Επιλογή Σελίδας

Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, ο Πιερικός με γκολ στις καθυστερήσεις αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό Βόλου και δε μπόρεσε να κάνει βήμα παραμονής στη Super League 2.

Οι Βολιώτες, στην εξ αναβολής αναμέτρηση του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, προηγήθηκαν δύο φορές με γκολ του Σιαφά στο 32′ και του Κότος στο 72′, με τον Κανούλα να “απαντάει” με δυο δικά του γκολ, στο 56′ και στο 90’+2′ και να κρατάει “ζωντανό” τον Πιερικό στην “κούρσα” της σωτηρίας.

Ο Πιερικός κρατούσε την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην παραμονή καθώς με δυο νίκες, σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη, επίσης εντός έδρας κόντρα στην αδιάφορη Αναγέννηση Καρδίτσας, θα σωζόταν 100%. Πλέον, εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων και οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων ενός “τελικού” όπως ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και απογοήτευσε τους περίπου 1500 θεατές που βρέθηκαν στο πλευρό της οι οποίοι την είδαν να μην κερδίζει για άλλον έναν αγώνα τους Θεσσαλούς που είναι αήττητοι στην Κατερίνη από το 1998.

Το γεγονός πως στο 90’+5′ ο Πιερικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή με το σουτ του Μπουολί να αποκρούεται από τον Ξενοδόχοφ, δε σημαίνει ότι συνολικά οι Κατερινιώτες άξιζαν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, η οποία ήταν το maximum από ό,τι δικαιούνταν απέναντι στο “συγκρότημα” του Τίμου Καβακά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το πρώτο πεντάλεπτο οπότε και ο Πιερικός φάνηκε πιο κινητικός, ανέβασε “στροφές” και είχε δοκάρι με τον Βερνάρδο καθώς και τρεις μεγάλες φάσεις με τον ίδιο και τον Cotos και τον Κουντουριώτη στις οποίες ενήργησε σωτήρια ο Γαλάνης. 

Συνολικά, οι “ερυθρόλευκοι” δίκαια πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με τον Πιερικό να έχει κάποιες καλές στιγμές επιθετικά αλλά γενικά να προβληματίζει με τη συνολική του εικόνα.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Κανούλα στο 56′, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια της άμυνας στο 72′ πήρε ξανά προβάδισμα με τον Cotos.

Ο Πιερικός ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, προσπαθώντας να το πετύχει κυρίως μέσα από στημένες φάσεις ή εκτελέσεις πλαγίων του σπεσιαλίστα, Σάκη Παντελιάδη, όμως οι φιλοξενούμενοι άντεχαν και το 2-2 δεν ερχόταν.

Μάλιστα στο 85′ ο Γαλάνης απέκρουσε το σουτ του Siafa, κρατώντας το 1-2 και τον Πιερικό “ζωντανό”.

Η επιμονή του Πιερικού στα τελευταία λεπτά του αγώνα καρποφόρησε στο 90’+2′ όταν και ο Κανούλας με το δεύτερό του γκολ έφερε το ματς στα ίσα.

Μάλιστα, στο 90’+5′ ο Μπουολί απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το 3-2, με τον Ξενοδόχοφ να αποκρούει. 

Πλέον, ο Πιερικός καλείται να κερδίσει εντός έδρας την Τετάρτη του Πάσχα την αδιάφορη Αναγέννηση Καρδίτσας και να περιμένει τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους αγώνες της 33ης αγωνιστικής αλλά και 34ης και τελευταίας, οπότε και έχει ρεπό, να του έλθουν βολικά. Όσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι στο -5 από τη σωτηρία και θα πρέπει να κερδίσει και στους δυο αγώνες, ελπίζοντας σε μαζικές απώλειες των προπορευόμενων ομάδων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του katerinisport.gr.

Το “φιλμ” του αγώνα
1′ Συρτό σουτ του Ζαφειράκη μέσα από την περιοχή και αριστερά, μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ.
6′ Ο Cotos επιχείρησε από αρκετά μακριά να αιφνιδιάσει τον Γαλάνη εκτελώντας φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Πιερικού.
8′ Ο Βερνάρδος έγινε κάτοχος της μπάλας, ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή του Πιερικού και έκανε το σουτ από αριστερά, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γαλάνη και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
10′ Ο Siafa έβγαλε με ωραία πάσα τον Βερνάρδο τετ α τετ με τον Γαλάνη όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν.
13′ “Σόλο” του Μηλιώτη από δεξιά και συρτή σέντρα προς την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, όμως στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Μαρκοπουλιώτης και έδιωξε σε κόρνερ, χωρίς κάποιος ποδοσφαιριστής του Πιερικού να μπορεί να επωφεληθεί.
14′ Σε αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Cotos έφευγε ταχύτατα και ο Siafa του έβγαλε πάσα, όμως ο Γαλάνης έκανε έξοδο και πρόλαβε να βρει τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία, με αποτέλεσμα το πλασέ του Cotos που έφυγε αρκετά αριστερά, να καταλήξει άουτ.
17′ Συρτό σουτ του Ζαφειράκη, απέκρουσε δύσκολα ο Ξενοδόχοφ και εν συνεχεία απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού Βόλου.
24′ Σέντρα του Ζαφειράκη από αριστερά, σουτ του Παπαδόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
25′ Ο Κουντουριώτης βγήκε από δεξιά τετ α τετ με τον Γαλάνη, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πιερικού, ο Κουντουριώτης πήρε το ριμπάουντ και έκανε νέο σουτ αλλά ο Γαλάνης απέκρουσε σε κόρνερ.
29′ Εκτέλεση φάουλ του Cotos, η μπάλα άουτ, χωρίς καμία τύχη.
32′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Siafa με γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Μαρκοπουλιώτη από δεξιά και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου.

34′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κριμιτζά από δεξιά, ο Τόσκας έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ξενοδόχοφ.
41′ Ο Πιερικός βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Β. Παπαδόπουλος από δεξιά έκανε συρτή σέντρα σουτ αλλά ο Κανούλας δε μπόρεσε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
43′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κριμιτζά ο Τόσκας έπιασε τη χαλαρή κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ.

47′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη, ο Τόσκας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε.
48′ Μακρινό σουτ του Κόλα, έδιωξε σε κόρνερ ο Γαλάνης.
49′ Εκτέλεση κόρνερ του Κόλα από αριστερά, ο Βερνάρδος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
56′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από φάουλ που εκτελέστηκε πλασαριστά από τον Κριμιτζά για τον Ντίνα, αυτός έδωσε στον Παπαδόπουλο που από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Παντελιάδης έκανε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι δοκάρι, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε αλλά ο Κανούλας με το γόνατο την προώθησε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 για τον Πιερικό.
69′ Κεφαλιά του Siafa μετά από σέντρα του Cotos, μπλόκαρε ο Γαλάνης.

72′ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Cotos εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ξύδα από αριστερά και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-2 για τον Ολυμπιακό Βόλου.
74′ Εκτέλεση κόρνερ του Ζαφειράκη από αριστερά, κεφαλιά του Sudar στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα ξανά κόρνερ από παρέμβαση αμυντικού.
74′ Εκτέλεση κόρνερ του Ζαφειράκη από αριστερά, ο Κανούλας στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
75′ Καλό σουτ του Β. Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
82′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη, η μπάλα έφτασε στον Φωκαΐδη που έκανε το δυνατό σου μέσα από την περιοχή, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε ενστικτωδώς, η μπάλα κατέληξε στον Χαντζάρα που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
85′ Ο Siafa στόπαρε και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Γαλάνης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
86′ Ο Ebwelle προσπάθησε να απειλήσει εκτελώντας απευθείας κόρνερ από αριστερά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ξενοδόχοφ.
90’+1′ Σουτ του Φωκαΐδη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα άουτ.
90’+2′ ΓΚΟΛ! 2-2: Μετά από σέντρα του Ebwelle από αριστερά, η μπαλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, αιφνιδίασε τον Ξενοδόχοφ που δε μπόρεσε να τη μπλοκάρει και ο Κανούλας απο κοντά έκανε το 2-2 για τον Πιερικό.
90’+5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό με τον Bouoli να κάνει το σουτ από τη μικρή περιοχή, μετά από κούρσα του Ebwelle από αριστερά, όμως ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε σωτήρια.
90’+6′ Σουτ του Ebwelle, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βουρνέλης της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους Νίκζα και Μάνο της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Τακίδης από το Κιλκίς.

Κίτρινες κάρτες είδαν ο Τόσκας (35′) του Πιερικού και οι Βερνάρδος (33′) και Φιλίποβιτς (54′) του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο 90’+2′ αποβλήθηκαν ο Δημήτρης Λύτρας που βρισκόταν στον πάγκο του Πιερικού και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος που βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, βλέποντας απευθείας κόκκινες κάρτες από τον διαιτητή. Ο Τσιμπανάκος είχε δει κίτρινη κάρτα στο 27′, ενώ στο ίδιο λεπτό είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα και ο Λάκης Κουρνούτης που βρισκόταν στον πάγκο του Πιερικού. Τέλος, κίτρινη κάρτα είδε και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Πιερίκος, Στέφανος Σκέντος, στο 77′.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (67′ λ.τρ. Χατζάρας), Χαρτσιάς, Παντελιάδης, Κουκόλης, Τόσκας (63′ Σούνταρ), Κριμιτζάς (81′ Φωκαΐδης), Ζαφειράκης (81′ Μπουολί), Ντίνας, Παπαδόπουλος Β., Κανούλας.
Στον πάγκο: Τζήμας, Παπαδόπουλος Χ., Ζούρκος, Δεμηρτζόγλου.

Ολυμπιακός Βόλου (Τίμος Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Filipovic (73′ λ.τρ. Γκαργκαλατζίδης), Στάμου, Βερνάρδος, Κόλα, Manga, Cotos (84′ Diaby), Κουντουριώτης (62′ Ξύδας), Siafa.
Στον πάγκο: Vujovic, Dos Santos, Κόκας, Χατζής, Πέλκας, Κατσούκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This