσάτσα, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο κομμάτι της και να βρίσκεται για ολόκληρη την αναμέτρηση μπροστά στο σκορ. Σαν αποτέλεσμα η ομάδα των Συκεών πήρε τη νίκη, τον τίτλο του Πρωταθλητή Βορρά και την άνοδο της στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Η παρουσία της εξαιρετικής για μία ακόμη φορά Δήμητρας Τελίδου (22 πόντοι) δεν ήταν αρκετή για τον Πιερικό Αρχέλαο.


Η πρώτη περίοδος ήταν τρομερά παραγωγική και για τις δύο ομάδες με τα καλάθια να μπαίνουν κατ’ εξακολούθηση και το σκορ να είναι αρκετά υψηλό. Οι παίκτριες του τυπικά φιλοξενούμενου Παναθλητικού κατάφεραν μέσα στο πρώτο δίλεπτο να προηγηθούν με 8-3 και να μπουν με το δεξί στο παιχνίδι. Οι παίκτριες του Πιερικού Αρχέλαου προσπαθούσαν να μειώσουν και να ισοφαρίσουν αλλά οι αντίπαλοί τους δεν έδειχαν διάθεση να χάσουν το προβάδισμα και διατηρούνταν συνεχώς σε θέση οδηγού. Με δύο τρίποντα και με συνολικό επιμέρους 9-7, ο Πιερικός Αρχέλαος έκανε το σκορ 12-15 με 4:05 να απομένουν για το δεκάλεπτο. Εκεί ο Παναθλητικός αντέδρασε και με δικό του επιμέρους 8-4 κατάφερε να προηγηθεί με 16-23 στο 1:38. Οι τυπικά γηπεδούχες κατάφεραν κάπως να μειώσουν και το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν 20-25.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των Συκεών μπήκε καλύτερα και μέσα στα δύο πρώτα λεπτά έτρεξαν ένα 7-2 και έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (22-32). Ο Πιερικός Αρχέλαος προσπάθησε να μειώσει με τρίποντο αλλά 4 νέοι πόντοι των αντιπάλων του έκαναν το σκορ 25-36 με 5:50 για την ανάπαυλα. Εκεί οι παίκτριες της Κατερίνης με ένα σερί 7-0 πλησίασαν στους 4 πόντους στα τελευταία 2 λεπτά αλλά 5 νέοι πόντοι του Παναθλητικού στο τελευταίο λεπτό διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου που ήταν το 32-41, σε μία δεύτερη περίοδο που σε θέμα ρυθμού και σκορ ήταν σαφώς λιγότερο παραγωγική από την προηγούμενη.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενες με 4 γρήγορους πόντους κατάφεραν να ανεβάσουν ξανά τη διαφορά σε διψήο νούμερο και να κάνουν το 32-45. Οι παίκτριες της coach Διαβολεμένου όμως δεν σταμάτησαν εκεί και με ένα επιμέρους 9-4 αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους και έκαναν το σκορ 36-54 με 4:35 να υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Στα τελευταία 5:30 λεπτά ο Πιερικός Αρχέλαος προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε καθώς με 5 εύστοχες ελεύθερες βολές και ένα τρίποντο (επιμέρους 8-4) μείωσε τη διαφορά και μετά από 30 λεπτά αγώνα ο φωτεινός πίνακας έγραφε 44-58.

Οι παίκτριες του Παναλθητικού δεν έδειξαν καμία διάθεση να χαλαρώσουν στην τέταρτη περίοδο και η άμυνά τους δεν επέτρεψε στις Κατερινιώτισσες να μειώσουν. Στα πρώτα 4:30 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν πετύχει μαζί 5 πόντους και Από εκεί και μετά οι παίκτριες του Παναθλητικού πέτυχαν 12 πόντους και δέχτηκαν μόλις 3, δείχνοντας την διαφορά ποιότητας και δυνάμεων που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασαν άνετα στη νίκη με το τελικό 49-73 να κάνει ξεκάθαρο πως ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από τις πολύ καλές αλλά όχι αρκετά ανταγωνιστικές σήμερα παίκτριες της ομάδας της Κατερίνης.

Έτσι λοιπόν ο Παναθλητικός Συκεών πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής σεζόν. Ο Πιερικός Αρχέλαος από την άλλη θα αντιμετωπίσει σε μερικές μέρες από τώρα τον Πρωτέα Βούλας για την 3η θέση στα μπαράζ και για τη διεκδίκηση του τελευταίου εισιτηρίου που οδηγεί στην Α1.

Διαιτητές: Ξέρας – Καρακώστας

Δεκάλεπτα: 20-25, 32-41, 44-58, 49-73

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τσάτσας): Καραλή 1, Τελίδου 22 (4), Κιολέγλου Ν. 6 (1), Καρανικόλα, Γεωργιάδου, Λάππα 4, Μπαγκλαρίδου 8, Μπουμπουλέντρα, Ζαρκανέλα 2, Μάντη, Παπανικολάου 6, Γκρίτζαλη.

Παναθλητικός ΑΕ Συκεών (Διαβολεμένου): Μυγδαλιά 5, Βαντσιούρη 16 (2), Κουφογιάννη 13, Τράντα 6, Σαράντη, Μπαξεβάνου 8 (2), Τζίμου 11 (1), Καραμπατζάκη 4, Βασιλείου 4, Σύρπα 4, Σταμπή 2, Αντωνίου Ι..

Pin It on Pinterest

Shares
Share This